Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
18-02-2023

Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ νίκησε 3-0 τον Ο.Φ.Η. και πλησίασε το Μίλωνα

Rate this item
(0 votes)
Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ νίκησε 3-0 τον Ο.Φ.Η. και πλησίασε το Μίλωνα
Download attachments:
Την 8η νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει ο Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ η οποία μάλιστα λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις μετά την ήττα του Μίλωνα από τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Σύρου νίκησε εύκολα 3-0 τον ΟΦΗ και πλησίασε στον -1 βαθμό τον Μίλωνα που βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Μοιραία τα επερχόμενα ντέρμπι του Φοίνικα με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη αλλά με το Μίλωνα στη Σύρο θα έχουν το χαρακτήρα... τελικού για την 4η θέση της τελικής κατάταξης την κανονική περίοδο.

 

Κορυφαία εμφάνιση έκανε ο λίμπερο Δημήτρης Κωνσταντινίδης που στήριξε όλη την υποδοχή και βοήθησε να έχει η ομάδα του τέλεια ανάπτυξη. Ο ΟΦΗ ήταν νευρικός, δεν άντεξε την πίεση στην υποδοχή και ο Τζιουμάκας ήταν ο μόνος με διψήφιο αριθμό πόντων.

 

Στους πρώτους αναγνωριστικούς πόντους οι δύο ομάδες πήγαν χέρι χέρι με τον Φοίνικα να έχει προβάδισμα ενός πόντου μέχρι το 5-5. Με δύο επιθέσεις από Κλίνκενμπεργκ και Φρομ έγινε το 7-5, ο ΟΦΗ όμως με αιχμή του δόρατος τον Τζιουμάκα, ισοφάρισε στο 10-10. Στο 15-14 μπήκε ο Φρομ στη θέση του σερβίς και εξασφάλισε “αέρα” τεσσάρων πόντων στον Φοίνικα, αφού πήρε δύο άσσους και έβαλε δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα για το 18-14 και στη συνέχεια με άουτ του Ντεμιρτζί έγινε το 19-14. Ο ρυθμός ανακόπηκε με τα χαμένα σερβίς και από τις δύο ομάδες, για να έρθει ωστόσο ο αρχηγός του Φοίνικα και με δύο επιθέσεις να τελειώσει το σετ στο 25-21.

Ιερεζουέλο και Κλίνκενμπεργκ δημιούργησαν το 5-1 στο ξεκίνημα του β’ σετ, ενώ ο Φρομ με εντυπωσιακές άμυνες έδινε συνέχεια στις φάσεις για τον Φοίνικα. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για τη μείωση της διαφοράς, κάτι που έγινε στο 6-4 με τον Μπλούμπεργκς, ο Φοίνικας όμως είχε ρυθμό και επιλογές στην επίθεση, ενώ και η άμυνά του έδινε ευκαιρίες για αντεπιθέσεις. Και πάλι ο Κλίνκενμπεργκ οδήγησε την ομάδα, για το 15-9, ενώ με εντυπωσιακές φάσεις διαρκείας έγινε το 20-12 με τον Χαραλαμπίδη. Παρότι ο ΟΦΗ πίεσε εκ νέου, και με τον Τζιουμάκα από το σερβίς έφτασε μέχρι το 23-20, ο Μιχάλοβιτς “καθάρισε” το σετ με 25-20.

Αντίστοιχο το έργο και στο τρίτο και τελευταίο σετ, όπου ο Φοίνικας μπήκε στη θέση του οδηγού μετά το 5-5, αναγκάζοντας μάλιστα τον ΟΦΗ σε πολλά λάθη τόσο από το σερβίς, όσο και κοντά στο φιλέ. Το 10-9 που ήρθε με τον Βαϊόπουλο, έγινε 16-10, με τον Παπαλεξίου να  παίρνει σημαντικούς πόντους, ενώ το προβάδισμα διευρύνθηκε όσο προχωρούσε το σετ. Το 18-12 έγινε με pipe του Κλίνκενμπεργκ, ο Μιχάλοβιτς στη συνέχεια πήρε τρεις συνεχόμενους πόντους για το 23-17 και το σετ έκλεισε με επίθεση του Μανωλάκη και άουτ σερβίς του Μπλούμπεργκς για το 25-19. 

 

Διαιτητές: Νικάκης, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Μπαρμπούνης, Βρούτσης, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-6, 16-14, 21-17, 25-21
2ο σετ: 8-5, 16-10, 21-14, 25-20
3ο σετ: 8-6, 16-10, 21-16, 25-19

*Οι πόντοι του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν: 2 άσσοι, 40 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 24 λάθη αντιπάλων και του Ο.Φ.Η. οι πόντοι προήλθαν: 2 άσσοι, 34 επιθέσεις, 4 μπλοκ, 20 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-21, 25-20, 25-19) σε 82΄

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Αλεξάντερ Σένσιτς): Μιχάλοβιτς 10π. (10/23επ.), Παπαλεξίου 8 (4/8επ., 4 μπλοκ), Χαραλαμπίδης 4 (4/8επ.), Ιερεζουέλο 5 (3/7επ., 2 μπλοκ), Κλίνκενμπεργκ 10 (9/25επ., 1 μπλοκ, 78%υπ., 67%αρ.), Φρομ 11 (9/18επ., 2 άσσοι, 56%υπ., 22%αρ.) / Κωνσταντινίδης (λ. - 74%υπ., 52%αρ.), Σωνάκης (λ), Γαλιώτος, Μανωλάκης, Παλαιολόγος.

Ο.Φ.Η. (Κώστας Δεληκώστας): Αντάμι 3π. (0/1επ., 3 μπλοκ), Βαΐόπουλος 4 (3/8επ., 1 άσσος), Ντεμιρτσί 4 (4/18επ., 54%υπ., 33%αρ.), Μπλούνμπεργκς 7 (6/12επ., 1 μπλοκ), Αμπράο 9 (9/16επ., 64%υπ., 27%αρ.), Τζιουμάκας 13 (12/31επ., 1 άσσος) / Τσαδήμας (λ. - 50%υπ., 44%αρ.), Δαρίδης (λ.), Τσαλικιάν, Αραμπόπουλος, Μπαρντακτζιάν.

 

*Πριν τον αγώνα τιμήθηκε ο Κέβιν Κλίνκενμπεργκ ως MVP Βίκος Cola της 10ης αγωνιστικής. Τη βράβευση έκανε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Αντώνης Ρούσος.

 

Ο προπονητής του Α.Ο. Φοίνικα ΟΝΕΧ Αλεξάντερ Σένισιτς δήλωσε: «Ήταν πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα για εμάς μετά την ήττα από την Κηφισιά. Γυρίσαμε ξέροντας ότι ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα, αν και κάποιοι παίκτες είχαν κάποια θέματα μικροτραυματισμών, όπως ο Μιχάλοβιτς. Προσπαθήσαμε να συντονίσουμε όλες μας τις ενέργειες έτσι ώστε να μπορέσουμε να παίξουμε καλά με τον ΟΦΗ. Αυτή η νίκη μας βοήθησε πρώτα απ’ όλα στο ψυχολογικό κομμάτι. Για αυτό έχουμε τρεις μέρες να προετοιμαστούμε κατάλληλα και πνευματικά, για το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και να παίξουμε ένα πάρα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι. Έχουμε και τον Τζούριτς ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα και σίγουρα θα μας βοηθήσει σε όλα τα κομμάτια με τον Ολυμπιακό, αλλά και τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Μίλωνα».

 

O λίμπερο του Α.Ο. Φοίνικα ΟΝΕΧ Σύρου Δημήτρης Κωνσταντινίδης δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, εάν χάναμε το τρίποντο θα βγαίναμε εκτός διεκδίκησης τετράδας από τώρα, οπότε σήμερα δεν χωρούσαν άσχημα αποτελέσματα. Ξέρουμε ότι σαν ποιότητα ομάδας είμαστε ανώτεροι από τον ΟΦΗ, τα παιδιά έκαναν την προσπάθειά τους, αλλά σήμερα αποδείξαμε ότι είμαστε σοβαροί, μπήκαμε όπως έπρεπε και πήραμε το καθαρό τρίποντο. Η προηγούμενη εβδομάδα είχε ένα άσχημο αποτέλεσμα απέναντι στην Κηφισιά, είχαμε φτάσει πολύ κοντά στους διεκδικητές της τετράδας. Δυστυχώς χάσαμε εκείνο το ματς, τώρα επικεντρωνόμαστε στο Κύπελλο, αλλά το μυαλό μας είναι έπειτα και στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ, το οποίο είναι πολύ κομβικό για εμάς. Και τα δύο ματς είναι ή όλα ή τίποτα. Το ματς του Κυπέλλου είναι νοκ-άουτ, που έτσι κι αλλιώς θα μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία κάποτε να αγωνιστούμε, είναι ένας πολύ μεγάλος αντίπαλος, αλλά έχουμε δείξει ότι τον έχουμε κοντράρει στα ίσια όλες τις φορές που παίξαμε εδώ μέσα, οπότε αυτό θα πάμε να κάνουμε και την Τετάρτη. Γενικά η εβδομάδα μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά έχουμε δείξει ότι όταν παίζουμε κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι. Γιατί η ομάδα αυτό τον μήνα έπαιξε καλύτερο βόλεϊ και η αρχή ήταν από αυτά τα παιχνίδια με τον Ολυπιακό. Βρίσκουμε έτσι αγωνιστικό ρυθμό και τα δίνουμε όλα. Η ομάδα μας έχει τους παίκτες, έχει τα προσόντα και έχει τα στοιχεία να χτυπήσει αυτά τα ματς».

 

Ο προπονητής του Ο.Φ.Η. Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Χάναμε εύκολα σερί στο σάιντ-άουτ. Στο δεύτερο και τρίτο σετ, είχαμε κακή υποδοχή στο εύκολο σερβις και στο τρίτο είχαμε κακή ανάπτυξη.Ξέρουμε τα προβλήματα μας και που πρέπει να δουλέψουμε.Το αρνητικό δεν είναι ότι δεν πήραμε βαθμούς, αλλά ότι δεν πήραμε κάτι απο το παιχνίδι.Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε.Για μας είναι παιχνίδι της χρονιάς με την Ορεστιάδα.Πρέπει να κερδίσουμε Πηγασο και Ορεστιάδα, για να είμαστε κοντά στα πλέι-άουτ και να διεκδικήσουμε την παραμονή μας».

 

Ο κεντρικός του Ο.Φ.Η. Βαγγέλης Βαϊόπουλος δήλωσε: «Ήρθαμε για να διεκδικήσουμε κάτι απο το παιχνίδι. Προσπαθούμε να διεκδικούμε σετ και πόντους, γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα. Ο Φοίνικας στα κρίσιμα σημεία έδειξε την εμπειρία του, έβγαλε κάποιες σημαντικές άμυνες, που ήταν κλειδί για την έκβαση του αγώνα».

 

 

Media









Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Α.Ο.Φοίνικας Σύρου Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ νίκησε 3-0 τον Ο.Φ.Η. και πλησίασε το Μίλωνα
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject