Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
28-03-2016

Ηταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τον Χρήστο Παπαθανασίου

Rate this item
(0 votes)
Oι συμπαίκτες και οι φίλοι του Χρήστου Παπαθανασίου τίμησαν τη μνήμη του σε αγώνα ειδικού σκοπού που έγινε το Σάββατο γυμναστήριο «Δημήτριος Βικέλας».

 

Ο Παπαθανασίου τη σεζόν 2007-08 ήταν ο προπονητής της ομάδας του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου που μετά από τη διαδικασία των μπαράζ με τον Α.Ο.Ορεστιάδας πήρε την παρθενική άνοδο για την Volley League. Ο Παπαθανασίου ήταν και αρχηγός της Εθνικής Εφήβων που το 1990 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που έγινε στη Σύρο.

Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική ενώ περισσότεροι από 150 φίλοι του βόλεϊ βρέθηκαν στις εξέδρες για να τιμήσουν τον «Σίου» που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας. 

Έντονη ήταν η συγκίνηση τη στιγμή που ο τότε πρόεδρος του Φοίνικα Νίκος Ρούσσος παρέδωσε στην σύζυγο του Χρήστου ένα λεύκωμα με φωτογραφίες από εκείνη την περίοδο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου Αντώνης Ρούσσος αλλά και αθλητές της σημερινής ομάδας του «πειρατικού».

Στο παιχνίδι που διεξήχθη ανάμεσα στους αθλητές της ομάδας, «ξύπνησαν» ιστορικές στιγμές της αγωνιστικής περιόδου 2007-2008. Όλοι οι αθλητές αγωνίστηκαν με φανέλες με το νούμερο 6 και το όνομα του Χρήστου Παπαθανασίου στην πλάτη.

Η «άσπρη» ομάδα επικράτησε με 2-1 σετ (22-25, 25-20, 15-13) της «μπλε» σε ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές και εντυπωσιακές φάσεις.

Παρούσα και η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ελλάδας στο μπιτς βόλεϊ Βίκυ Αρβανίτη μαζί με τον προπονητή της Άκη Φλαούνα ο οποίος αγωνίστηκε και με την «άσπρη» ομάδα.

Διαιτητής ήταν ο Στέλιος Παπακοσμάς ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε συμπαίκτης του Παπαθανασίου.

ΑΣΠΡΗ ΟΜΑΔΑ: Πανδής, Παπανικολάου, Ξενάκης, Μαραγκός Σ., Μαραγκός Δ., Μοσχόπουλος, Φλαούνας, Διονυσόπουλος.

ΜΠΛΕ ΟΜΑΔΑ: Νομικός, Στεφάνου, Αγγελίδης, Κουμουνδούρος, Νάστας, Οικονόμου, Κωστακόπουλος, Καπετανόπουλος.

«Η απώλεια του Παπαθανασίου μας έχει κοστίσει. Είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του. Η σκέψη μας είναι να κάνουμε ετήσιο θεσμό αυτόν τον αγώνα. Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν για να πραγματοποιήσουμε αυτή την ιδέα που ήρθε αυθόρμητα από πολλούς φίλους του Χρήστου», είπε ο Τάσος Νομικός που μαζί με τον πρώην πρόεδρο του Φοίνικα Νίκο Ρούσσο ήταν οι πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας.

 

 

Στη βασική φωτογραφία: Ο πρώην πρόεδρος του ΑΟ Φοίνικα Σύρου Νίκος Ρούσσος παρέδωσε αναμνηστική φανέλα του συλλόγου με το όνομα του Παπαθανασίου με το Νο6.

 

Papathanasiou-foinikas-2007-08.jpgpapathanasiou-1.jpg

Βρίσκεστε εδώ: News Ε.Σ.Α.Π. Ηταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τον Χρήστο Παπαθανασίου
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject