Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
26-01-2021

Ο Εγκλεσκαλνς ήταν αρκετός για το 3-0 του Ολυμπιακού επί του Μίλωνα

Rate this item
(2 votes)
Μόλις 70 λεπτά χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να νικήσει το Μίλωνα με 3-0 σετ στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη και στον αγώνα που άνοιξε το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν την τέταρτη νίκη τους στο πρωτάθλημα και έφτασαν τους 13 βαθμούς στη βαθμολογία και πλέον μπήκαν στη τελική ευθεία για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο Μίλων ήταν ανταγωνιστικός μόνος στο 1ο σετ, έμεινε στον ένα βαθμό και ετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον ΟΦΗ.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Έρμανς Εγκλεσκαλνς με 19 πόντους και ακολούθησε ο Φρομ με 12 πόντους εκ των οποίων οι 8 ήταν άσσοι.

 

Oπως φαίνεται και από το τελικό σκορ ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης να τον αμφισβητήσει και έδειξε ακόμα πιο βελτιωμένος σε σύγκριση με την εμφάνιση που έκανε κόντρα στον Ο.Φ.Η. Είχε πολύ καλό σερβίς που του απέφερε και 11 άσσους, εκ των οποίων τους 8 πέτυχε ο Φρομ.

 

Στο πρώτο μισό του 1ου σετ ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, οι δύο ομάδες πήγαν μαζί μέχρι το 10-10 αλλά τα σερβίς του Στιβαχτή χάλασαν την υποδοχή του Μίλωνα και ο Εγκλεσκαλνς σκοράριζε κατά βούληση για το σερί 5-0 και το 15-10. Η διαφορά διατηρήθηκε μέχρι το τέλος και το σετ έκλεισε με το χαμένο σερβίς του Μάζιαρζ.

 

Από το 5-5 του 2ου σετ ο Ολυμπιακός πήρε το δικό του δρόμο και με Βουλκίδη, Μιχαήλοβιτς ξέφυγε ενώ η χαριστική βολή ήρθε από το σερβίς του Φρομ που σημείωσε 4 συνεχόμενους άσσους στους ακραίους και στο λίμπερο του Μίλωνα. Το σκορ εκτινάχθηκε σε νταμπλ 22-11 και το σετ έκλεισε με την επίθεση του Εγκλεσκαλνς.

 

Το 3ο σετ έμοιαζε με το πρώτο καθώς ο Μίλων αντιστάθηκε μέχρι το 9-9 αλλά και πάλι με το σερβίς του Στιβαχτή ο Ολυμπιακός έκανε σερί 6-0 για το 15-9 και εκεί κρίθηκε ο αγώνας ο οποίος και ολοκληρώθηκε με πόντο από επίθεση του Οκολιτς.

 

Διαιτητές: Μουλά Λ., Γεράνιος, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Επόπτες: Κατσιάρας, Ρηγόπουλος, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-4, 16-11, 21-16, 25-20

2ο σετ: 8-6, 16-11, 21-11, 25-15

3ο σετ: 7-8, 16-11, 21-14, 25-15

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 11 άσσους, 41 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων και του Μίλωνα προήλθαν από 30 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-20, 25-15, 25-15) σε 70'

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Δημήτρης Καζάζης): Φρομ 12 (4/11 επ., 8 άσσοι, 60% υπ. - 40% άριστες), Στιβαχτής 2 (2 άσσοι), Μιγιαήλοβιτς 9 (8/19 επ., 1 άσσος, 50% υπ. - 40% άριστες), Έγκλεσκανς 19 (19/29 επ.), Βουλκίδης 3 (3/3 επ.), Όκολιτς 9 (6/10 επ., 3 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 60% υπ. - 40% άριστες), Τζιάβρας (λ), Χαραλαμπίδης, Κασαμπαλής 1 (1 μπλοκ), Στράτος, Εφραιμίδης.

Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Μαντέκας 6 (6/14 επ., 52% υπ. - 32% άριστες), Χανδρινός Σ. 8 (8/19 επ., 15% υπ. - 15% άριστες), Μάζιαρζ 5 (3/8 επ., 2 μπλοκ), Χαντ 7 (7/21 εο.), Δρογκάρης 1 (1/1 επ.), Ανδρεάδης 6 (5/7 επ., 1 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 35% υπ. - 24% άριστες), Χανδρινός Α. (λ), Κάβουρας, Κανελλόπουλος, Τσαρκάτογλου.

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Aυτό που είχαμε πει πριν το παιχνίδι, ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην δώσουμε κανένα περιθώριο στο Μύλωνα, το κάναμε στον καλύτερο βαθμό. Πήραμε μια νίκη χωρίς καμία απώλεια, δοκιμάσαμε και κάποια πράγματα που θέλουμε να κάνουμε μέσα στο παιχνίδι και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά και από τη διάθεση αλλά και από τη συγκέντρωση που έδειξαν. Όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι και αυτό που ακολουθεί πιο ιδιαίτερο. Τώρα έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε λίγο και να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Πάντα ο στόχος της ομάδας είναι η νίκη και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτούς τους ρυθμούς ώστε να καταφέρουμε το στόχο μας». 

 

Ο Σέρβος ακραίος του Ολυμπιακού Νίκολα Μιγαϊλοβιτς ανέφερε: «Το παιχνίδι νομίζω ότι κρίθηκε στο σερβίς. Κάναμε πολύ καλό σερβίς και είχαμε τον Φρομ που ήταν πολύ καλός. Πήρε 5-6 άσσους νομίζω μπορεί και παραπάνω. Είναι πολύ σημαντική η νίκη. Παίξαμε όσο έπρεπε για να κερδίσουμε. Ο Μίλωνας είναι καλή ομάδα, αλλά σίγουρα δεν πάει για πάει για πρωτάθλημα, οπότε ένα κερδίσουμε με 3-0. Τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ.  Σίγουρα πρέπει να παίξουμε καλύτερα από ότι σήμερα για να κερδίσουμε εκεί. Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και κάθε ματς είναι σαν τελικός, αφού δεν υπάρχουν πλέι οφ. Οπότε κάθε σετ, κάθε πόντος είναι σημαντικό και με αυτή τη σκέψη θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για να παίξουμε το καλύτερο βόλεϊ».

 

Ο προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας δήλωσε: «Ξέραμε την δυσκολία του αγώνα και προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το καταφέραμε για 1,5 σετ και μπορέσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα που τα δουλεύουμε και θα μας φανούν χρήσιμα για τη συνέχεια. Δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τα σερβίς του Ολυμπιακού αλλά γενικότερα ο αντίπαλός μας ήταν ανώτερος. Έχουμε μπροστά μας τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Φίλιππο Βέροιας και στρέφουμε εκεί την προσοχή μας».

 

Ο κεντρικός του Μίλωνα Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε: «Κάθε φορά που παίζω στο Ρέντη νιώθω ότι είμαι εντός έδρας, είναι πολύ οικεία για μένα. Στο παιχνίδι παίξαμε αρκετά καλά και η διαφορά έγινε σε κάποια ροτέισον. Ξέρουμε τις αδυναμίες μας, θα συνεχίσουμε να τις δουλεύουμε για να τα πάμε ακόμα καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια. Στόχος ήταν μία καλή εμφάνιση και τώρα ξεκινούν τα δύσκολα παιχνίδια για εμάς. Θέλουμε τη νίκη στην έδρα μας απέναντι στον ΟΦΗ και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα μέσα στη Βέροια».

 

 

 

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject