Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
05-03-2023

O ΠΑΟΚ μέσω Ορεστιάδας κλείδωσε την 2η θέση, νίκησε 3-0 τον Άθλο

Rate this item
(0 votes)
O ΠΑΟΚ μέσω Ορεστιάδας κλείδωσε την 2η θέση, νίκησε 3-0 τον Άθλο
Download attachments:
Με υπεροχή σε σερβίς και επίθεση ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Άθλο Ορεστιάδας για την 17η αγωνιστική της Volley League και μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Παλατάκι» κλείδωσε την 2η θέση της κανονικής περιόδου καθώς έφτασε στους 42 βαθμούς έναντι 37 του τρίτου Παναθηναϊκού και 43 του Ολυμπιακού ο οποίος όμως έχει δύο αγώνες λιγότερους.

 

Ο Άθλος δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμό και έμεινε στουε 14, έναντι 17 του Πηγάσου και 9 του Ο.Φ.Η. Μόνο ο Κάιο έπιασε διψήφιο αριθμό πόντων στην επίθεση (10), ενώ από τον ΠΑΟΚ Ράπτης και Βαν ντε Ντρις είχαν από 17 πόντους με τον πρώτο να σημειώνει και 5 άσσους.

 

 

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός από το ξεκίνημα του αγώνα και ειδικά από το 5-3 που προηγήθηκε ο Άθλος με τους Ριζόπουλο, Γκένοφ. Ο Γουόλς μείωσε 5-4 και από εκεί και πέρα ο Ράπτης έκανε πάρτι στο σερβίς με συνολικό σερί 7-0 εκ των οποίων οι δύο ήταν άσσοι και επιθέσεις πέναλτι από Γιόρνα, Σκεντράου κι έτσι έγινε το 10-5. Ο Άθλος μάζεψε λίγο τη διαφορά στο 9-12 αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ με νέο σερί 3-0 ξέφυγε 15-9. Ο Άθλος το πάλεψε και πάλι και μείωσε με το σερβίς και τις επιθέσεις του Γκένοφ στο 20-21. Ο Γιόρνα έβγαλε τον ΠΑΟΚ από τα σχοινιά για το 20-22, ο Ράπτης έκανε το 20-23 και ο Βουλκίδης με μπλοκ στον Κάιο το 20-24. Ο Άθλος πάλι μείωσε με το χαμένο σερβίς του Γιόρνα (21-24) και τους δύο άσσους του Γκλάντστόουν αλλά ο Βραζιλιάνος ήταν και ο μοιραίος καθώς έχασε το σερβίς και έληξε το σετ 23-25 για τον ΠΑΟΚ που έτσι έκανε το 0-1.

 

Ο ΠΑΟΚ ήταν αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα και το έδειξε και στο 2ο σετ με τον Σκεντράου να λαμβάνει πρωτοβουλίες σε σερβίς και επίθεση και με σερί 3-0 ο Δικέφαλος προηγήθηκε 11-6. Η διαφορά άνοιξε κι άλλο καθώς ο Άθλος παραδόθηκε στην υποδοχή και ο ΠΑΟΚ με πλήρη κυριαρχία από το ρεσιτάλ του Ράπτη έφτασε 'ανετα στο 25-12. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ράπτης πήρε 6 συνεχόμενους πόντους, 2 από άσσους και 4 από επιθέσεις.

 

Στο 3ο σετ ο Άθλος έμεινε πιο πολύ στον αγώνα και πάλεψε για να πάρει ένα σετ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το 15-15. Ο Βουλκίδης με μπλοκ στον Ριζόπουλου και η επίθεση του Βαν ντε Ντρις έδωσαν προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 17-15. Το +2 συντηρήθηκε μέχρι το 21-23 όπου ο Άθλος μείωσε με τον Γκένοφ. Ο Γιόρνα με επίθεση και ο Βαν ντε Ντρις με κόντρα επίθεση τελείωσαν τον αγώνα με 25-21 και 3-0 σετ.

 

Διαιτητές: Αβραμίδης, Ισκάς, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Βαλκανιώτης, Πυλούδης, Γραμματεία: Σαρδάνη.

Διακύμανση:

1ο σετ: 5-8, 10-16, 16-21, 23-25

2ο σετ: 5-8, 8-16, 12-21, 12-25

3ο σετ: 7-8, 15-16, 18-21, 21-25

*Οι πόντοι του Άθλου Ορεστιάδας προήλθαν από 5 άσσους, 28 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν από 7 άσσους, 46 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (23-25, 12-25, 21-25) σε 80'

Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Θοδωρής Χουσίδης): Τσιουτσιουλούδης 6 (4/8 επ., 2 μπλοκ), Γκλάντστοουν 5 (2/8 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Κάιο 10 (10/30 επ.), Μποζίδης 2 (2 άσσοι), Ριζόπουλος 4 (4/10 επ., 22% υπ. - 0% άριστες), Γκένοφ 9 (7/22 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 42% υπ. - 19% άριστες) / Βελούδης (λ, 52% υπ. - 30% άριστες), Σπανός (λ), Διαμαντίδης, Κασαμπαλής, Τσολακίδης, Άλμπο 1 (1/2 επ.), Ιωαννίδης.

Π.Α.Ο.Κ. (Γιόσκο Μιλενκόσκι): Γιόρνα 10 (9/16 επ., 1 άσσος, 67% υπ. - 27% άριστες), Γουόλς 2 (2/3 επ.), Βουλκίδης 5 (1/3 επ., 4 μπλοκ), Ράπτης 17 (12/22 επ., 5 άσσοι, 50% υπ. - 23% άριστες), Σκρεντράου 7 (5/8 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Βαν Ντε Ντρις 17 (17/31 επ.) / Κοκκινάκης (λ, 50% υπ. - 33% άριστες), Σωτηρίου, Γάτσης, Τακουρίδης.

 

Ο προπονητής του Άθλου Ορεστιάδας Θοδωρής Χουσίδης δήλωσε: «Ό,τι και να πούμε για παιχνίδια, καθημερινότητα και οτιδήποτε επισκιάζονται από το σοβαρό δυστύχημα στα Τέμπη. Από τη μεριά μου εκφράζω τα συλλυπητήριά μου σε όσους έχασαν παιδιά, γονείς και συγγενείς, καθώς το αγωνιστικό για μένα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Παρόλα αυτά, αφού ερωτώμαι, είμασταν ανταγωνιστικοί με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Σταθήκαμε πολύ καλά στα δύο σετ, είμασταν κοντά στο σκορ, αλλά όπως έχω πει και στην ομάδα οι καλές εμφανίσεις, πρέπει κάποια στιγμή να σου δώσουν και αποτελέσματα. Οι Παναγιώτης Μποζίδης και Κώστας Τσιουτσιουλούδης έδειξαν πραγματικά ό,τι μπορούνε, ήταν ανταγωνιστικοί και υπολογίζονται κανονικά από μένα. Η ομάδα αποτελείται από 12-13 άτομα, δεν υπάρχει στάνταρντ ομάδα που θα παίξει και συγχαρητήρια που μπήκαν μέσα και έδειξαν ότι μπορούν να υπολογίζονται κανονικά, να συμμετέχουν και να κάνουν το κάτι παραπάνω για την προσπάθεια που κάνει ο Άθλος Ορεστιάδας. Για τη συνέχεια θεωρώ ότι πρέπει να “σηκώσουμε το κεφάλι”, να πάρουμε λίγο παραπάνω ψυχολογία, αυτοπεποίθηση για να κάνουμε την προσπάθειά μας στα πλέι άουτ».

Ο πασαδόρος της Ορεστιάδας Παναγιώτης Μποζίδης δήλωσε: «Αρχικά συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, μας πίεσε απίστευτα με το σερβίς του και δεν είχαμε άλλες επιλογές. Ο αντίπαλος μας είχε διαβάσει αρκετά καλά, ήξερε το παιχνίδι μας, αλλά και εμείς προσπαθήσαμε να απαντήσουμε με όποια όπλα είχαμε. Ένα από αυτά ήταν ο κόσμος και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί κάθε φορά μας στηρίζει και δεν είμαστε μόνοι σε αυτή τη φετινή πορεία. Η συνέχεια είναι δύσκολη, αλλά όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, και αυτό φάνηκε σήμερα, όπου εκτός από το β’ σετ, κοντράραμε τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι με πολύ θέληση και ψυχή πάνω από όλα μπορούμε να κάνουμε πολλά και να τελειώσουμε ευχάριστα τη σεζόν. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου για την ευκαιρία που μου έδωσε και νομίζω πως προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα».

 

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι δήλωσε: «Πριν το παιχνίδι είχα πει πως θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα. Ο Άθλος είναι μία καλή ομάδα, ειδικά στο γήπεδο τους, αφού δημιουργήσαν προβλήματα σε ΟΣΦΠ, Παναθηναϊκό και Φοίνικα Σύρου, και γι' αυτό θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με σοβαρότητα, κάτι το οποίο κάναμε. Δεν ήταν τόσο εύκολη η επικράτηση. Πιέσαμε πολύ από την γραμμή του σερβίς, ενδεικτικό το ότι σ' ένα σετ είχαμε πέντε. Το δεύτερο σετ το κατακτήσαμε εύκολα, και στο τρίτο πηγαίναμε πάλι πόντο-πόντο, και το κατακτήσαμε. Παίζουμε ελεύθερα, θέλουμε όλους τους βαθμούς. Είμαστε και μαθηματικά στην δεύτερη θέση και προετοιμαζόμαστε για τα πλέι-οφ».

 

Ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Θοδωρής Βουλκίδης είπε: «Είμαστε και μαθηματικά στην δεύτερη θέση. Σήμερα κερδίσαμε μία ομάδα η οποία είχε ελλείψεις, από την πλευρά μας ήμασταν καλύτεροι στο γήπεδο και κερδίσαμε. Έχουμε μπροστά μας τον ΟΣΦΠ για να τελειώσει η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος και να πάμε στα πλέι-οφ».


 

Media









Βρίσκεστε εδώ: Ε.Σ.Α.Π. Ειδήσεις - News Π.Α.Ο.Κ. O ΠΑΟΚ μέσω Ορεστιάδας κλείδωσε την 2η θέση, νίκησε 3-0 τον Άθλο
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject