Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
20-04-2015

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στους τελικούς μπροστά σε 8.000 φιλάθλους

Rate this item
(2 votes)

Μπροστά σε 8.000 φίλους του, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 του Παναθηναϊκού και πήρε την πρώτη πρόκριση στην ιστορία του για τους τελικούς της Volleyleague ΟΠΑΠ.

 


Αυτός ήταν ο 5ος ημιτελικός των δύο ομάδων και δικέφαλος πήρε τη σειρά με 3-2 στις νίκες. Τώρα ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στον Ολυμπιακό στους τελικούς, που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη στην Πυλαία.

Ο ΠΑΟΚ πήρε ώθηση από τον κόσμο του και έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα με τους Γκόμεζ και Χιμένες να δείχνουν ασταμάτητοι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 9-1 και ο Παναθηναϊκός ήταν αναγκασμένος να κυνηγά από την αρχή μια μεγάλη διαφορά. Η μείωση του σκορ σε 12-7 με το σερβις του Κουκ αποδείχτηκε προσωρινή και ο ΠΑΟΚ εκτόξευσε τη διαφορά στους 10 πόντους (21-11)

Το αρχικό 0-3 μετά τα σέρβις του Χόι στο δεύτερο σετ, γρήγορα έγινε 8-5 και ο ΠΑΟΚ συνέχισε το επιθετικό του κρεσέντο, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να τελειώσει εύκολα τις επιθέσεις του. Με το σερβις του Χιμένες το 9-7 έγινε 12-7 και η διαφορά αυξήθηκε με πρώτους χρόνους του Ρανγκέλ για το 21-12. Έτσι τελείωσε εύκολα και το δεύτερο σετ για τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός προέβαλε μεγαλύτερη αντίσταση στο τρίτο σετ και έμεινε κοντά μέχρι το 16-15. Ο Γκόμεζ όμως ήταν ασταμάτητος και με δικές του επιθέσεις διεύρυνε τη διαφορά στο  22-16 για να τελειώσει το ματς με σερβις στο φιλέ του Παπαδόπουλου και να ξεκινήσουν οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί από τους παίχτες του ΠΑΟΚ.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος – Παπαδογούλας

1ο σετ: 8-1, 16-9, 21-11, 25-16
2ο σετ: 8-5, 16-10, 21-12, 25-16
3ο σετ: 8-6, 16-3, 21-16, 25-19

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 3 άσσους, 34 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων . Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 25 επιθέσεις, 0 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων,

Τα σετ: 3-0 25-16, 25-16, 25-19

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 18 (12/18 επμ 1 άσσος, 5 μπλοκ, 17% υπ – 17% άριστες), Παντακίδης 3 (1/1 επ, 2 μπλοκ), Κουρνέτας 1 (μπλοκ), Γκόμεζ 17 (15/24 επ, 2 μπλοκ), Ρανγκέλ 6 (5/6 επ, 1 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 4 (1/4 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 35% υπ -24% άριστες) / Γκαράς (λ, 43% υπ -7% άριστες), Ντίνας, Καρασαββίδης, Αναστασιάδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Στιβαχτής 1 (1/1 επ), Κουκ 11 (8/25 επ, 3 άσσοι, 79% υπ -36% άριστες), Πρωτοψάλτης 6 (6/11 επ, 63% υπ -46% άριστες), Χόι 2 (1/7 επ, 1 άσσος), Πανταλέων 3 (3/7 επ), Μπέλος 2 (1/12 επ, 1 άσσος) / Πολυχρονιάδης (λ, 68% υπ -37% άριστες), Ψαρρής 1 (άσσος), Παπαδόπουλος 5 (5/16 επ)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Αλλη μια φορά φέτος γρφουμε ιστορία για τον ΠΑΟΚ. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, έρχεται μια πρόκριση στους τελικούς. Όλα είναι ωραία, μα πιο ωραίο είναι ότι γέμισε το γήπεδο. Για αυτό πολεμάμε όλο το χρόνο και ήρθε η δικαίωση».

Για τους τελικούς κόντρα από Ολυμπιακό είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής και το φαβορί, αλλά έχουμε αποδείξει ότι και εμείς είμαστε ψηλά και μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο»

Ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ, Βασίλης Κουρνέτας είπε: «Ήταν δύσκολο να συγκρατηθεί το μυαλό συγκεντρωμένο. Ωστόσο ήμασταν προετοιμασμένοι για το παιχνίδι και τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που έπαιξε στα όριά του για όλη τη χρονιά. Το μυστικό μας ήταν η σκληρή σουλειά και το καλό κλίμα. Όλοι βάζουμε τον ΠΑΟΚ πάνω από όλα. Αυτή η εικόνα του κοσμου είναι δικαιωση για μας.  

Υπήρχαν διαστήματα που δεν παίξαμε πολύ καλό βόλει, αλλά απέναντι στον Ολυμπιακό θα πρέπει να πάιξουμε ακόμα καλύτερα από ό,τι κάναμε σήμερα. Πλεονέκτημα έδρας δεν υπάρχει, αφού είδαμε ότι οι 3 αγώνες προηγούμενοι με τον Ολυμπιακό ήταν ισορροπημένοι.


Ο λίμπερο του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Γκαράς τόνισε: «Φετος έχουμε δωσει χαρά στον κόσμο του ΠΑΟΚ και σήμερα ήταν καταμεστο το Παλατάκι. Αν συνεχίσουμε να το χαιρόμαστε θα γίνει κάτι καλό στο τέλος. Ηταν κοντρολαρισμενο παιχνίδι για μας. Ημασταν πάρα πολύ καλοί σε όλους του τομεις.

Για τον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό είπε: «Δεν θα είναι ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίσαμε τις τελευταίες φορές. Είναι τελικός και υπάρχουν 50% πιθανοτητες για την κατάκτηση του τίτλου. Σε έναν τελικό δεν υπάρχουν φαβορί. Χαρακτηριστήκαμε φαβορί με τον Παναθθηναϊκό και είδατε ότι δεν ήταν εύκολο».


Ο κεντρικός του ΠΑΟΚ, Λούκας Ρανγκέλ είπε: «Το χαρήκαμε πάρα πολύ, παίξαμε για τον κόσμο και πανηγυρίσαμε πολύ μεγάλη νίκη.  Τα σκληρά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό μας έκαναν πιο δυνατούς και έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση


Ο διαγώνιος του ΠΑΟΚ Ερνάντο Γκομεζ τόνισε: «Ερχόμενος στο Παλατάκι είδα γύρω μου 1000 ατομα και πίστεψα ότι θα ήταν γεμάτο το γήπεδο μας. Όμως το πρωτάθλημα ξεκινάει στους τελικούς. Εδώ πρέπει να τα δώσουμε όλα για το τρόπαιο. Για μας είναι η ώρα του πάρτι. Θα κάνουμε τα πάντα για το πρωτάθλημα».


Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Ο Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι το 3ο ή 4ο παιχνίδι. Σήμερα δεν πάλεψε. Η επίθεση ήταν καθοριστική. Δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε μπάλες ακόμα και με μονό μπλοκ.  Μένει ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και είναι δυνατός. Θα είναι πιο δυνατός την επόμενη χρονιά. Ο ΠΑΟΚ δίκαια πήρε την πρόκριση γιατί ήταν πολύ καλύτερος από εμάς».


Για του τελικούς είπε: «Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα φαβορί ήταν αυτές οι δύο ομάδες. Έχει ένα μικρό πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ στην κατάσταση που βρίσκεται. Όμως ο Ολυμπιακός  είναι πρωταθλητής και μπορεί να τον φέρει την ισορροπία».


Ο πασαδόρος του Παναθηναϊκού, Κώστας Στιβαχτής είπε: «Ήταν πολύ δύσκολο από την αρχή. Δεν ήμασταν το φαβορί. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε στον ΠΑΟΚ και αν μπορούσαμε να περάσουμε στους τελικούς. Δεν τα καταφέραμε αλλά αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα.  Έδειξε μεγάλη δύναμη στη σειρά των ημιτελικών. Τελείωσε μια πετυχημένη χρονιά. Και μόνο που φέραμε τόσο πολύ κόσμο για να συμπαρασταθεί στον ΠΑΟΚ, έδειξε την δύναμη του Παναθηναϊκού».

Βρίσκεστε εδώ: MVP Βίκος Cola Ειδήσεις MVP Play Off Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στους τελικούς μπροστά σε 8.000 φιλάθλους
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject