Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
10-12-2013

O ΠΑΟΚ για την παρθενική πρόκριση στην 8αδα κόντρα στην Ραντνίσκι

Rate this item
(1 Vote)
Την παρθενική του πρόκριση στις «8» καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο PAOK Sports Arena θα υποδεχτεί την Κραγκούγιεβατς Ραντνίσκι στη ρεβάνς του 3-2 στην Σερβία πριν από μία εβδομάδα.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ποτέ στο παρελθόν δεν έχει μπει στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης παρότι το επιχείρησε τρεις φορές και μάλιστα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή ομάδα που πλήρωσε ακριβά από το ιστορικό λάθος της διοργανώτριας (CEV) την περίοδο 2005-06.

Το λάθος της CEV

Ο ΠΑΟΚ πέρασε στην ιστορία ως η μοναδική ομάδα που αποκλείστηκε με βάση τη διαφορά των πόντων (158-157) και όχι τη διαφορά των σετ (4-3) λόγω λάθους της CEV στις δύο αναμετρήσεις με την ιταλική Πάντοβα. Όταν το λάθος έγινε αντιληπτό από τη CEV η διοργάνωση είχε προχωρήσει και ο ΠΑΟΚ δεν δικαιώθηκε ποτέ.

Την περασμένη Τετάρτη ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-2 παρότι βρέθηκε να προηγείται με 2-0 σετ. Οι αλλαγές των Σέρβων και η κούραση από το επίπονο ταξίδι έπαιξαν το ρόλο τους.

Αυτή τη φορά οι παίκτες του Άρη Γιαμμακίδη είναι αποφασισμένοι να μην μπουν σε περιπέτειες.

Ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ. Σε περίπτωση ήττας με 3-2 σετ θα παιχτεί «χρυσό σετ» για την πρόκριση. Σε περίπτωση ήττας με 3-0 ή 3-1 σετ θα προκριθεί η σερβική ομάδα.

Aήττητος ο Γιαμμακίδης

Ο Άρης Γιαμμακίδης καταστρώνει τα πλάνα του για την αυριανή αναμέτρηση. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι πως ως υπηρεσιακός προπονητής (πέρυσι στο κύπελλο με Εθνικό και σε δύο αγώνες πρωταθλήματος αλλά και εφέτος με Ραντνίσκι και Παναχαϊκή) δεν έχει ήττα!

«Μαζί για την πρόκριση...»

«Είναι το δεύτερο ημίχρονο ενός ενιαίου παιχνιδιού. Θέλουμε νίκη με οποιοδήποτε σκορ απέναντι σε ομάδα που παίζει ελεύθερα και με ενθουσιασμό. Έχει στη σύνθεση της νεαρά παιδιά. Έχουν έναν κεντρικό που παίζει στην Εθνική εφήβων. Αν η Ραντνίσκι αγωνίζονταν στο ελληνικό πρωτάθλημα την υπολογίζω να βρίσκονταν στη μέση και λίγο προς τα κάτω στη βαθμολογία. Στο πρώτο ματς την είχαμε μελετήσει σε 8 αγώνες. Ωστόσο έγιναν δύο αλλαγές πασαδόρου – διαγώνιου που μας αιφνιδίασαν και σε συνδυασμό με την κούραση μας ισοφάρισαν. Τώρα έχουμε καλύτερη εικόνα, είμαστε ξεκούραστοι, παίζουμε στην έδρα μας και θα μας βοηθήσει και ο κόσμος. Όλοι μαζί πάμε για την πρόκριση...», δήλωσε ο Γιαμμακίδης και ευχαρίστησε τους παίκτες του για την προσπάθεια που κάνουν: «Τους ευχαριστώ διότι στις προπονήσεις δίνουν το 100% και με τον τρόπο τους στηρίζουν την προσπάθεια μου αλλά και την συνολική προσπάθεια της ομάδας».

* Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έκανε έκκληση στους οπαδούς της ομάδας και στους φίλους του βόλεϊ της συμπρωτεύουσας να βρεθούν στο «Παλατάκι».

* Ο αγώνας θα αρχίσει στις 19.00 με διαιτητές τον Ρουμάνο Νικολάε Κριστέα και τον Μολδαβό Αντονέλο Καλέγια.

Κούνεο, Μπουλ και «πλέι οφ»

Ο ΠΑΟΚ αν προκριθεί στην 8αδα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα Κούνεο (Ιταλία) - TV Mπουλ (Γερμανία). Στον πρώτο αγώνα το Κούνεο νίκησε 3-2 σετ την ομάδα του Λούκας Ζάρεκ. Η ρεβάνς θα γίνει στο Κούνεο την Τετάρτη 11/12 στις 20.00 και οι Ιταλοί θέλουν νίκη με οποιοδήποτε σκορ. Να σημειωθεί πως οι τέσσερις ομάδες των προημιτελικών δεν θα περάσουν σε φάιναλ-4 αλλά στη φάση των «πλέι οφ» όπου με κλήρωση θα αντιμετωπίσουν τις τέσσερις ομάδες που θα προέλθουν από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ 2013-14.

 

Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Ευρωπαϊκά κύπελλα O ΠΑΟΚ για την παρθενική πρόκριση στην 8αδα κόντρα στην Ραντνίσκι
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject