Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
18-04-2016

Σεπέδα: «Θα κάνω δώρο στον ΠΑΟΚ τον τίτλο»

Rate this item
(0 votes)
Ο "ηγέτης" του φετινού Δικέφαλου μιλάει για τη Θεσσαλονίκη, το ρόλο της οικογένειάς του στη ζωή του, τον ΠΑΟΚ που έχει γίνει δεύτερο σπίτι του, ενώ υπόσχεται στους φίλους της ομάδας το πρωτάθλημα ως δώρο για τα 90 χρόνια του συλλόγου.

Επιμέλεια: Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Μετά τη νίκη - πρόκριση επί του Ολυμπιακού την Τετάρτη, οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν σωματικά αλλά και ψυχικά για ένα διήμερο, επομένως το ραντεβού του PAOK24 με τον Ρολάντο Σεπέδα "έκλεισε" για το Σάββατο το μεσημέρι στο PAOK Sports Arena.

Άλλωστε, το "Παλατάκι" έχει γίνει το δεύτερο σπίτι του Ρολάντο Σεπέδα και ο ΠΑΟΚ η δεύτερη οικογένεια του, όπως και ο ίδιος σημείωσε στα όσα μας είπε. Η φωτογραφία της συνέντευξης καθόλου τυχαία. Με φόντο το Δικέφαλο αετό και δίπλα του το πρωτάθλημα της περσινής περιόδου. Ένα τρόπαιο το οποίο και ο ίδιος ευχήθηκε να το κατακτήσει, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τον ΠΑΟΚ, ώστε να είναι το καλύτερο δώρο για τα 90 χρόνια του συλλόγου.

Ο Κουβανός διαγώνιος μέσα στο γήπεδο έχει ξεδιπλώσει όλη τη σεζόν τις αγωνιστικές του αρετές, όμως πώς είναι ο ίδιος στην καθημερινότητά του και τι του αρέσει να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του;

«Μου αρέσει πάρα πολύ να αφιερώνω χρόνο στην ξεκούραση μου. Αυτό άλλωστε είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για κάθε αθλητή. Να ξεκουράζω το σώμα μου για να μπορώ να αποδώσω καλά. Εκτός από τον χρόνο που αφιερώνω στην οικογένειά μου που είναι το πιο βασικό, μου αρέσει να παίζω στο κινητό μου τηλέφωνο παιχνίδια, που έχουν να κάνουν με πελότα, που είναι ένα άθλημα που ανθεί στην Κούβα και αυτός είναι ένας τρόπος για να νιώθω ότι είμαι κοντά στην πατρίδα μου. Άλλωστε η πελότα, μαζί με το βόλεϊ είναι τα αγαπημένα μου αθλήματα. Επίσης, περνάω χρόνο στο διαδίκτυο, βλέπω προγράμματα από την Κούβα, σκέφτομαι την χώρα μου. Είναι πρώτη φορά που ζω τόσο μακριά από εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει στην Κούβα γιατί εκεί μένουν οι φίλοι μου και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου».

«Μου αρέσει η Θεσσαλονίκη»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε φυσικά ο Κουβανός διαγώνιος και για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και το πόσο ομορφότερη γίνεται η ζωή του εδώ, επειδή έχει στο πλευρό την οικογένεια του:

«Η καθημερινότητα μου είναι πολύ όμορφη. Μου αρέσει πάρα πολύ που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εδώ μαζί μου είναι η οικογένειά μου η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, η μητέρα μου. Είναι ευλογία για μένα όταν ξυπνάω το πρωί να μπορώ να τους δώσω ένα φιλί και να ξεκινάει με αυτό τον τρόπο η μέρα μου. Είναι πολύ όμορφη πόλη η Θεσσαλονίκη το έχω διαπιστώσει αυτό. Είναι πολύ όμορφος ο τρόπος με τον οποίο με έχει αγκαλιάσει ο κόσμος του ΠΑΟΚ με βλέπουν στο δρόμο με χαιρετάνε και για αυτό το λόγο είμαι πολύ χαρούμενος που η επαγγελματική μου καριέρα ξεκινάει από τον ΠΑΟΚ και από αυτή την πόλη» και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Ήταν πολύ σημαντικό για μένα το γεγονός ότι ο πατέρας μου με έγραψε στο βόλεϊ και με παρακίνησε να ασχοληθώ με το άθλημα από μικρός. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ήταν πολύ σημαντικός ο ρόλος της οικογένειας μου στην πορεία της καριέρας μου, αφού τους έχω δίπλα μου και είναι πολύ σημαντικό να τους έχω δίπλα μου και να μοιράζομαι μαζί τους και τις δύσκολες στιγμές, αλλά και τις ευχάριστες καταστάσεις και ότι πέτυχα στη ζωή μου αυτό έγινε χάρη στην οικογένειά μου».

«Δεύτερη οικογένεια ο ΠΑΟΚ»

Για το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει μέσα στο Δικέφαλο, αλλά και για την αγάπη που εισπράτει ο ίδιος ο Σεπέδα τόνισε:

«Ασφαλώς ο ΠΑΟΚ για μένα είναι μια δεύτερη οικογένεια για μένα. Άλλωστε, ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα να έρθω σε έναν ευρωπαϊκό σύλλογο. Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σε όλα τα κομμάτια, ψυχολογικά και αγωνιστικά. Νιώθω ότι είμαι κομμάτι αυτής της οικογένειας και θέλω να τους ανταποδώσω με τίτλους. Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει πολύ κοντά στην κατάκτηση του σημαντικότερου τίτλου, αυτού του πρωταθλητή ο οποίος έχει μεγάλη αξία για μένα, αφού όπως έχω ξαναπεί θέλω να επιστρέψω τροπαιούχος στην πατρίδα μου και εφόσον τα καταφέρουμε εγώ από την πλευρά μου θα το αφιερώσω στον ΠΑΟΚ. Σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας που με έχουν βοηθήσει να προσαρμοστώ και σε ότι άλλο χρειαστώ».

«Μου αρέσει να είμαι ηγέτης»

Πολλοί και όχι άδικα τον θεωρούν τον φετινό ηγέτη του ΠΑΟΚ. Αποδέχεται ο ίδιος τον ρόλο αυτό;

«Είναι κάτι το οποίο μου αρέσει και φυσικά αποδέχομαι το να είμαι ο ηγέτης μιας ομάδας. Κάθε αθλητής το αποζητάει αυτό και χαίρομαι όταν αυτό συμβαίνει. Εδώ και τρία χρόνια είμαι ο ηγέτης και ο παίκτης από τον οποίο περιμένουν τα περισσότερα στην εθνική Κούβας και ως αρχηγός και ως βασικός διαγώνιος. Μέσα σε αυτό το διάστημα υπήρχαν πολλές χαρούμενες στιγμές, όπως η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και πολλές άσχημες στιγμές στις οποίες ανέλαβα την ευθύνη, γιατί έτσι πρέπει να κάνει ένας ηγέτης στα κακά αποτελέσματα. Είναι συνεχής πρόκληση για μένα να ζητάνε οι άλλοι το 100% από μένα. Και εγώ θέλω το ίδιο από τον εαυτό μου προκειμένου να εξελιχθώ».

«Δεν μας κέρδισε ο Ολυμπιακός, εμείς χάναμε»

Ο ΠΑΟΚ μετρούσε τέσσερις ήττες μέσα στη σεζόν από τον Ολυμπιακό και μέσα σε μια εβδομάδα κατάφερε να κερδίσει 3 φορές τους "ερυθρόλευκους". Τι ήταν αυτό που άλλαξε στην ομάδα; Ο Ρολάντο Σεπέδα λέει σχετικά:

«Είναι πολύ απλό. Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν μας είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός. Είχαμε χάσει εμείς από δικά μας λάθη. Αυτοκτονήσαμε. Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από εμάς. Είναι ένας δυνατός αντίπαλος, αλλά ποτέ δεν πιστέψαμε ότι είμαστε κατώτεροι από εκείνους. Ξέραμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το πιστεύαμε και ήταν σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκες στα playoff. Το 1-0 στου Ρέντη μας έκανε να πειστούμε ότι ισχύουν όλα τα παραπάνω. Μετά το 1-0 όλα έγιναν πιο εύκολα. Έγινε και το 2-0 και γυρίσαμε πλέον στη Θεσσαλονίκη να τελειώσουμε την πρόκριση. Είναι γεγονός, όταν αν γυρνούσαμε με 2-0 ήττες θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξουμε την κατάσταση. Η πρώτη νίκη όμως ήταν το κλειδί για να αποδειχτεί ότι πράγματι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στη σειρά των αγώνων δεν υπήρχε φαβορί. Εγώ είμαι από την Κούβα και ξέρω ότι έτσι όπως είναι δομημένος ο αθλητισμός στην χώρα μου δεν υπάρχουν μικροί και μεγάλοι, αλλά όλοι οι αντίπαλοι είναι ισάξιοι και πρέπει να παλέψεις για να τους κερδίσεις. Για αυτό μπορέσαμε ακόμη και όταν χάσαμε στη Θεσσαλονίκη ένα παιχνίδι να βρούμε τη δύναμη, να ξεκουραστούμε λίγο και σωματικά και πνευματικά και να επιστρέψουμε την Τετάρτη στη νίκη-πρόκριση με την βοήθεια των χιλιάδων κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο. Πήραμε τη νίκη την Τετάρτη και την αφιερώνουμε στους φιλάθλους, αφού χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να επικρατήσουμε στον τελευταίο αγώνα και να φτάσουμε στην πρόκριση».

«Να γυρίσουμε με το 1-0»

Και τώρα οι τελικοί με τον Φοίνικα Σύρου. Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον Κουβανό στην πρώτη αναμέτρηση της Τρίτης:

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα ο Φοίνικας. Έχει ένα πολύ ένθερμο κοινό σε ένα πολύ μικρό γήπεδο και έτσι δημιουργείται μια καυτή ατμόσφαιρα. Θα κυνηγήσουμε την πρώτη νίκη και κλειδί για αυτό θα είναι το να παίξουμε, όπως και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Να γυρίσουμε πίσω στη Θεσσαλονίκη με το 1-0 έτσι ώστε με αυτό το σημαντικό προβάδισμα να παίξουμε κόντρα στο κοινό μας, όπως ακριβώς έγινε και με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Έχω παίξει σε εκείνο το γήπεδο και ξέρω πως είναι. Τα προηγούμενα παιχνίδια μεταξύ μας δεν αλλάζουν. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να παλέψουμε. Πολλοί το θεωρούν τελειωμένη υπόθεση το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Φαβορί δεν υπάρχουν κάτι που αποδείχτηκε στην περίπτωση της ημιτελικής σειράς με τον Ολυμπιακό. Όποιος παίζει καλύτερα κερδίζει και το παιχνίδι. Μονάδα προς μονάδα μπορεί να είμαστε ανώτεροι από τον Φοίνικα, αλλά αυτό δε μας φέρνει πιο κοντά στη νίκη. Αυτό που χρειάζεται είναι η συγκέντρωση που πρέπει να έχουμε σε κάθε σετ».

«Το καλύτερο δώρο ο τίτλος»

Ο Ρολάντο Σεπέδα γνωρίζει πολύ καλά ότι η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι ιδιαίτερη για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του μιας και ο σύλλογος γιορτάζει τα 90 του χρόνια. Για τον ίδιο ο τίτλος θα είναι το καλύτερο δώρο, ενώ περιμένει με ιδιαίτερη ανυπομονησία την γιορτή της Τετάρτης 20 Απριλίου, την οποία θα χαρεί ακόμη περισσότερο αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει την Τρίτη τον Φοίνικα.

«Για μένα το να είμαι μέλος της ομάδας που θα χαρίσει τον τίτλο στην ομάδα του ΠΑΟΚ για τα γενέθλια των 90 χρόνων είναι το καλύτερο που μπορεί να μου συμβεί. Φυσικά και για τον σύλλογο θα είναι μια ξεχωριστή στιγμή, αφού τι καλύτερο από το να κερδίσεις έναν τίτλο για να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου. Ήδη γνωρίζω και περιμένω πώς και πώς τη γιορτή που θα γίνει για τα γενέθλια του συλλόγου την Τετάρτη στις 20 Απριλίου και πιστεύω ότι θα το χαρούμε όλοι όσοι βρισκόμαστε εκεί, αλλά και ο κόσμος του ΠΑΟΚ ειδικότερα αν έχουμε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με μια νίκη από τη Σύρο. Είναι ένας λόγος παραπάνω να δώσουμε χαρά στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Επομένως, ο τίτλος θα είναι το καλύτερο δώρο και για τον σύλλογο και για εμάς τους ίδιους, αλλά και αυτό αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου που κλείνει τα 90 χρόνια».

*Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο τύπου του ΤΑΠ ΠΑΟΚ κ. Στέλιο Καραογλανίδη για την πολύτιμη συνεισφορά του στην πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Πηγή: paok24.com

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject