Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
14-01-2014

Λούκας Ζάρεκ: Η σούπερ Μπιουλ, η Κούνεο, ο Ταρζάν και η κόντρα με ΠΑΟΚ

Rate this item
(0 votes)
Ο Λούκας Ζάρεκ αποχώρησε από την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2012 και μετά από ένα χρόνο στην Πολωνία δοκίμασε την εμπειρία του γερμανικού πρωταθλήματος και της TVIνγκερσόλ Μπιουλ. 
Toν Σεπτέμβριο η γερμανική ομάδα αγωνίστηκε στο 1ο διεθνές τουρνουά Αιγαίου δίνοντας και αγώνα με τον Φοίνικα, αλλά και φιλικό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ενόψει της αυριανής αναμέτρησης της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ ο Ζάρεκ είπε:

«Πολλοί δεν περίμεναν πως θα βρεθούμε αντίπαλοι του ΠΑΟΚ όχι τόσο για την πορεία της ελληνικής ομάδας αλλά επειδή η ομάδα μου είχε να αντιμετωπίσει την ιταλική Κούνεο την οποία και αποκλείσαμε».

Πως καταφέρατε να αποκλείσετε την Κούνεο;

«Παίξαμε πολύ καλά. Δεν είχαμε άγχος. Παίξαμε ελεύθερα και στους δύο αγώνες και ειδικά στη ρεβάνς στην Ιταλία. Ίσως το Κούνεο να μας υποτίμησε όταν τελικά νίκησε τον πρώτο αγώνα στη Γερμανία με 3-2 σετ. Στη ρεβάνς παίξαμε πολύ καλά και όχι μόνο νικήσαμε αλλά πήραμε και την πρόκριση στο χρυσό σετ. Ηταν μία νίκη που προκάλεσε μεγάλο θόρυβο στο ευρωπαϊκό βόλεϊ αλλά και εδώ στη Γερμανία. Η ομάδα έγινε πιο γνωστή και φάνηκε η σωστή δουλειά που γίνεται».

Είσαι ευχαριστημένος στην Μπιούλ;

«Ναι, διότι τα πάντα είναι οργανωμένα, δουλεύουμε πολύ και περιμένω τις ευκαιρίες μου. Το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο στους αγώνες μας. Η πόλη είναι μικρή, έχει περίπου 30.000 κατοίκους και όλοι ασχολούνται με την ομάδα. Πρόεδρος είναι Έλληνας και αυτό με έχει διευκολύνει και στην επικοινωνία».

Πως βλέπεις τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ;

«Θα είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε πως ο ΠΑΟΚ έκανε πολλές αλλαγές παικτών και προπονητή. Τον έχουμε δει με τη αλλαγή του νέου πασαδόρου, αλλά δεν έχουμε δει το παιχνίδι του με τον αμερικανό ακραίο (σ.σ.Λόουσον). Η ομάδα μας είναι πολύ δυνατή και πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρει παρότι κατά την περίοδο των εορτών χαλαρώσαμε λίγο...».

Ξέρεις αν θα έχεις Έλληνες στο γήπεδο αύριο;

«Ότι έχω διαβάσει στον Τύπο. Ξέρω πως αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ θέλουν να δουν τον αγώνα. Η διοίκηση της Μπιουλ είμαι βέβαιος πως θα κάνει ότι μπορεί διότι το γήπεδο δεν είναι μεγάλο και είναι πάντα γεμάτο».

Κάνε μια σύγκριση του γερμανικού πρωταθλήματος με την Volleyleagueστην Ελλάδα...

«Στην Γερμανία οι 3-4 πρώτες ομάδες είναι πιο δυνατές από την Ελλάδα αλλά οι υπόλοιπες γερμανικές ομάδες είναι χειρότερες από τις ελληνικές ομάδες. Εδώ υπάρχει οργάνωση πολύ καλή οργάνωση και οι ομάδες εκτός τετράδας παίζουν με περίεργες τακτικές. Ανακατεύουν τους ακραίους με τους διαγώνιους, αλλάζουν πολλά σχήματα και πολλές φορές δεν ξέρεις πως να τους αντιμετωπίσεις για αυτό και μπορεί να πάθεις ζημιά αν δεν προσέξεις. Γενικά γίνονται πράγματα που τα βλέπουμε σε μικρότερες κατηγορίες. Μου έκανε εντύπωση πως στο πρόσφατο παιχνίδι με την Ρότεμπουργκ που είναι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίες οι παίκτες μετά από κάθε πόντο πανηγυρίζουν έξαλλα για να σου αποσπούν την προσοχή και την συγκέντρωση. Ο προπονητής τους έκανε τον... Ταρζάν. Δεν υπάρχουν οπαδοί έτσι όπως τους ξέρουμε στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει πειθαρχία και οργάνωση. Η ομάδα μου είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας και είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Όλοι συζητούν για την ομάδα μου αλλά και για την πολύ καλή οργάνωση που έχει».

Σκέφτεσαι να γυρίσεις στην Ελλάδα;

«Ίσως γυρίσω Ελλάδα και για κάποιους προσωπικούς λόγους. Είμαι πολύ στεναχωρημένος επειδή οι ομάδες που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα δεν τακτοποίησαν την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου παρότι είχα όλες τις προϋποθέσεις και όλα τα δικαιολογητικά από Ελλάδα και Πολωνία. Απλά δεν είχα τα χρήματα ούτε για τα παράβολα, αλλιώς θα το έκανα και μόνος μου. Ναι, όταν κλείσω τον κύκλο μου εδώ θα σκεφτόμουν να γυρίσω υπό την προϋπόθεση να υπάρχει οργάνωση στην ομάδα που θα αγωνιστώ».

* O Λούκας Ζάρεκ γεννήθηκε στην Πολωνία στις 22 Φεβρουαρίου 1990 και το 1993 σε ηλικία 3 ετών ήρθε στην Ελλάδα με τους γονείς του. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου άρχισε να παίζει βόλεϊ αλλά μέχρι το 2012 που έφυγε για την πατρίδα του και από το καλοκαίρι στη Γερμανία δεν πρόλαβε να βγάλει ελληνικό διαβατήριο.

Βρίσκεστε εδώ: News Συνεντεύξεις Λούκας Ζάρεκ: Η σούπερ Μπιουλ, η Κούνεο, ο Ταρζάν και η κόντρα με ΠΑΟΚ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject