Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
10-11-2022

Παναθηναϊκός Α.Ο.: Έβαλε τις βάσεις της πρόκρισης

Rate this item
(0 votes)
Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της τσεχικής Οντολένα με 3-0 σετ στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι με τη θερμή συμπαράσταση των οπαδών του και είναι με το ένα πόδι στους 16 του Challenge Cup.



Μια σπουδαία και σημαντική νίκη πραγματοποίησε το «τριφύλλι» κόντρα στην Οντολένα και φάνηκε ότι άφησε πίσω του την κακή παρένθεση της ήττας από τον Μίλωνα πριν από λίγες ημέρες.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν πολύ καλό βόλεϊ σε μεγάλα χρονικά διαστήματα και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι και πλέον χρειάζεται μόλις δύο σετ για την πρόκριση.

Στο πρώτο σετ οι «τριφυλλοφόροι» δυσκολεύτηκαν στους πρώτους πόντους αφού στην αρχή του βάδιζαν μαζί με τον αντίπαλο στο σκορ και ήταν 9-9.

Κατάφεραν να πάρουν μικρό προβάδισμα μετά τα μισά του σετ με 14-12 και 18-16 και στους κρίσιμους πόντους από εκεί και πέρα οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ήταν πολύ προσεκτικοί σε άμυνα και επίθεση και το κατέκτησαν με 25-19.

Το δεύτερο σετ ήταν ένας μονόλογος για τον Παναθηναϊκό αφού οι φιλοξενούμενοι αντιστάθηκαν μόνο στους πρώτους πόντους στο 3-3.

Η συνέχεια ανήκε στο «τριφύλλι» ολοκληρωτικά  και στο 10-6 μάλιστα μπήκε και το γκολ στο Αγρίνιο και στο άκουσμα του ξεσηκώθηκε ολόκληρο το γήπεδο με αποτέλεσμα ο ενθουσιασμός να μεταφερθεί και στην ομάδα και είναι χαρακτηριστικό ότι το σετ ολοκληρώθηκε με 25-14.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ ο ΠΑΟ ήταν και πάλι σοβαρός και παρά την ύστατη προσπάθεια της ομάδας από την Τσεχία να πάρει ότι μπορεί από το ματς, ο Παναθηναϊκός δεν άφησε περιθώρια και κατέκτησε και αυτό το σετ με 25-19.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-7, 16-14, 21-18, 25-19

2ο σετ: 8-4, 16-11, 21-12, 25-14

3ο σετ: 5-8, 16-13, 21-17, 25-19

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 36 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων και της Οντολένα προήλθαν από 2 άσσους, 28 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-19, 25-14, 25-19) σε 72'

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Κόβαρ 9 (7/21 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 60% υπ. - 40% άριστες), Πετρέας 8 (2/6 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ), Γιάκομπσεν 1 (1 μπλοκ), Ρανγκέλ 6 (4/5 επ., 2 μπλοκ), Φράγκος 7 (7/12 επ., 60% υπ. - 30% άριστες), Ερνάντεζ 18 (16/25 επ., 2 άσσοι) / Γκρουμούσας (λ, 41% υπ. - 18% άριστες), Μπάσης.

ΟΝΤΟΛΕΝΑ ΒΟΝΤΑ (Μάρτσιν Κρις): Κάρμοντι 8 (5/9 επ., 3 μπλοκ), Χλάντικ 12 (11/23 επ., 1 άσσος), Σουλτς 4 (4/13 επ., 33% υπ. - 0% άριστες), Τσάνσι, Σβόμποντα 5 (4/11 επ., 1 άσσος, 47% υπ. - 24% άριστες), Χόρακ 1 (1/3 επ.) / Γιέζεκ (λ, 58% υπ. - 21% άριστες), Χάντραβα (λ), Σεβαλιέ 2 (2/6 επ.), Τόμαν, Γιατσνίτσκι, Τσούκουρ, Φεράρο 1 (1/2 επ.).

O προπονητής της Οντολένα Βόντα Μάρτσιν Κρις δήλωσε : « «Προσπαθήσαμε σε αρκετά σημεία του αγώνα αλλά δεν τα καταφέραμε στο μεγαλύτερο μέρος του. Είχαμε πολλά προβλήματα στην υποδοχή και δεν είχαμε τη δυναμική που θέλαμε. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα αν θέλουμε να σταθούμε απένανστι στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να βελτιώθούμε στους τομείς που σήμερα δεν ήμασταν καλοί. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και ναι μεν …φοβηθήκαμε λίγο όμως θα έπρεπε να παίξουμε το παιχνίδι μας».

Ο άσος της Οντολένα Βόντα Μάρεκ Σουλτς δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και έπαιξε πολύ καλά όμως και εκμείς δεν παίξαμε αυτό που μπορούμε. Θα προσπαθήσουμε στην ρεβάνς να παίξουμε καλύτερο βόλεϊ καθώς θεωρώ ότι μπορούμε να σταθούμε καλύτερα. Σε ότι αφορά την ατμόσφαιρα ήταν φοβερή , ξέραμε πολύ καλά όλοι ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς και φανατικούς υποστηρικτές. Το ζήσαμε και εδώ απόψε. Από κει και πέρα το μυαλό μας είναι στο δεύτερο παιχνίδι και αυτά που μπορούμε να διεκδικήσουμε».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Σήμερα πήραμε το αποτέλεσμα πιο εύκολα από ότι περιμέναμε. Πιέσαμε τον αντίπαλο μας κατά διαστήματα με σερβίς  ενώ  δουλεψε σε πολλα σημεια και  το μπλοκ μας. Με αυτά τα χαρακτηριστικά η νίκη ήρθε πιο εύκολα.Τα πραγματα είναι πολύ δύσκολα στην ρεβάνς και δεν υπάρχουν εύκολα ματς στην Ευρώπη. Η διαφορά της έδρας είναι πολύ μεγάλη και παίζει μεγάλο ρόλο , άλλο να παίζεις εντός έδρας και άλλο να παίζεις εκτός έδρας. Σήμερα μας βγήκανε αρκετά στοιχεία στο παιχνίδι μας και περιορίσαμε τον αντίπαλο, ο οποίος ωστόσο παραμένει μια πολύ καλή ομάδα».

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού Γίρι Κόβαρ δήλωσε: «Ξέραμε ότι έπρεπε να παίξουμε καλά. Για να κερδίσουμε τον σημερινό μας αντιπαλο. Νομίζω τα πήγαμε καλά με εξαίρεση την αρχή του τρίτου σετ. Είμαστε χαρούμενοι για το αποτέλεσμα και τη νίκη. Η προσοχή όλων μας  πάει στο ματς με τον Φοίνικα Σύρου που ακολουθεί και μετά θα εστιάσουμε και πάλι στο ματς με την Οντολένα.  Οι οπαδοί μας ήταν και πάλι φοβεροί  και μας στήριξαν θερμά και τους ευχαριστούμε».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Τ.Α.Α. Παναθηναϊκός Α.Ο.

Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Παναθηναϊκός Α.Ο. Παναθηναϊκός Α.Ο.: Έβαλε τις βάσεις της πρόκρισης
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject