Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
19-11-2022

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 τον Αριστοτέλη Σκύδρας και τίμησε τον Παντακίδη

Rate this item
(0 votes)
Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 τον Αριστοτέλη Σκύδρας και τίμησε τον Παντακίδη
Download attachments:
Την τέταρτη νίκη του σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ και με 12 βαθμούς διατηρήθηκε μόνος στην 2η θέση της βαθμολογίας -2 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Η ομάδα του δικεφάλου νίκησε με 3-0 σετ τον Αριστοτέλη Σκύδρας με πρόσωπο του αγώνα να είναι ο κεντρικός των φιλοξενουμένων και πρώην του ΠΑΟΚ Γιάννης Παντακίδης ο οποίος τιμήθηκε με μία φανέλα του δικεφάλου.

 

Αγωνιστικά πρωταγωνιστές ήταν ο Βαν ντε Ντρις και ο Γκάις Γιόρνα. Ο Βέλγος διαγώνιος βοήθησε τα μέγιστα σε επίθεση, μπλοκ και σερβίς και με 17 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ, ενώ ο Γιόρνα τον ακολούθησε στην επίθεση διατηρώντας αλάνθαστη υποδοχή στις λίγες προσπάθειες που είχε καθώς η τακτική του Αριστοτέλη ήταν σερβίς πάνω σε Ράπτη και Κοκκινάκη. Από τον Αριστοτέλη κορυφαίος ήταν ο Φλόρες Τζάκσον σε επίθεση και υποδοχή και με 13 πόντους ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα με τον Βαν ντε Ντρις να πιέζει την υποδοχή του Αριστοτέλη και να οικοδομεί προβάδισμα 7-2. Πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να απαντήσουν η καλή τακτική του ΠΑΟΚ στο μπλοκ εξουδετέρωσε τον Μέντεζ και ο Βαν ντε Ντρις με τον Ράπτη κυριάρχησαν πάνω στο φιλέ για το 14-6. Η διαφορά άνοιξε περισσότερο με το μπλοκ του Γουόλς στον Μέντεζ και το λάθος των Μέντεζ, Ρόχας εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +12 (22-10). Το σετ έκλεισε με επίθεση του Βαν ντε Ντρις.

 

Στο 2ο σετ ήταν η σειρά του Γιόρνα να δώσει παράσταση και με τέσσερις προσωπικούς πόντους (τρεις από επίθεση και έναν από μπλοκ) άνοιξε γρήγορα το σκορ 7-4. Το σερβίς του Ράπτη έβαλε πάλι δύσκολα στην υποδοχή του Αριστοτέλη και με τον Βαν ντε Ντρις να τροφοδοτείται γρήγορα στην κόντα ο ΠΑΟΚ έκανε νέο σερί 3-0 για το 16-8. Ο Βέλγος έκλεισε και το 2ο σετ κάνοντας το 25-20 και το 2-0 σετ.

 

Πιο ισορροπημένο ήταν το 3ο σετ με τον Αριστοτέλη στο καλύτερο σημείο του στον αγώνα να ξεφεύγει με 8-4 με τους Φλόρες και Βλαχόπουλο. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με το σερβίς του Γουόλς. Ο Καναδός πασαδόρος του ΠΑΟΚ άνοιξε νέες ρωγμές στην υποδοχή του Αριστοτέλη δίνοντας την ευκαιρία σε Βαν ντε Ντρις και Ράπτη να τελειώνουν κόντρα επιθέσεις. Με συνολικό σερί 6-0 ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν σταματημένο τον Αριστοτέλη για το 10-8. Ακολούθησαν μάχες στο φιλέ στο πιο αμφίρροπο σημείο του αγώνα και ράλι πόντο πόντο μέχρι το 18-18. Ο Γιόρνα νίκησε τον Τσέλιο για το 19-18 και ο Βουλκίδης από τα 9 μέτρα έβαλε με το σερβίς του τη δική του υπογραφή στην υπεροχή του ΠΑΟΚ. Με καθοριστικό σερί 4-0 που διαμορφώθηκε από δύο πόντους του πόντους του Γιόρνα, ένα λάθος του Σαρικείσογλου και μπλοκ του Κόστα στον Μέντεζ το σκορ έγινε 22-18 και το φινάλε ήταν εξ ίσου εντυπωσιακό με σερί 3-0 χάρις την επίθεση του Γιόρνα και τους δύο άσσους από τον Βαν ντε Ντρις για το 25-19.

 

Διαιτητές: Παπακοσμάς, Τσιούλα, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Καπλάνης, Παπαδοπούλου Χρ., Γραμματεία: Εμμανουηλίδου

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-4, 16-7, 21-10, 25-13

2ο σετ: 8-5, 16-8, 21-14, 25-20

3ο σετ: 5-8, 16-14, 21-18, 25-19

*Οι πόντοι του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν: 6 άσσοι, 12 μπλοκ, 32 επιθέσεις, 25 λάθη αντιπάλων και οι πόντοι του Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας προήλθαν: 2 άσσοι, 4 μπλοκ, 30 επιθέσεις, 16 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-13, 25-20, 25-19) σε 69΄

Π.Α.Ο.Κ. (Γιόσκο Μιλενκόφσκι): Γιόρνα 14π. (12/16επ., 2 μπλοκ, 88%υπ., 75%αρ.), Κόστα 4 (2/4επ., 2 μπλοκ), Γουόλς 3 (2/2επ., 1 μπλοκ), Βουλκίδης 7 (3/6επ., 3 μπλοκ, 1 άσσος), Ράπτης 5 (3/14επ., 1 μπλοκ, 58%υπ., 32%αρ.), Βαν ντε Ντρις 17 (10/18επ., 3 μπλοκ, 4 άσσοι) / Κοκκινάκης (82%υπ., 64%αρ.), Μούχλιας.

Φ.Ε.Σ.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ (Παναγιώτης Σδραυκάκης): Μέντεζ 11π. (10/25επ., 1 άσσος), Ρολάντ Φλόρες 13 (11/17επ., 2 μπλοκ, 56%υπ., 44%αρ.), Ρόχας Σαντοβάλ 3 (3/8επ.), Τσέλιος 3 (0/6επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος), Σαρικεΐσογλου 5 (5/14επ., 56%υπ., 33%αρ.), Βλαχόπουλος 1 (1/1επ.) / Συναδινός λ. (45%υπ., 17%αρ.), Σδραυκάκης Ν., Παντακίδης.

 

Τιμήθηκε ο Γιάννης Παντακίδης

 

Τον Γιάννη Παντακίδη τίμησε ο ΠΑΟΚ, πριν το πρώτο σερβίς απέναντι στον Αριστοτέλης Σκύδρας, για την 5η αγωνιστική της Volley League ανδρών. Ο Έλληνας κεντρικός, ο οποίος διετέλεσε αρχηγός στην ανδρική ομάδα Βόλεϊ του ΠΑΟΚ, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα. Στον Γιάννη Παντακίδη δόθηκε μία ανθοδέσμη και μία φανέλα με το όνομα και το νούμερο του, από τον Ηλία Εμμανουηλίδη, πρώην έφορο του τμήματος Βόλεϊ ανδρών του ΠΑΟΚ.

 

O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι δήλωσε: «Δεν παίξαμε καλά στο τρίτο σετ, σε αντίθεση με τον Αριστοτέλη Σκύδρας. Ίσως νομίζαμε ότι θα είναι εύκολο μετά την κατάκτηση των δύο προηγούμενων. Είμαστε ευχαριστημένοι για τους τρεις βαθμούς. Αυτή την εβδομάδα θα ξεκουραστούμε, έχοντας να αντιμετωπίσουμε την άλλη εβδομάδα τον Μίλωνα. Έπειτα ακολουθεί ένας μήνας με 10 αγώνες, για αυτό θέλουμε να είμαστε έτοιμοι σε αυτή την απαιτητική περίοδο. Είμαστε ευχαριστημένοι για την μέχρι τώρα πορεία μας, παίζουμε καλά, έχουμε μία ήττα από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ακόμα και εκεί παίξαμε καλά. Στα άλλα τα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη παίζουμε σοβαρά και καλά, βρισκόμαστε σε καλό τρόπο». 

Ο διεθνής ακραίος του ΠΑΟΚ Αλέξανδρος Ράπτης δήλωσε: «Είναι μία σημαντική νίκη, διότι προέρχεται μέσα από ένα δύσκολο πρόγραμμα. Έτσι θα πάει όμως ο επόμενος μήνας και μέχρι την αλλαγή του χρόνου, οπότε πρέπει να το συνηθίσουμε. Γενικότερα κάναμε το καθήκον μας, γιατί δείξαμε μέσα στο παιχνίδι πως είμαστε μία καλύτερη ομάδα».

 

Ο προπονητής του Αριστοτέλη Σκύδρας Παναγιώτης Σδραυκάκης δήλωσε: "Κάναμε λάθη μετά τον 20ο πόντο και δεν καταφέρουμε να αντέξουμε την πίεση του ΠΑΟΚ. Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων πολύ περισσότερο όταν απουσιάζουν δύο βασικοί παίκτες μας. Προσπαθούμε να ξεπερνάμε τα προβλήματα υγείας και να τα διαχειριζόμαστε αλλά αυτό δεν είναι εύκολο με ομάδες όπωες ο ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο επόμενο παιχνίδι. Είτε είμαστε όλοι οι παίκτες είτες είμαστε όπως σήμερα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο δύσκολο ματς με τον Πήγασο στην έδρα μας".

 

Ο ακραίος του Αριστοτέλη Σκύδρας Μιχάλης Σαρικεΐσογλου: "Οταν χάνεις 3-0 δε μπορείς να είσαι ευχαριστημένος. Ο ΠΑΟΚ έχει διαφορετικούς στόχους από την ομάδα μου. Αργήσαμε να μπούμε στον αγώνα. Στο 1ο σετ δεν ήμασταν στο γήπεδο. Από τα μέσα του 2ου σετ προσπαθήσαμε να πιέσουμε. Στο 3ο σετ ξεκινήσαμε καλά, ήμασταν μπροστά αλλά με φλοτ σερβίς μας γύρισε το ματς ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ και δεν είχαμε λύσεις. Χάσαμε την ψυχραιμία μας και μαζί και τη μικρή διαφορά που είχαμε. Τώρα τα κεφάλια κάτω και πολύ δουλειά για τον κρίσιμο αγώνα με τον Πήγασο Πολίχνης που είναι από τα πιο σημαντικά ματς"

 

Media





Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Π.Α.Ο.Κ. Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 τον Αριστοτέλη Σκύδρας και τίμησε τον Παντακίδη
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject