Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
20-03-2015

ΑΕΚ - ΜΕΝΤ (20η αγωνιστική, 21/3, 19,30)

Rate this item
(0 votes)

Το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και της ΜΕΝΤ που θα γίνει στο «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας είναι τελικός επιβίωσης και για τις δύο ομάδας αλλά και αγώνας «δίχως αύριο» για την Ένωση (20η αγωνιστική, 21/3, 19.30, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας).

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς σε 19 αγώνες και βρίσκεται σε δεινή κατάσταση. Η ΑΕΚ θέλει πάση θυσία τη νίκη για να έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την παραμονή της μέσω των πλέι άουτ. Εάν ηττηθεί θα βρεθεί -7 βαθμούς πίσω από τη ΜΕΝΤ και με μειονέκτημα στην ισοβαθμία. Εάν μάλιστα η Λαμία πάρει δύο βαθμούς και η κατάσταση μείνει ως έχει η ΑΕΚ δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στα μπαράζ καθώς απαιτείται η διαφορά της 12ης ομάδας με την 11η να είναι μικρότερη από 7 βαθμούς. Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ήταν στις 10 Ιανουαρίου επί του Άρη με 3-2 σετ στη Γλυφάδα.

«Πιο τελικός δεν γίνεται»

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο προπονητής της ΑΕΚ Αντώνης Παπαδόπουλος είπε για τον αγώνα: «Πιο τελικός δεν γίνεται». Οσο για την ομάδα του τόνισε: «Αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε και με το παραπάνω. Υπάρχει διάθεση απ΄ όλα τα παιδιά για να κάνουμε καλή εμφάνιση και να νικήσουμε. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τη δύσκολη κατάσταση. Το θέμα είναι να μπορούμε να βγάλουμε τη γνώση και την εμπειρία μας στο γήπεδο. Με τη ΜΕΝΤ πάνω κάτω είμαστε ισοδύναμοι. Έχει έναν καλό κεντρικό, έναν καθαρόαιμο διαγώνιο, εμείς υπερτερούμε σε πασαδόρο και λίμπερο, αλλά όλα αυτά είναι στη θεωρία. Περιμένουμε τον κόσμο της ΑΕΚ να υποστηρίξει ενώ και η διοίκηση υποσχέθηκε στα παιδιά πως θα κάνει το καλύτερο».

Καθοριστικό ρόλο θα παίξει και το σκορ για το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Στον αγώνα του Α΄ γύρου η ΜΕΝΤ νίκησε 3-0 και με πόντους 83-76.

«Νίκη για τη βαθμολογία και την ψυχολογία»

Πολύ κρίσιμος ο αγώνας και για τη ΜΕΝΤ. Η τελευταία νίκη που έχει κάνει η ομάδα της Τούμπας ήταν επί της Ορεστιάδας με 3-1 σετ στις 28 Δεκεμβρίου. Η ΜΕΝΤ μετράει 9 συνεχόμενες ήττες και έχει 13 βαθμούς σε 19 αγώνες. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, ενώ μετά από καιρό ακολουθεί σε εκτός έδρας αγώνα και ο Γιώργος Κνάπεκ.

Ο προπονητής της ΜΕΝΤ Σπύρος Φίνος δήλωσε: «Είναι πολύ κρίσιμος αγώνας. Με μία νίκη δεν αλλάζει μόνο η θέση μας στη βαθμολογία αλλά γυρίζει και η ψυχολογία μας. Αν νικήσουμε θα βάλουμε οριστικά από κάτω την ΑΕΚ και πάμε να κυνηγήσουμε μία ακόμα ομάδα. Εάν χάσουμε όλοι θα κυνηγάμε όλους μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Είμαστε σχεδόν ισοδύναμες ομάδες. Τον Ίλιτς, τον Ωρολογά αλλά και άλλα παιδιά της ΑΕΚ τους είχα παίκτες. Ξέρω πως μπορούν να κάνουν πολλά, έχουν πάθος και πείσμα αλλά κι εμείς θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Είμαστε σε καλή κατάσταση και αποφασισμένοι για την πρώτη μας νίκη μετά από καιρό».

Αυτός θα είναι ο δεύτερος αγώνας των δύο ομάδων στην Volleyleague και ο πρώτος στην έδρα της ΑΕΚ. Στον Α΄γύρο η ΜΕΝΤ είχε νικήσει 3-0 (25-22, 28-26, 30-28).

 
 
VOLLEYLEAGUE ΟΠΑΠ 2014-15
TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 20ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
 
Σάββατο 21 Μαρτίου 2015
Γυμναστήριο Βόχας 19.30: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - Γ.Σ.Λαμία
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Μουλά Λ. Παρατηρητής: Ιορδανίδης. Επόπτες: Κτενάς, Γεράνιος. Γραμματεία: Κτενά.
Γυμναστήριο Γλυφάδας 19.30: ΑΕΚ - Ένωση Τούμπας
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας. Γραμματεία: Ρουσάκης. Επόπτες: Ράντσιου, Οικονόμου Μ. Γραμματεία: Καραγεωργίου.
Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη 19.30 (Novasports-3): Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (κεκλεισμένων των θυρών)
Διαιτητές: Βουδούρης, Ονόπας. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Επόπτες: Καλομοίρης, Αντωνόπουλος. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.
 
Κυριακή 22 Μαρτίου 2015
Γυμναστήριο Μίκρας 18.00: ΑΣ Άρης - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Αβραμίδης. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Επόπτες: Στεργιόπουλος Χ., Δρανίτσας. Γραμματεία: Παναγιωτίδου.
Γυμναστήριο PAOK Sports Arena 19.30: ΠΑΟΚ - Α.Ο.Ορεστιάδα
Διαιτητες: Βασιλειάδης, Θεμελής. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Κουκουμάκας, Μπουκουβάλα. Γραμματεία: Κουμπλή.
 
Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015
Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» Αλεξανδρούπολη 17.30 (Novasports-3): ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ. - Α.Ο.Κηφισιάς
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Ιωαννίδης. Παρατηρητής: Σαρδάνης. Επόπτες: Σαρμίδης, Στάικος. Γραμματεία: Στάικος. 
Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Α.Ε.Κ. ΑΕΚ - ΜΕΝΤ (20η αγωνιστική, 21/3, 19,30)
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject