Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
04-01-2014

Αποφάσεις ΕΣΑΠ - ΚΕΔ για την αναβάθμιση της διαιτησίας

Rate this item
(0 votes)
Σημαντικές αποφάσεις για την αναβάθμιση της αξιοπιστίας και της ποιότητας της διαιτησίας στο επαγγελματικό βόλεϊ αλλά και για τον καλύτερο έλεγχο των αποφάσεων των διαιτητών έλαβαν από κοινού η ΕΣΑΠ και η ΚΕΔ.

Στην καθιερωμένη τακτική συνάντηση μεταξύ των δύο φορέων έγινε ο απολογισμός του Α΄ γύρου όπου παρατηρήθηκαν καλές διαιτησίες αλλά και λάθη και παραλείψεις που εντοπίστηκαν και συζητήθηκαν για να μην επαναληφθούν ειδικά στον Β΄ γύρο και στα πλέι οφ όπου ο ανταγωνισμός θα είναι εντονότερος.

Την ΕΣΑΠ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Παντελής Ταρνατόρος, ο ταμίας της ΕΣΑΠ Κώστας Ρωμανός και ο εκπρόσωπος του Α.Ο.Κηφισιάς Θεόδωρος Δεληγιανάκης.

Από την ΚΕΔ ήταν ο πρόεδρος Στέφανος Βασιλειάδης και τα μέλη της Βασίλης Αντωνούλης, Σταμάτης Μιχελινάκης, Σάββας Ιορδανίδης.

Αποφασίστηκε:

Την επομένη του τέλους κάθε αγωνιστικής να γίνεται συνάντηση των διαιτητών στους Συνδέσμους με σκοπό την αξιολόγηση των φάσεων κάθε αγώνα του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ.

Να γίνει σεμινάριο διαιτησίας για όλους τους διαιτητές.

Να μειωθεί η λίστα των 26 αξιολογημένων διαιτητών.

Να απελευθερωθεί ο ορισμός διαιτητών από διαφορετικούς συνδέσμους σε σχέση με το γηπεδούχο σωματείο μετά και τη σχετική έγκριση που υπήρξε από την ΕΣΑΠ λόγω του κόστους μετακινήσεων.

Να εξεταστεί η περίπτωση ορισμού τεσσάρων εποπτών στους αγώνες του Β΄ γύρου και των πλέι οφ.

Να δημιουργηθεί Επιτροπή Διαιτησίας ΕΣΑΠ.

Ακολούθησε συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΣΑΠ με τους παρατηρητές και κομισαρίους των αγώνων από τους οποίους ζητήθηκε αυστηρότερη αξιολόγηση των διαιτητών και αυστηρότερης εφαρμογής των όρων της προκήρυξης.

Οι συναντήσεις έγιναν σε άριστο κλίμα και ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος είπε: «Ελπίζουμε πως με την καλή συνεργασία αλλά και τη διαρκή επιμόρφωση των διαιτητών θα έχουμε καλύτερες διαιτησίες στο πρωτάθλημα. Βασικός σκοπός της ΕΣΑΠ είναι η αναβάθμιση και η αξιοπιστία του πρωταθλήμα της Volleyleague ΟΠΑΠ και προς αυτήν την κατεύθυνση πιστεύουμε πως θα έχουμε σύμμαχο το Σώμα των διαιτητών».

Βρίσκεστε εδώ: News Ε.Σ.Α.Π. Αποφάσεις ΕΣΑΠ - ΚΕΔ για την αναβάθμιση της διαιτησίας
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject