Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
27-10-2017

ΟΦΠΦ Εθνικός - Παναχαϊκή Πετ. (28/10, 17.00, ΕΡΤ2, 1η αγωνιστική)

Rate this item
(0 votes)
Μετά από 27 χρόνια ο ΟΦΠΦ Εθνικός Πειραιώς επιστρέφει στην κορυφαία Εθνική κατηγορία βόλεϊ ανδρών και θα αναμετρηθεί με την Παναχαϊκή σε μία ιστορική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γυμναστήριο του Εσπέρου Καλλιθέας και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την τηλεόραση της ΕΡΤ2 (1η αγωνιστική, 28/10, 17.00, ΕΡΤ2, Διαιτητές: Γεωργουλέας, Φραγκάκης).

 

Ο στόχος των δύο ομάδων είναι κοινό και δεν είναι άλλος από την παραμονή, ενώ αυτή η αναμέτρηση θα είναι και η πρώτη στην ιστορία των δύο συλλόγων σε επίπεδο βόλεϊ ανδρών καθώς δεν είχαν συναντηθεί ούτε στην Α2 ανδρών.

 

Ο Εθνικός με προπονητή τον Σάκη Ψάρρα ανέβηκε αήττητος στην Volley League «Πάμε Στοίχημα» και μετά τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις έφτιαξε ένα αξιόμαχο ρόστερ. Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή.

 

Από την περσινή ομάδα του Εθνικού έμειναν Γιάννης Μαντέκας (Α), Αλέξανδρος Τουρνάκης (Α), Ευθύμιος Αδαμόπουλος (Λ), Αχιλλέας Μπάσης (Κ), Εντουάρντο Ράμος (Δ), Νίκος Δεληπρίμης (Α), Χρήστος Βολουδάκης (Λ), Κώστας Δημητούλης (Π).

 

Οι πρώτοι ξένοι

Ο Εθνικός ενισχύθηκε με τέσσερις ξένους που είναι και οι πρώτοι που αποκτά η ομάδας. Συνολικά ήρθαν έξι αθλητές, οι Κάσει Νάιτ (Δ - Καναδάς), Δημήτρης Χατζηνικολάου (Α), Μάθιου Σέιφερτ (Κ - ΗΠΑ), Κυριάκος Σπυριούνης (Α), Σερκάν Αμανόζ (Π - Τουρκία), Γιάννης Στυλιανού (Α).

 

Αποχώρησαν ο Άγγελος Καρακίτσος (Π), Ηρακλής Παπαδόπουλος (Δ), Θάνος Πολυχρόνου (Κ), Αλέξανδρος Σαμπάνης (Δ), Δημήτρης Σιώπης (Α), Δημήτρης Χριστόπουλος (Κ).

 

Στο Λιγκ Καπ ο Εθνικός αγωνίνστηκε με βασικούς τους Μαντέκα, Τουρνάκη, Νάιτ, Σέιφερτ, Αμπανόζ, Δελιπρίμη ή Σπυριούνη και λίμπερο τον Βολουδάκη. 

 

Ψάρρας; «Το άγχος του πρωτάρη»

 

Ο προπονητής του Εθνικού Πειραιώς Σάκης Ψάρρας είπε: «Ξεκινάμε το ταξίδι μας με μία ομάδα που έχει τους ίδιούς στόχους με μας. Υπάρχει άγχος στους πρωτάρηδες και ειδικά σε μία ομάδα που κάνει ντεμπούτο στην έδρα της και σε τηλεοπτικό αγώνα. Θέλουμε να δείξουμε την δουλειά μας και να κάνουμε ένα επιτυχημένο ξεκίνημα».

 

Ο αγώνας δρόμου της Παναχαϊκής

 

Η Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 έκανε αγώνα δρόμου για να κλείσει πολλά μέτωπα και τα κατάφερε. Για αυτό άλλωστε και ο προπονητής της Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε πως «για μας αρχίζει τώρα ο Β΄γύρος του πρωταθλήματος». Η Παναχαϊκή θέλει να συνεχίσει το σερί των συμμετοχών της στην Volley League και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να πάρει νίκες με τις ομάδες που έχουν ίδιους στόχους.

 

 

Παπαδόπουλος: «Εχουμε μάθει στα δύσκολα»

 

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε: «Ο αντίπαλος μας είναι φρέσκια ομάδα, με μεγάλο ενθουσιασμό για την άνοδο της. Θέλει να δείξει καλό πρόσωπο στην κατηγορία. Εμείς έχουμε μάθει στα δύσκολα και είναι ευκαιρία να το δείξουμε άλλη μία φορά».

 

Από την περσινή ομάδα της Παναχαϊκής που πήρε την παραμονή στα πλέι άουτ έμειναν πέντε παίκτες, οι Παναγιώτης Χριστιάς (Π), Γιώργος Κοτσιλιάνος (Π), Νίκος Ρουμελιώτης (Δ), Μένιος Ρουμελιώτης (Λ), Βασίλης Κωστόπουλος (Α).

 

Η ομάδα ενισχύθηκε με τους Πέδρο Νιέβες (Κ- Πουέρτο Ρίκο), Δημήτρης Παπαδόπουλος (Κ), Παναγιώτης Σαλαβασίδης (Α), Μάουελ Οράμας (Κ - Βενεζουέλα), Νίκος Ντόντης (Α), Ντάνιελ Πόλχλοπεκ (Π - Κολομβία)

 

Αποχώρησαν οι έμπειροι Γιάννης Λιβαθηνός (Π), Στάθης Ντονάς (Δ) και οι Πέδρο Ρεκ (Κ - Βραζιλία), Νίκος Γεωργάτος (Κ), Νίκος Μαυραγάνης (Α), Ηλίας Ιτάλο (λ).

 

 

27-10-2017 - Το 50ο σερβίς της Volley League «Πάμε Στοίχημα»
27-10-2017 - Συνεργασία σταθμός ΕΣΑΠ και Genius Sport για στατιστικά, ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα, αξιοπιστία
27-10-2017 - Live Streaming το ΠΑΟΚ - Κηφισιά και Volley League σε κάθε γωνιά του πλανήτη!
26-10-2017 - Οι 42 ξένοι της σεζόν 2017-18: Εθνικότητες, θέσεις, ηλικίες
26-10-2017 - Τα ρόστερ των ομάδων στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2017-18
26-10-2017 - Οι εκτιμήσεις των προπονητών για το 50ο σερβίς της Volley League «Πάμε Στοίχημα»

 

 

Volley league «Πάμε Στοίχημα»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (1η αγωνιστική)

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Γυμναστήριο Εσπέρου 17.00 (ΕΡΤ-2): Εθνικός ΟΦΠΦ - Παναχαϊκή Πετ. 2013

Διαιτητές: Γεωργουλέας, Φραγκάκης, Επόπτες: Παπαχατζής, Κουρπανίδης, Παρατηρητής: Ράπτης, Γραμματεία: Καλιγέρη.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου

Γυμναστήριο «Δ. Βικέλας» 16.30: ΑΟ Φοίνικας Σύρου - ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Παπακοσμάς, Επόπτες: Καλπακίδου, Βρούτσης, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Γραμματεία: Κούτρα

Γυμναστήριο Μετς 17.00: Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Διαιτητές: Βουδούρης, Μουλά Λ., Επόπτες: Σκριμπώνης, Διαμάντης, Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena 18.00 (Live Streaming): ΠΑΟΚ - ΑΟΠ Κηφισιάς

Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Γεωργιάδης, Επόπτες: Ανθυμίδης, Δρανίτσας, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Γραμματεία: Κουμπλή.

Γυμναστήριο Κανήθου 18.00: Ηρακλής Χαλκίδας - Ηρακλής Πετ. 2015

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Θεμελής, Επόπτες: Μαύρος, Οικονομοπούλου, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Γραμματεία: Τριανταφύλλου.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Γυμναστήριο «Γ. Τριαντάφυλλος» 18.00 (ΕΡΤ-2): Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Ονόπας, Επόπτες: Καραγιαννόπουλος, Γλωσσίδης, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου

 

 

 

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject