Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
23-05-2013

«Κλειστή Λίγκα» πρότειναν οι προπονητές στην ΕΣΑΠ (video)

Rate this item
(0 votes)

Προτάσεις, προβληματισμούς, ιδέες και κρίσεις για το παρόν και το μέλλον του επαγγελματικού βόλεϊ κατέθεσε η πλειοψηφία των προπονητών των ομάδων της Volleyleague ΟΠΑΠ σε μία συνάντηση που απ΄ όλους χαρακτηρίστηκε από τις πλέον παραγωγικές για το ελληνικό βόλεϊ και δόθηκε η υπόσχεση για καθιέρωση της επικοινωνίας σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα και μάλιστα συμφωνήθηκε η σύσταση τριμελούς επιτροπής που θα συγκεντρώνει τις προτάσεις και θα τις καταθέτει σε κάθε Δ.Σ. της ΕΣΑΠ. Μεταξύ των προτάσεων ξεχώρισε αυτή για τη δημιουργία «κλειστής Λίγκας» στα πρότυπα της Ιταλίας.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο και τον ταμία της ΕΣΑΠ Κώστα Ρωμανό οι προπονητές κατέθεσαν τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους για οργανωτικά θέματα του πρωταθλήματος, επιμόρφωσης των προπονητών, της ανάπτυξης του ανδρικού ελληνικού βόλεϊ, αλλαγών στο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, βελτίωσης παροχών υπηρεσιών της ΕΣΑΠ προς τους προπονητές, θέματα διαιτησίας, αναβάθμισης του Volleyleague Camp, αναβάθμισης των διοργανώσεων και συνθηκών εργασίας των προπονητών.

 

Η ΕΣΑΠ κατέγραψε πολλές και χρήσιμες προτάσεις τις οποίες μετά την σχετική επεξεργασία θα φέρει προς έγκριση στο επόμενο ΔΣ. Συγκεκριμένα:

 

Συμφωνήθηκε η καθιέρωση των συναντήσεων της ΕΣΑΠ με τους προπονητές των ομάδων της Volleyleague και η δημιουργία τριμελούς επιτροπής που θα κάνει παρατηρήσεις για βελτιώσεις στην προκήρυξη και προτάσεις για το μέλλον του επαγγελματικού βόλεϊ και των συνθηκών εργασίας των προπονητών.

 

Προαναγγέλθηκε και συνάντηση του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου με τον πρόεδρο του ΣΕΠΠΕ Κώστα Χαριτωνίδη.

 

Προτάθηκε καλύτερος και έγκαιρος αγωνιστικός προγραμματισμός του πρωταθλήματος και περιορισμός στο ελάχιστο των αιτημάτων για αναβολές αγώνων.

 

Αλλαγές επί της προκήρυξης της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Συγκεκριμένα:

 

Βελτίωση στο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος και ειδικά στα πλέι οφ. Οι σημαντικότερες προτάσεις είναι:

 

Προτάθηκε η κατάργηση των διπλών τελικών μέσα σε 24 ώρες και καθιέρωση ρεπό μεταξύ των δύο τελικών (1ου-2ου και 3ου-4ου).

 

Προτάθηκε η επιστροφή στο σύστημα πλέι οφ των θέσεων 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 στις 2 νίκες κ.ο.κ.

 

Προτάθηκε και η συμμετοχή της 12ης ομάδας της τελικής κατάταξης στα πλέι άουτ.

 

Προτάθηκε να μην υπάρχουν δύο ή περισσότερες διοργανώσεις στον ίδιο μήνα (π.χ. φάιναλ-4 Κυπέλλου και τελικοί πρωταθλήματος το μήνα Απρίλιο).

 

Προτάθηκε η Α΄ φάση του Λιγκ Καπ και η τελική φάση του Λιγκ Καπ να γίνονται σε κοντινή χρονική περίοδο και μάλιστα υπήρξε πρόταση να γίνει την περίοδο των Χριστουγέννων.

 

Να βοηθήσει η ΕΣΑΠ στην επιμόρφωση των προπονητών με την κάλυψη εξόδων σε αναγνωρισμένα σεμινάρια της ιταλικής Λιγκας.

 

Να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας των ρόστερ των ομάδων.

 

Να συμμετέχουν στις ομάδες 2 αθλητές μέχρι 20 ετών, 2 αθλητών μέχρι 23 ετών και 2 αθλητές μέχρι 25 ετών.

 

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι προπονητές τάχθηκαν – υπό αυστηρές προϋποθέσεις – στην ύπαρξη «κλειστής» Λίγκας από την περίοδο 2014-15. Οι ομάδες να μην υποβιβάζονται με αγωνιστικά κριτήρια αλλά με τις προϋποθέσεις που θα θέτει η ΕΣΑΠ όπως γεμάτα γήπεδα, επενδύσεις στην ανάπτυξη, χορηγικά συμβόλαια κλπ. Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς όπως ο Κώστας Αρσενιάδης και ο Δημήτρης Καζάζης είχαν καταθέσει ανάλογη πρόταση από το 2012.

 

Συμφωνήθηκαν για διευκολύνσεις και συνεργασία μεταξύ των ομάδων και των προπονητών για ζητήματα προπονήσεων στις αντίπαλες έδρες και στην ανταλλαγή video και πληροφοριών.

 

Έντονος ήταν ο προβληματισμός στο κεφάλαιο της Ανάπτυξης του ελληνικού βόλεϊ και ζητήθηκε από την ΕΣΑΠ να λάβει πρωτοβουλίες ώστε πάντα σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ να:

 

Συζητηθεί το θέμα της Ανάπτυξης του ανδρικού βόλεϊ.

 

Να αναβαθμιστεί η Α2 Ανδρών και να δοθούν κίνητρα για την συμμετοχή νέων παικτών στο πρωτάθλημα της Volleyleague.

 

Προτάθηκε να γίνει συνάντηση ΕΣΑΠ – ΕΟΠΕ ώστε να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός με τα Πανελλήνια πρωταθλήματα υποδομής (Εφήβων, Παίδων) ώστε να μην συμπίπτει με την κορύφωση του πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ.

 

Προτάθηκε η καθιέρωση αυστηρών κριτηρίων εμπειρίας και γνώσεων στην επιλογή των προπονητών που προσλαμβάνονται από τους συλλόγους για τις παιδικές και εφηβικές ομάδες.

 

Να διοργανωθούν τουρνουά πόλεων με την λήξη του πρωταθλήματος της Volleyleague ώστε οι βολεϊμπολίστες να έχουν κίνητρο να παίζουν βόλεϊ από τον Μάιο που τελειώνει το πρωτάθλημα μέχρι και τον Ιούνιο.

 

Σχετικά με το video referee όλοι οι προπονητές κατέληξαν προς πρόκειται για ένα σωστό μέτρο.

 

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ενημέρωσε τους προπονητές πως λόγω της αποχώρησης πολλών έμπειρων διαιτητών από τη σεζόν 2013-14 θα μπουν στους πίνακες αξιολόγησης νέοι διαιτητές που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με κατανόηση και εμπιστοσύνη.

 

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των συνεργατών των προπονητών και ειδικά το κεφάλαιο των στατιστικολόγων. Επισημάνθηκαν οι ελλείψεις σε στατιστικολόγους απ΄ όλες τις ομάδες και αποφασίστηκε να υπάρξει σύγκλιση στην καταγραφή των στατιστικών αλλά και επαλήθευση τους.

 

Οι προπονητές πρότειναν αύξηση του αριθμού των συνεργατών τους που κάθονται στον πάγκο.

 

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των εξουσιοδοτημένων μάνατζερ αθλητών – προπονητών ενώ η ΕΣΑΠ ζήτησε από τους προπονητές να αναφέρουν τυχόν προβλήματα που δυσκόλευαν το έργο τους κατά την περίοδο 2012-13.

 

Ανάλογη συνάντηση θα γίνει εντός των ημερών και με την συμμετοχή των προπονητών των ομάδων από την κεντρική - βόρεια Ελλάδα και την Θράκη.

 

Η συνάντηση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΣΑΠ κράτησε περισσότερο από 5,5 ώρες κράτησε η συνάντηση του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου και του ταμία του ΔΣ ΕΣΑΠ Κώστα Ρωμανού με τους προπονητές των ομάδων της Volleyleague.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Δημήτρης Καζάζης (Ολυμπιακός), Νίκος Ζαλμάς (Παμβοχαϊκός), ο Στέλιος Καζάζης (ΠΑΟΚ), ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Φοίνικας Σύρου), ο Κώστας Αρσενιάδης (ΑΟ Κηφισιάς), ο Γιώργος Μπακοδήμος (Παναθηναϊκός), o Xρήστος Ντόζης (Μίλων ΑΟΝΣ), ο Άρης Αγγελόπουλος (Παναχαϊκή) και ο Γιώργος Κλαρούδας (ΑΕΚ).

 

Μέσω Skype συμμετείχαν στην συνάντηση και κατέθεσαν τις προτάσεις τους ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Φοίνικας Σύρου) που βρίσκονταν στη Σύρο και ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Δρίκος που βρίσκονταν στην Ορεστιάδα.

 

 

* Τα video είναι στιγμιότυπα από την χθεσινή συνάντηση ΕΣΑΠ - προπονητών.

* Σε λίγο δείτε video με τα συμπεράσματα όλων των προπονητών που συμμετείχαν στην συνάντηση με την ΕΣΑΠ.

 

kaz-bak-doz.jpgkazazisst.jpgbakodimosg1.jpgarseniadis.jpgzalmas-arsenidis.jpgromanos.jpgklaroudas1.jpgromanos-tarnatoros2.jpgntozis2013.jpgkazazis2013.jpg

Albums

Media
Βρίσκεστε εδώ: News Ε.Σ.Α.Π. «Κλειστή Λίγκα» πρότειναν οι προπονητές στην ΕΣΑΠ (video)
ΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT ΒΙΚΟΣ COLA logo    Vikos Logo
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject