Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
02-02-2014

Άκης Φλαούνας: Ο «υπηρεσιακός» προπονητής που έγραψε ιστορία

Rate this item
(0 votes)
Ο Άκης Φλαούνας πέρασε στην ιστορία όχι μόνο επειδή έβαλε την υπογραφή του κάτω από τον πρώτο τίτλο στο τμήμα βόλεϊ ανδρών της ΑΕΚ αλλά κι επειδή έγινε ο πρώτος «υπηρεσιακός» προπονητής που κατακτά τίτλο στο ελληνικό βόλεϊ.

Από τις 21 Ιανουαρίου που παραιτήθηκε αιφνιδίως ο Γιώργος Κλαρούδας ο Φλαούνας ως συνεργάτης του είχε μπροστά του 10 ημέρες καιρό για να αντιληφθεί και να διαχειριστεί την κρίση ενώ το... τσουνάμι των αγωνιστικών υποχρεώσεων θα «έσκαγε» σύντομα.

Από ικανότητα, ένστικτο και ίσως και άγνοια κινδύνου σημασία έχει ότι και με τη στήριξη των παικτών, της διοίκησης, αλλά και του Στέφανου Νανά (με τον οποίο στο παρελθόν ήταν συμπαίκτης σε τουρνουά master του μπιτς βόλεϊ) όχι μόνο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά απέφυγε όλες τις κακοτοπιές.

Η ΑΕΚ στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ νίκησε δύο από τα μεγάλα φαβορί, τον γηπεδούχο Εθνικό Αλεξανδρούπολης αλλά και τον Φοίνικα Σύρου στον οποίο μάλιστα ο Φλαούνας αγωνίστηκε λίμπερο τη σεζόν 2007-08 όταν η ομάδα της Σύρου ανέβηκε στην Volleyleague!

Ο Φλαούνας γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1971 και μάλιστα τα γενέθλια του ήταν την ίδια ημέρα με τα γενέθλια του Νίκου Σαμαρά (1/7/1970) με τον οποίο ήταν προσωπικοί φίλοι και δυστυχώς έζησε και τις τελευταίες στιγμές του «αετού» πριν ξεψυχήσει στις 4 Ιανουαρίου 2013.

Μάλιστα στους αγώνες για τα μπαράζ ανόδου στην Α2 τον περασμένο Απρίλιο ο Φλαούνας τιμής ένεκεν δέχτηκε να κοουτσάρει την ομάδα του Λήμνος Sports Club που ίδρυσε ο Σαμαράς και η οποία και κατάφερε να πάρει την άνοδο.

«Η δύναμη του Νίκου με οδηγεί» είπε ο Φλαούνας το βράδυ του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη μετά την κατάκτηση του League Cup.

Ο Φλαούνας γεννήθηκε στο Περιστέρι, πήγε σχολείο στο Γαλάτσι και ως αθλητής του βόλεϊ αγωνίστηκε στον Πανελλήνιο με τον οποίο κατέκτησε δύο πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων και ένα παίδων. Εισήχθη στα ΤΕΦΑΑΑ με δάσκαλο τον Γιάννη Λάιο ο οποίος για να τον ανταμείψει για τα αριστεία που απέσπασε στην αποφοίτηση του τον πήρε συνεργάτη στην ανδρική ομάδα του Πανελληνίου και στην Εθνική γυναικών ως αναλυτή αγώνων (πρώτο στάδιο των στατιστικολόγων).

Η επιρροή του Λάιου διαμόρφωσε τον προπονητικό χαρακτήρα του Φλαούνα ο οποίος πάντα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον δάσκαλο του.

Εκτός από τον Πανελλήνιο ως αθλητής αγωνίστηκε ακραίος στον Εθνικό Πειραιά, στον Παράδεισο, στα Χανιά και στον Έσπερο Καλλιθέας. Ως λίμπερο αγωνίστηκε στη ΓΕ Μεσσηνίας και στον Φοίνικα Σύρου τον οποίο έμελλε να νικήσει στον τελικό του Λιγκ Καπ 2013-14.

Οι ρίζες του είναι από την Μεσσηνία απ΄ όπου είναι η καταγωγή του πατέρα του Θεόδωρου αλλά και τη Σμύρνη που είναι η καταγωγή της μητέρας του Κυριακής. Κατά καιρούς εργάστηκε στην βιοτεχνία ενδυμάτων που είχε ο μπαμπάς του, ενώ το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει αθλητικογράφος.

Παράλληλα με τις σπουδές του στα ΤΕΦΑΑΑ για τρία χρόνια αρθρογράφησε στην εφημερίδα «ο Φίλαθλος» σε ρεπορτάζ ομάδων Β΄και Γ΄Εθνικής ποδοσφαίρου. Από το 1998 συνεργάζεται με μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία όπου σήμερα έχει τη θέση του μάνατζερ.

Προπονητικά εκτός από την εμπειρία του Πανελλήνιου ως συνεργάτης του Γιάννη Λάιου κάθισε στον πάγκο του Α.Σ.Πέρα, του Σ.Φ.Π.Χανίων, της Βάρης, ενώ στην ΑΕΚ πήγε το 2010 όταν η ομάδα της «Ένωσης» βρέθηκε στην Β Έθνική και σταδιακά ανέβηκε τα σκαλοπάτια στις Εθνικές κατηγορίες. «Μαζί με τους αθλητές περάσαμε μεγάλες δυσκολίες αλλά αντέξαμε. Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν», λέει και ξαναλέει ο Φλαούνας, ενώ ποτέ δεν ξεχνάει και τις μεγάλες βοήθειες που πήρε από πρώην συμπαίκτες του στη σάλα αλλά και στο μπιτς βόλεϊ.

Με τον Στέφανο Νανά ήταν συμπαίκτης στο μπιτς βόλεϊ όπως και με τον Θανάση Μιχαλόπουλο, Κώστα Αγγελίδη, Μιχάλη Αλεξανδρόπουλο και τον Σουηδό Άντερς Σάαφ.

Ο Φλαούνας σε περίπου ένα μήνα θα παραδώσει τα ηνία της ομάδας της ΑΕΚ στον Αργεντινό Χόρχε Ελγκέτα ο οποίος θα φτάσει για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και θα έχει συνεργάτη τον Φλαούνα ο οποίος στο μεταξύ μαζί με τον Νανά θα έχουν άλλα δύο στοιχήματα, στο Κύπελλο αλλά και στο πρωτάθλημα με στόχο να κρατήσουν την ομάδα μέσα στις τελικές φάσεις και των δύο διοργανώσεων.

«Με τη βοήθεια της διοίκησης, του κόσμου και κυρίως με τη βοήθεια των παικτών και των συνεργατών μου θα τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρος. Η ομάδα μας κατάφερε να νικήσει όλες τις ομάδες της κατηγορίας μέσα από το Λιγκ Καπ και αυτό μας δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε. Η αρχή έγινε. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Αυτή η επιτυχία θα καθιερώσει την ΑΕΚ και στο ανδρικό βόλεϊ», δήλωσε ο Φλαούνας.

 

* Στη φωτογραφία ο Άκης Φλαούνας μαζί με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Κωνσταντίνο Κωτσάτο.

 

Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Α.Ε.Κ. Άκης Φλαούνας: Ο «υπηρεσιακός» προπονητής που έγραψε ιστορία
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject