Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
24-03-2015

Χρ. Μπέλος: «Ο Ανδρεόπουλος θέλει να γυαλίζει το μάτι μου…»

Rate this item
(0 votes)

Ο Χρίστος Μπέλος ήταν ο καλεσμένος της εκπομπής των καναλιών Novasports "Στο Φιλέ". Ό άσος του Παναθηναϊκού μίλησε στον Παντελή Λώλη για την μεγάλη νίκη των πράσινων στο ντέρμπι των "αιωνίων", τους φετινούς στόχους της ομάδας αλλά και γενικότερα θέματα του ελληνικού βόλεϊ. Αναλυτικά η συνέντευξη του διαγωνίου του ΠΑΟ έχει ως εξής:

Για το νέο του λουκ (κουρεμένος): «Ήταν υπόσχεση. Είχα πει ότι αν νικήσουμε τον Ολυμπιακό θα ξυριστώ, θα κουρευτώ, θα γίνω άνθρωπος γιατί νομίζω ότι είχα αρχίσει να μοιάζω με τον...Χαλκ (γέλια). Τώρα πάλι του χρόνου, εκτός αν γίνει αυτό που θέλουμε όλοι στην ομάδα και μπούμε στην τετράδα. Τότε ίσως υπάρξει νέος καλλωπισμός».

Για τον Άρη και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού: «Νομίζω πως πέρασα μια περιπέτεια. Αλλά αν δεν ήμουν στον Άρη και δεν είχα αγωνιστική δράση, δεν θα μπορούσα να είμαι τώρα στον Παναθηναϊκό. Οι συνθήκες δεν ήταν καλές πάντως. Δεν ήταν συνθήκες για αθλητές και αυτό θα πρέπει να το σκεφτούμε όλοι καλά. Ο αθλητής είναι πάνω απ' όλα και πρέπει να είναι καλά για να αποδώσει, όπως γίνεται τώρα στον Παναθηναϊκό που οι συνθήκες είναι τέλειες. Το παράδειγμα του Παναθηναϊκού πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλες ομάδες που είχαν προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια και να εξυγιανθούν. Ο Άρης δεν σεβάστηκε τους αθλητές του και δεν τους σέβεται ακόμη με αυτά που περνούν τα παιδιά. Ο αθλητής πρέπει να έχει κάποια πράγματα λυμένα, να είναι ήρεμος να κάνει προπόνηση και να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα στην Ελλάδα και οι αθλητές βάζουν πλάτη σε αυτό. Ο Άρης είναι πολύ μεγάλη ομάδα και είναι κακό αυτό που γίνεται για το όνομά του. Οι προσπάθειες που γίνονται στον Παναθηναϊκό είναι τιτάνιες και τα παιδιά της διοίκησης είναι εξαιρετικά. Κάνουν ένα πλάνο στην αρχή και το τηρούν στο έπακρο και ξέρουν που μπορούν να φτάσουν».

Τι του είπαν για να πάει στον Παναθηναϊκό: «Εμένα δεν χρειάζονταν να μου πολλά πράγματα. Τους είπα ότι εγώ ήθελα να έρθω. μου δόθηκε μια ευκαιρία σε μια χρονιά που ξεκίνησε σαν περιπέτεια. Ο Παναθηναϊκός είναι σε φάση εξυγίανσης, κάνει μεγάλα άλματα προόδου και αγωνιστικά και είναι σωστό να βάζεις σιγά, σιγά στόχους».

Για τον Κώστα Χαριτωνίδη: «Είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί και κάνει πράγματα για τον Άρη και έκανε και φέτος, όμως δεν είναι ενεργό μέλος της διοίκησης. Κάθε διοίκηση πρέπει να βάζει δικλείδες ασφαλείας».

Γιατί έφυγε το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό: «Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Κάθε ομάδα, κάθε προπονητής βάζει τα πλάνα του. Οι ομάδες φτιάχνονται και οι αθλητές παίζουν και αποδίδουν. Εγώ δεν είχα πολλές επιλογές αυτή την χρονιά, αποφάσισαν να πάω κάπου για να είμαι ανταγωνιστικός και απλά φάνηκα τυχερός γιατί άνοιξε μια θέση. Ήθελα πάρα πολύ να γυρίσω, θέλω να φοράω αυτή την φανέλα. Γύρισα στο σπίτι μου. Νιώθω καλά γιατί η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι βαριά και δεν συγκρίνεται με άλλες ομάδες.
Για την Εθνική Ομάδα: Νομίζω δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή. Για την Εθνική Ομάδα όποια ηλικία και να έχεις το καλοκαίρι είναι ελεύθερο».

Για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές με Εθνικό και ΠΑΟΚ: «Πρώτα είναι το ματς με τον Εθνικό που είναι πιο δύσκολο γιατί πρέπει να πάρουμε τρίποντο στην έδρα μας με μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με μας. Πρώτα πρέπει να περάσεις από αυτό το ματς για να σκεφτείς το ματς με ΠΑΟΚ. Δεν είναι εύκολο το ματς αυτό θα έχει πίεση γιατί ο στόχος είναι κοντά. Ο κόσμος μας δίνει τρομερό ρυθμό. Άγχος έχεις μόνο στο ξεκίνημα και μετά βρίσκεις κι εσύ ρυθμό».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό και τις άδειες εξέδρες: «Αυτό λειτούργησε υπέρ μας. Ένα άδειο γήπεδο δεν δίνει ρυθμό είναι σαν φιλικό. Ενδόμυχα το πιστεύαμε όλοι ότι θα πάμε να νικήσουμε. Είναι "το ματς».

Αν είχε υποσχεθεί τη νίκη κάπου: «Σε κάποιους το είχα υποσχεθεί αλλά πρώτα το είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου και ήθελα να είμαι καλός σε αυτό το παιχνίδι. Ήθελα ο Παναθηναϊκός να βγει νικητής. Το θέλαμε όλοι όμως γιατί ένας παίκτης δεν μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του. Το κίνητρο είναι διαφορετικό σε αυτό το ματς. Πάντως εμείς νικήσαμε και δεν έχασε μόνος του ο Ολυμπιακός. Το θέλαμε επιβάλλαμε τον ρυθμό μας, το παλέψαμε δεν αφήσαμε μπάλα κάτω και είναι ένα δώρο για όλους μας.  Ήθελα να νικήσουμε το ματς με Κηφισιά γιατί πέρυσι ήταν το μόνο μας που δεν νικήσαμε. Ήθελα από πέρυσι να νικήσουμε τον Ολυμπιακό και πέρυσι δεν μας βγήκε στην καλή πορεία του δεύτερου γύρου».

Για τον Ολυμπιακό γενικά: «Εμφανίζει μία κάμψη, αυτό είναι δεδομένο και το δείχνουν και τ' αποτελέσματα. Είναι εσωτερικό θέμα και θα το λύσουν μόνοι τους. Είναι έμπειρη ομάδα, με πλήρες ρόστερ και θα τη βρει την λύση. Έχει ένα πρόβλημα υποδοχής, όμως δεν μπορεί ένας αθλητής να είναι πάντα στα πάνω του. Υπάρχουν και στιγμές κάμψης. Δεν είναι μηχανή ο αθλητής».

Για το πρωτάθλημα: «Δεν μπορείς να ξεγράψεις τον Ολυμπιακό, έχει πλήρες ρόστερ και μπορεί ανά πάσα στιγμή να γυρίσει. Αυτή την στιγμή όμως το μομέντουμ είναι του ΠΑΟΚ».

Για τον Καλμαζίδη: «Τον ξέρω από τον περυσινό δεύτερο γύρο. Έκανε πολλά πράγματα γιατί η κατάσταση ήταν ιδιαίτερη και λίγες ομάδες θα μπορούσαν να το πετύχουν. Δουλέψαμε πολύ ψυχολογικά γιατί χάναμε και δεν ξέραμε γιατί. Όταν το κάναμε μετά απλά κερδίζαμε. Ήταν η αίσθηση».

Για τον Ανδρεόπουλο: «Δουλεύουμε πολύ, έχουμε στόχους, επικοινωνία, περνάει τα δικά του πράγματα με τον δικό του τρόπο. Είναι διαφορετικός από τον Καλμαζίδη. Παίρνει το καλύτερο δυνατό με τον δικό του τρόπο. Αναπροσαρμόζουμε στόχους, δουλεύουμε και περισσότερο. Κάποια στιγμή η δουλειά βγαίνει στο γήπεδο. Το δείξαμε το Σάββατο και θέλω να πιστεύω ότι έχουμε κι άλλα να δείξουμε.
Για στόχους: Για αρχή το μυαλό μας είναι στον στόχο της τετράδας. Εγώ πιστεύω ότι με την απόδοσή μας το αξίζουμε αλλά δεν έχουμε το πλεονέκτημα. Πρέπει να νικήσουμε τον Εθνικό και πρέπει να κρατήσουμε το κεφάλι κάτω μετά τη νίκη με τον Ολυμπιακό.
Για τη μάχη τετράδας: Δε νομίζω ότι υπάρχει εύκολα ματς. Ακόμη και η Κηφισιά που παίζει με την ΜΕΝΤ, η ΜΕΝΤ  θα θέλει βαθμούς. Η απόδοση των ομάδων θα κρίνει το τέλος».

Για το πάθος του: «Νομίζω πως είναι κάτι που ζητάει από εμένα ο κόουτς. Τα παιχνίδια θέλουν και πάθος δεν μπορείς να τα παίζεις σε χαμηλές στροφές».

Βρίσκεστε εδώ: News Συνεντεύξεις Χρ. Μπέλος: «Ο Ανδρεόπουλος θέλει να γυαλίζει το μάτι μου…»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject