Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
18-12-2019

Παντελής Ταρνατόρος: «Χαιρετίζουμε την απόφαση για τα κίνητρα φοροαπαλλαγών»

Rate this item
(1 Vote)
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος χαιρέτησε την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου για μείωση του φόρου σε ποσοστό 20% επί του ποσού δωρεάς σε ερασιτεχνικά σωματεία και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Volley League τον περασμένο Οκτώβριο ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε εξαγγείλει δέσμη μέτρων για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού και του ημιεπαγγελματικού αθλητισμού. Μας εκπλήσει ευχάριστα και μας ικανοποιεί που που σε σύντομο χρονικό διάστημα υλοποιήθηκε με υπουργική απόφαση από τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο ένα από τα πάγια αιτήματα των σωματείων και των παραγόντων σε όλη την Ελλάδα. Το θέμα είχε τεθεί και στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε ως ΕΣΑΠ με τον κύριο Αυγενάκη. Είναι μία απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση με σκοπό να δοθεί μία οικονομική διέξοδος στη μεγάλη κρίση που μαστίζει τον ερασιτεχνικό και ημιεπαγγελματικό αθλητισμό. Χαιρετίζουμε την απόφαση και ευχόμαστε να είναι η απαρχή για αλλαγή του κλίματος ώστε και η επιχειρηματική κοινότητα να βοηθήσει όσο μπορεί τα κύτταρα του ελληνικού αθλητισμού».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

 

Φοροκίνητρα ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού

O Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, υπέγραψε σήμερα απόφαση, με την οποία μειώνεται ο φόρος εισοδήματος για τα πρόσωπα που προβαίνουν σε δωρεές για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Η μείωση του ποσού του φόρου θα είναι σε ποσοστό 20% του ποσού της δωρεάς, ενώ το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος.

Η απόφαση αυτή αποτελεί προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η Κυβέρνηση ενισχύει κατ’ αυτό τον τρόπο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προσβλέποντας στην περαιτέρω ανάπτυξή του, και δημιουργώντας επιπλέον κίνητρα χρηματοδότησής του από τον ιδιωτικό τομέα.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την πρόσφατη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα συμβόλαια που συνάπτουν οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (ΑΑΕ), υλοποιείται η πρώτη φάση στήριξης, με μέτρα τέτοιου είδους, προς το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού.

Βρίσκεστε εδώ: News Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος: «Χαιρετίζουμε την απόφαση για τα κίνητρα φοροαπαλλαγών»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject