Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
16-05-2014

Σωτήρης Δρίκος: «Προετοιμαζόμαστε καλά και είμαστε αισιόδοξοι»

Rate this item
(0 votes)
Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών Σωτήρης Δρίκος μετά την εισήγηση που έκανε στην 1η Ημερίδα της ΕΣΑΠ και στην τέταρτη ενότητα με θέμα «Η αναβάθμιση της αγωνιστικής εικόνας του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ» αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του από τις εργασίες της Ημερίδας, στη σημασία της για την πρόοδο του βόλεϊ, για την πιθανή επιστροφή του στην Volleyleague, στην περίπτωση αύξησης των ξένων στο πρωτάθλημα και για την πρόκριση της Εθνικής Ανδρών στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
«Πρώτα απ'όλα το να γίνονται τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή η Ημερίδα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δείχνει ότι αναγνωρίζουμε το πρόβλημα αλλά πιστοποιούμε και την διάθεση μας να το λύσουμε. Η ανταλλαγή απόψεων είναι πάρα πολύ χρήσιμη, και εμείς μαθαίνουμε από άλλους ομιλητές και όλο αυτό είναι πολύ σημαντικό ώστε να ορίσουμε με ακρίβεια την λύση του προβλήματος που απασχολεί το ελληνικό ανδρικό βόλεϊ. Αν όλα αυτά που ακούστηκαν μπουν σε μία τάξη, καταγραφούν προτάσεις και ομαδοποιηθούν νομίζω μπορεί να δοθεί η ευκαιρία κάποια από αυτά να αναπτυχθεί μία νέα φιλοσοφία ή να μειωθούν τα προβλήματα».

Στη συνάντηση με τους προπονητές τι συζητήθηκε;

«Πιστεύω ότι έγινε μία γενική αποτίμηση του πρωταθλήματος, ένα καλό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που κράτησε το ενδιαφέρον του κόσμου που είναι πολύ σημαντική παράμετρος. Προφανώς εκφράστηκαν μερικές ενστάσεις και αμφιβολίες για την ποιότητα του πρωταθλήματος αλλά είναι προτιμότερο από το να έχει ένα πρωτάθλημα μία καλή ομάδα και να μην είναι ανταγωνιστικό, είναι καλύτερο να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που σιγά σιγά οι ομάδες θα βελτιώνονται».

Θα σας δούμε ξανά στους πάγκους της Volleyleague;

«Αυτό δεν το ξέρω και δεν είναι δικό μου θέμα. Αυτή την στιγμή κάνω μια δουλειά που μου αρέσει πολύ. Προσπαθώ να την κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Τώρα αν θα έχω κάποια συνεργασία με ομάδα, είναι δικό τους θέμα παρά δικό μου».

Για την κουβέντα με τους 4 ξένους τι έχετε να πείτε;

«Θα πω αυτό που είπα και στην κουβέντα που είχαμε στη συνάντηση των προπονητών. Οι επαγγελματικές ομάδες δεν κάνουν ανάπτυξη αλλά φροντίζουν για αυτήν. Η ουσιαστική παράμετρος είναι η επαγγελματικότητα του πρωταθλήματος. Εδώ έχει δημιουργεί, κυρίως με την καθυστέρηση των πληρωμών μία χρονοκαθυστέρηση. Το κεφάλαιο των χρεών πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει να διεκπεραιώνεται με αυτό τον τρόπο. Πρέπει να μπει μία νέα λογική. Η λογική αυτή λέει πως κάθε 30 Ιουνίου οι επαγγελματικές ομάδες πρέπει να εμφανίζουν ένα χαρτί ότι οι αθλητές και οι προπονητές πληρώθηκαν. Αν αυτό γίνεται όλα τα υπόλοιπα είναι μια ξεχωριστή συζήτηση και οι ξένοι παίκτες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι».

Θα τα καταφέρει η Εθνική ομάδα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού;

«Αυτός είναι ο στόχος μας. Γι αυτό δουλεύουμε σκληρά με τους διεθνείς. Δεν θα είναι εύκολο. Ο ανταγωνισμός έχει ανέβει κι εμείς οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στις αναβαθμισμένες απαιτήσεις. Δεν υπάρχουν πλέον αδύνατες Εθνικές ομάδες. Η διαφορά γίνεται στην ποιότητα δουλειάς, στην προετοιμασία και στην εμπειρία. Η πρόκριση θα είναι ένας μακρύς και επίπονος δρόμος. Προετοιμαζόμαστε καλά και είμαστε αισιόδοξοι. Θα είναι σημαντικό να παρουσιάσουμε κάτι καινούργιο και φρέσκο σε αυτή την προκριματική φάση».

Βρίσκεστε εδώ: News Συνεντεύξεις Σωτήρης Δρίκος: «Προετοιμαζόμαστε καλά και είμαστε αισιόδοξοι»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject