Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
16-05-2016

Παπαγεωργίου: «Ευκαιρίες και προκλήσεις μέσω του marketing»

Rate this item
(0 votes)
Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το επαγγελματικό βόλεϊ σε θέματα marketing και μάλιστα στη δύσκολη περίοδο της κρίσης, το ρόλο που πρέπει να έχουν τα σωματεία καθώς και τις προσπάθειες που πρέπει να κάνουν στον τομέα της διαφήμισης και της προβολής σε συνεργασίας με τους χορηγούς και τα ΜΜΕ ανέλυσε ο υπεύθυνος Marketing της ΕΣΑΠ Βασίλης Παπαγεωργίου κατά τη διάρκεια του 1ου συνεδρείου του ΣΦΕΕΟΠ. Τα σημαντικότερα σημεία της τοποθέτησης του:
«Ο κλάδος του sports marketing στη χώρα μας, μετά την κρίση των τελευταίων χρόνων, διαμορφώνει νέα δεδομένα, νέες ευκαιρίες και προκλήσεις για τους αθλητικούς οργανισμούς και τα σωματεία.

Η Volley League προσαρμόζεται και κινείται παράλληλα με το νέο αυτό σκηνικό προκειμένου να διατηρήσει τις χορηγικές συνεργασίες που ήδη έχει αλλά και να αναπτύξει νέες, προκειμένου να συμμετέχει ενεργά στην αθλητική βιομηχανία παρέχοντάς τη δυνατότητα ενδυνάμωσης της εικόνας της. Θα δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του κοινού του βόλεϊ και της Volley League, τους τρόπους και τα μέσα προβολής του πρωταθλήματος, πως αυτά αξιοποιούνται και εξελίσσονται μέσα από τις συνεργασίες με τους χορηγούς, τις πηγές προβολής χορηγών στις ομάδες, την μεθοδολογία μετρήσεων ανταποδοτικότητας χορηγιών καθώς και γενικότερα την εμπορική απήχηση του βόλεϊ.

Παράλληλα θα δούμε και την διαφοροποίηση μεταξύ πελατοκεντρικής και προϊοντοκεντρικής προσέγγισης χορηγών και συνεργατών ως προς την εύρεση ή εξοικονόμηση οικονομικών πόρων ειδικότερα για το βόλεϊ, καθώς και το πώς ταυτίζονται οι έννοιες “sports marketing” και “marketing through sports” με το άθλημα και τα σωματεία.

Επίσης, καθώς το πρωτάθλημα της Volley League, λόγω της χορηγικής συνεργασίας με την Nova, αποτελεί και ένα σημαντικό τηλεοπτικό προϊόν για την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα δούμε πως πολλά από τα χαρακτηριστικά των εμπορικών συνεργασιών, αλλά και γενικότερα η εξέλιξή του αθλήματος βασίζονται εκεί.

Παράλληλα με το φίλαθλο κοινό που προσεγγίζεται μέσω της τηλεοπτικής προβολής, θα δούμε και παραδείγματα για το πώς τα σωματεία θα πρέπει να φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα, να «συντηρούν» το ενδιαφέρον των φιλάθλων με δραστηριότητες εντός των αγωνιστικών χώρων καθώς και να ενεργοποιούν στο έπακρο τα διαδικτυακά κοινωνικά μέσα».
Βρίσκεστε εδώ: News Ε.Σ.Α.Π. Παπαγεωργίου: «Ευκαιρίες και προκλήσεις μέσω του marketing»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject