Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
17-05-2013

«Είμαστε αυτοί που θα ανεβάσουμε το ελληνικό βόλεϊ»

Rate this item
(0 votes)

Ο Δημήτρης Τζούριτς μίλησε στο Sentra Fm 103,3 και τον Κώστα Ασημακόπουλο για το όνειρό του από τις γειτονιές της Ορεστιάδας να φτάσει και να ανέβει στον θρόνο της ιταλικής Λίγκας, για την ανυπομονησία του να κατακτήσει και το Champions League αλλά και την Εθνική ομάδα. Ο διεθνής κεντρικός της Τρεντίνο αναφέρθηκε στα μπάτζετ των ιταλικών ομάδων αλλά και στο πως βλέπουν οι ιταλοί πια τους έλληνες παίκτες στις σάλες τους.

 

Πως αισθάνεσαι ως πρωταθλητής Ιταλίας και αν έχει διαφορά από το να είσαι Πρωταθλητής Ελλάδας;

«Φυσικά και υπάρχει. Όταν κατακτάς το πρωτάθλημα στην Ελλάδα είσαι εξίσου χαρούμενος όπως όταν κατακτάς το πρωτάθλημα στην Ιταλία. Μόνη διαφορά είναι όπως όλοι ξέρουν πως το πρωτάθλημα Ιταλίας είναι το πιο δυνατό σε όλο τον κόσμο, οπότε όταν είσαι Πρωταθλητής Ιταλίας πολλοί περισσότεροι άνθρωποι σε μαθαίνουν».

Λογικά χρειάζεται πολλή δουλειά και πολλές στερήσεις από μέρους σου και για να κατακτήσεις ένα τέτοιο στόχο...
 
«Σίγουρα. Είναι η δεύτερη χρονιά μου στο Τρέντο. Και η πρώτη ήταν δύσκολη, η φετινή όμως είχε πολλή πίεση, πολύ άγχος. Στο τέλος όμως όταν κατακτάς το πρωτάθλημα, είσαι τόσο ευχαριστημένος και χαρούμενος που λες μέσα σου ότι αξίζει ο κόπος».
 
Για τα πρώτα βήματα στην Ορεστιάδα και το όνειρο να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Ιταλίας:

«Όλοι οι πιτσιρικάδες όταν αρχίζουν να παίζουν βόλεϊ ξέρουν πως το ιταλικό πρωτάθλημα είναι αν όχι το καλύτερο από τα καλύτερα του κόσμου. Και κάθε νέος παίκτης έχει το όνειρο να πάει στην Ιταλία και γιατί όχι να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ήμουν από αυτούς τους τυχερούς που το πίστευα, είχα αυτό το όνειρο, αυτό όμως δεν συμβαίνει σε όλους. Ας πούμε ότι είχα και λίγο τύχη να είμαι από αυτούς που το κατάφεραν και το συνειδητοποιώ σιγά, σιγά τις τελευταίες μέρες».

Για το Champions League:

«Πέρσι πήγαμε στο final four στο Champions League, χάσαμε από την Ζενίτ Καζάν, φέτος δεν πήγαμε τόσο καλά και φυσικά δεν μπορούμε να τα κερδίζουμε όλα δυστυχώς. Τα τελευταία τέσσερα - πέντε χρόνια ήμασταν στο final four, φέτος ήταν η πρώτη φορά που δεν φτάσαμε εκεί και σίγουρα ήταν λίγο δύσκολα για την ομάδα, αλλά στο τέλος πήραμε πρωτάθλημα, το οποίο στην Ιταλία είναι πιο σημαντικό από το Champions League».

Για το μπάτζετ της Τρεντίνο:

«Ομάδες όπως η Τρεντίνο, η Κούνεο, η Ματσεράτα μιλάμε για περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ, ποσά τα οποία είναι μεγάλα για το βόλεϊ αλλά για το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο τα ποσά είναι γελοία. Αν κάνεις μια ομάδα με 12 κορυφαίους παίκτες αυτά είναι τα χρήματα που θα πρέπει να επενδύσεις».

Για το συμβόλαιο του που λήγει του χρόνου και το όνειρο κατάκτησης του Champions League:

«Δεν έχω αισθανθεί αυτή την χαρά και αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος. Πολλοί παίκτες έχουν φτάσει ως το final Four αλλά δεν κατάκτησαν τον τίτλο. Σίγουρα έχω στόχο και όνειρο να ξαναπάω στο final four Champions League, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο».

Για την εικόνα των ιταλών για τους έλληνες παίκτες:

«Οι ιταλοί δίνουν σημασία σε παίκτες που παίζουν σε δυνατές Εθνικές ομάδες όπως Κούβα, Σερβία, Βραζιλία, Πολωνία. Τους αναγνωρίζουν περισσότερο, ενώ όταν έρχονται παίκτες, όπως π.χ. εγώ, ο Φράγκος, ο Πελεκούδας πρέπει να κάνουμε δυο φορές περισσότερη προσπάθεια για να δείξουμε τι αξίζουμε. Γιατί δεν είμαστε σε μια δυνατή Εθνική ομάδα, για να είμαστε ειλικρινείς. Αυτό όμως είναι καλό για το ελληνικό βόλεϊ, το ότι είμαστε εμείς εκεί και έχουμε μια καλή εικόνα και σίγουρα η καλή εικόνα αλλάζει την σκέψη τους».

Για την Εθνική και την επιστροφή στην Ορεστιάδα:

«Ο κόσμος του βόλεϊ ξέρει τι σημαίνει η Ορεστιάδα για μένα. Μεγάλωσα εκεί, έχω συγγενείς εκεί. Για την Εθνική ομάδα υπάρχει μεγάλη θέληση. Τα πράγματα σίγουρα δεν θα είναι εύκολα. Όμως όλοι θα σφίξουμε τα δόντια, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό να ανεβάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται το ελληνικό βόλεϊ. Γιατί πλέον είμαστε οι μόνοι που μπορούν να κάνουν κάτι για να διαφημίσουμε το βόλεϊ, παίκτες και προπονητές».

Βρίσκεστε εδώ: News Συνεντεύξεις «Είμαστε αυτοί που θα ανεβάσουμε το ελληνικό βόλεϊ»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject