Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
27-11-2022

Επιστροφή στις νίκες ο Φοίνικας ΟΝΕΧ νίκησε 3-0 τον Ο.Φ.Η. παρουσία Αυγενάκη

Rate this item
(0 votes)
Επιστροφή στις νίκες ο Φοίνικας ΟΝΕΧ νίκησε 3-0 τον Ο.Φ.Η. παρουσία Αυγενάκη
Download attachments:

Με πρωταγωνιστές τους Τζούριτς, Φρομ, Μιχάλοβιτς ο Φοίνικας ΟΝΕΧ νίκησε στην Κρήτη τον ΟΦΗ με 3-0 σετ και επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα Volley League. Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη με το τρίποντο που έβαλε στο ενεργητικό της έπιασε την Κηφισια στην 4η θέση με 11 βαθμούς, -4 από την κορυφή. Τον αγώνα παρακολούθησε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

 

 

Οι συριανοί ήταν αποφασισμένοι να μην έχουν απώλειες και αυτό το έδειξαν από τον πρώτο πόντο και παρότι οι κρητικοί το πάλεψαν στο 1ο σετ όταν προηγήθηκαν 22-20 αλλά ο Φοίνικας με το μπλοκ του Τζούριτς έκανε σερί 5-0 και απάντησε για το 1-0 σετ.

 

Ο Μιχάλοβιτς με επίθεση και ο Τζούριτς στο μπλοκ να φέρνουν εύκολα τους πόντους ο Φοίνικας είχε μικρό προβάδισμα 7-6, 9-7 και 13-8 μετά από σερί 4-0 μετά από σερβίς του Κλίνκεμπεργκ. Με τον Βαϊόπουλο στο σερβίς ο Ο.Φ.Η. απάντησε με σερί 4-0 μειώνοντας το σκορ σε 12-13. Ο Μιχάλοβιτς και ο Φρομ έδωσαν λύσεις στον Φοίνικα για το 13-16. Τα λάθη του Φοίνικα και η εντυπωσιακή παρουσία του Σικούκου πάνω στο φιλέ με σερί 4-0 έβαλε τον Ο.Φ.Η. στο παιχνίδι και μάλιστα του έδωσε προβάδισμα 21-19 και 22-20. Το ματς πήρε φωτιά στο φιλέ και με τον Τζάρβιτς να αναδεικνύεται σε μοιραίο παίκτη για τον Ο.Φ.Η. καθώς σε δύο συνεχόμενες φάσεις έπεσε πάνω στο μπλοκ των φιλοξενουμένων για το 22-22. Το σερί του Φοίνικα ΟΝΕΧ συνεχίστηκε με τον Μιχάλοβιτς ενώ ο Τζούριτς έβαλε την υπογραφή του κάτω από την κατάκτηση του σετ με δύο μπλοκ πάνω στο Χήρα και στον Σικούκου. Με σερί 5-0 ο Φοίνικας ΟΝΕΧ γύρισε το σετ και με 25-22 έκανε το 1-0 σετ.

 

Από το 2ο σετ ο Φοίνικας ΟΝΕΧ μείωσε τα λάθη του, ο Φρομ και ο Κλίνκεμπεργκ ανέβηκαν επιθετικά και με σερί 4-0 ξέφυγαν 12-7. Το +5 διατηρήθηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του σετ και η διαφορά αυξήθηκε όταν ο Μιχάλοβιτς πήρε άσσο και πίεσε στο σερβίς την υποδοχή του ΟΦΗ διαμορφώθηκε στο 23-15. Με το χαμένο σερβίς του Τζάρβιτς έκλεισε το σετ 25-17 για το 2-0 σετ.

 

Στο 3ο σετ ο ΟΦΗ έκανε την τελευταία προσπάθεια να γυρίσει τον αγώνα και το πάλεψε αλλά εις μάτιν. Ο Σικούκου και ο Τζάρβις έδωσαν προβάδισμα στον ΟΦΗ με 10-6 και 13-10. Ο Φρομ πήρε πάνω του τον Φοίνικα σημειώνοντας 3 σερί πόντους και σε συνδυασμό με την επίθεση του Τζούριτς έκανε σερί 4-0 και ισοφάρισε 14-14. Ακολούθησε μάχη πόντο πόντο και ράλι μέχρι τον 20ο πόντο. Ο Αμπράο έκανε το 20-19. Ο Μιχάλοβιτς ισοφάρισε 20-20 ενώ με δύο μπλοκ από Τζούριτς, Φρομ και άσσο του Μιχάλοβιτς ο Φοίνικας ΟΝΕΧ έκανε το 23-20 και απέκτησε το απόλυτο πλεονέκτημα. Με μπλοκ του Ιερεζουέλο στο Τζάρβιτς έκλεισε το σετ 25-21 και ο Φοίνικας ΟΝΕΧ πήρε τη νίκη με 3-0 σετ. 

 

Διαιτητές: Αγγελίδης, Τραχαλάκη, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης, Επόπτες: Ξυδάκης, Μανωλάκης, Γραμματεία: Παπαδάκη.

 

Διακύμανση:

1ο σετ: 7-8, 13-16, 21-19, 22-25

2ο σετ: 5-8, 12-16, 15-21, 17-25

3ο σετ: 8-5, 16-15, 20-21, 21-25

*Οι πόντοι του Ο.Φ.Η. προήλθαν: 2 άσσοι, 28 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 25 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν: 2 άσσοι, 39 επιθέσεις, 12 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (22-25, 17-25, 21-25) σε 81΄.

Ο.Φ.Η. (Κώστας Δεληκώστας): Τζάρβις 6π. (3/17επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος, 56%υπ., 6%αρ.), Χήρας 3 (3/7επ.), Σικούκου 17 (15/34επ., 2 μπλοκ), Αντάμι, Βαϊόπουλος 7 (5/9επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Αμπράο 2 (2/12επ., 62%υπ., 6%αρ.) / Τσαδήμας (λ. - 69%υπ., 34%αρ.), Αραμπόπουλος, Τσαλικιάν.

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Δημήτρης Καζάζης): Μιχάλοβιτς 20π. (16/28επ., 2 μπλοκ, 2 άσσοι), Χαραλαμπίδης 1 (1 μπλοκ), Ιερεζουέλο 2 (1/4επ., 1 μπλοκ), Κλίνκεμπεργκ 7 (7/14επ., 71%υπ., 12%αρ.), Τζούριτς 9 (2/5επ., 7 μπλοκ), Φρομ 13 (12/20επ., 1 μπλοκ, 67%υπ., 17%αρ.) / Κωνσταντινίδης (λ. - 57%υπ., 17%αρ.), Παπαλεξίου 1 (1/2επ.).

 

Ο προπονητής του Ο.Φ.Η. Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: "Σίγουρα περίμενα περισσότερα. Στο πρώτο σετ ήμασταν πάλι μπροστά και το χάσαμε με πολύ εύκολα λάθη. Σίγουρα η Σύρος είναι καλύτερη ομάδα απο εμάς και με άλλους στόχους. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι στο γήπεδο, κερδίζουν πάντα τα λεφτά. Πρέπει να παίξεις για να κερδίσεις. Η Σύρος ήταν σε καλό επίπεδο σήμερα. Αλλά και εμείς δεν πιέσαμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Σύρου, έπαιξε αρκετά καλά αλλά εμείς δεν πιέσαμε καθ' όλου στο side out. To side out το δικό μας ήταν τραγικό. Κάναμε 9 μπρέικ ποιντ στο πρώτο σετ και δεχθήκαμε 11. Σε εύκολα σέρβις και εύκολες επιθέσεις. Θεωρώ ότι έχουμε πρόβλημα στην επίθεση. Οι ακραίοι μας δεν ήταν καλοί στην επίθεση. Μπορούμε πολύ περισσότερα αλλά δεν το δείχνουμε. Πρέπει να ανέβουμε γιατί δυσκολεύουν τα πράγματα. Στην Ορεστιάδα πρέπει να πάμε και να κερδίσουμε".

 

Ο κεντρικός του Ο.Φ.Η. Αλέξανδρος Χήρας δήλωσε: "Η Σύρος δεν μας άφησε περιθώριο να κάνουμε το παιχνίδι μας. Έπαιξε πολύ καλά και κέρδισε δίκαια. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι δουλέψαμε όλη την εβδομάδα, αλλά δυστυχώς δεν μας βγήκε τίποτα. Το πρώτο σετ ήταν το μοναδικό που πιέσαμε σε όλους τους τομείς. Καταφέραμε να πιέσουμε στην Σύρο. Ήμασταν στο 22-20, αλλά δυο φάσεις δεν πήγαν καλά και η Σύρος πήρε το σετ. Μετά ήταν σκούρα τα πράγματα για μας. Η Σύρος πήρε ψυχολογία και έπαιξε πολύ καλύτερο βόλει. Δεν μπορέσαμε να την ακολουθήσουμε. Το πρωτάθλημα ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Αποκτάμε μεγάλο πρόβλημα πλέον και εύχομαι να ανακάμψουμε. Έχουμε ένα παιχνίδι στην Ορεστιάδα, που είναι πολύ κρίσιμο. Ελπίζω σε μια καλή εμφάνιση και να πάρουμε ότι μπορούμε απέναντι σε μια ομάδα που παίζει πολύ καλά στην έδρα της".

 

Ο προπονητής του Φοίνικα ΟΝΕΧ Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: "Νομίζω ότι ήμασταν ανώτεροι σε όλους τους τομείς και στο μπλοκ και επιθετικά. Κάποια στιγμή στο τρίτο σετ χαλαρώσαμε, πράγμα φυσιολογικό. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο ΟΦΗ, εκεί όμως επιβάλαμε τον ρυθμό μας και ήρθε η δίκαιη και καθαρή νίκη μας. Προσπαθούμε να βρούμε την αγωνιστική μας ταυτότητα και μέσα από όλα τα παιχνίδια που παίζουμε κάνουμε κάθε φορά και ένα βήμα. Το πρωτάθλημα φέτος είναι ένα πάρα πολύ ωραίο πρωτάθλημα. Υπάρχουν εκπλήξεις, όλα τα παιχνίδια παίζονται και νομίζω ότι εάν δεν είσαι πολύ σοβαρός και συγκεντρωμένος σε κάθε αγώνα που παίζεις θα έχεις πρόβλημα, μπορεί να πάθεις ζημιά. Εμείς το βιώσαμε αυτό την προηγούμενη αγωνιστική με την Κηφισιά, αλλά βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες είναι έτσι και θέλουν προσοχή. Αυτό είναι ευχάριστο για το βόλεϊ γιατί παίζονται πολύ ωραίοι και συναρπαστικοί αγώνες, από κει και πέρα εμείς προσπαθούμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε".

 

Ο διαγώνιος του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ Πίτερ Μιχάλοβιτς δήλωσε: "Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτή η συνθήκη ήταν λίγο περίεργη για εμάς γιατί και κόντρα στον Παναθηναϊκό θα μπορούσαμε να πάρουμε 3 βαθμούς, αλλά και κόντρα στην Κηφισιά στο τελευταίο παιχνίδι. Το πρώτο σετ της αναμέτρησης ήταν αρκετά νευρικό για εμάς, δεν μπορούσαμε να βρούμε ρυθμό, ευτυχώς όμως το κερδίσαμε και έτσι τα πράγματα ήταν πιο εύκολα στο δεύτερο. Ο ΟΦΗ στο τρίτο έπαιξε αρκετά καλά, βελτίωσε την υποδοχή του και ήταν δύσκολο για εμάς να ανακόψουμε τις επιθέσεις του. Έπρεπε λοιπόν να πιέσουμε. Το σερβίς ήταν το καθοριστικό στοιχείο της αναμέτρησης. Αναφορικά με την εμφάνισή μου, είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος που βοήθησα την ομάδα".

 

Media









Βρίσκεστε εδώ: Ε.Σ.Α.Π. Ειδήσεις - News Ο.Φ.Η. Επιστροφή στις νίκες ο Φοίνικας ΟΝΕΧ νίκησε 3-0 τον Ο.Φ.Η. παρουσία Αυγενάκη
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject