Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
01-12-2015

Χριστοφιδέλης: «Η Κηφισιά το Κύπελλο, ο Ολυμπιακός και το πρωτάθλημα»

Rate this item
(0 votes)
Ο Κώστας Χριστοφιδέλης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή των καναλιών Novasports  «Στο ΦΙΛΕ». Ο ακραίος της Κηφισιάς έθεσε ως στόχο της Κηφισιάς την κατάκτηση του Κυπέλλου, μίλησε για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό ενώ έχρισε την πρώην του ομάδα ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Αναλυτικά ο Κώστας Χριστοφιδέλης είπε…
 
Για την Κηφισιά: «Θεωρώ ότι η Κηφισιά έχει πολλές δυνατότητες. Έχω μάθει γενικότερα να κρατώ χαμηλούς τόνους και το τι θα καταφέρουμε θα το δούμε στην πορεία. Η ομάδα έχει καλούς αθλητές, είμαστε όμως λίγοι και πρέπει να είμαστε υγιείς».
 
Για ματς με ΠΑΟΚ: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και καταφέραμε να πάρουμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στους περυσινούς νταμπλούχους που και φέτος κοιτάζουν πολύ ψηλά. Είμαστε αισιόδοξοι, αυτές οι νίκες μας δίνουν αυτοπεποίθηση και δύναμη για την συνέχεια. Δεν κάναμε το τέλειο παιχνίδι, κάναμε λάθη αλλά κατά διαστήματα είχαμε καλές κινήσεις και απόδοση και αυτό ήταν αρκετό για να πάρουμε το διπλό».
 
Για τους φετινούς στόχους της Κηφισιάς: «Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν και είναι μεγάλα. Οι επιλογές μας όμως είναι περιορισμένες. Δεν μας ξεγελά ότι νικήσαμε τον ΠΑΟΚ, αυτό θα ήταν παγίδα. Αν θέλουμε να φτάσουμε ψηλά πρέπει να κερδίσουμε ομάδες που διεκδικούν τίτλους. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Φοίνικα, Παμβοχαϊκό που φέτος είναι δυνατός. Εγώ και ο Στεφάνου πήγαμε στην Κηφισιά για να προσαρμοστούμε, δεν πήγαμε για να χαλάσουμε μια πετυχημένη συνταγή. Η Κηφισιά τα τελευταία χρόνια έχει μια σταθερά ανοδική πορεία. Εμείς θέλουμε να διακριθούμε. Η Κηφισιά στο παρελθόν είχε επιτυχίες. Για το πρωτάθλημα είναι δύσκολο κακά τα ψέματα. Η πρώτη επτάδα μας έχει έμπειρους αθλητές αλλά μετά υπάρχουν νεότερα παιδιά χωρίς εμπειρία. Είναι πιο εφικτό να κερδίσεις μια διοργάνωση όπως το Κύπελλο, στο Λιγκ Καπ δεν έχουμε συμμετοχή δυστυχώς. Ο στόχος λοιπόν είναι να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στην κατάλληλη χρονική στιγμή, να έχουμε τύχη στην κλήρωση, να πάμε τελικό και γιατί όχι να το κατακτήσουμε».
 
 
Για την ικανότητα του στην υποδοχή: «Το βόλεϊ, μου το έμαθε στο γυμνάσιο γυμναστής μου ο Βασίλης Περιστέρης. Τότε έμαθα, ακολούθησε πολύ δουλειά, πολύ "τοίχος" που είναι ο καλύτερος...αντίπαλος. Τα πάντα γίνονται μόνο με πολύ και σκληρή δουλειά. Διότι πολλά νέα παιδιά βλέπουν αθλητές φτασμένους και θέλουν να... μεταπηδήσουν εκεί χωρίς πολύ δουλειά. Αυτό δεν γίνεται. Θέλει επιμονή και υπομονή».
 
Σε αυτό το σημείο έκανε παρέμβαση ο Σωτήρης Δρίκος που δήλωσε: «Ο Κώστας εκτός από αυτά έχει και ένα ανατομικό πλεονέκτημα που έχουμε συζητήσει και στον Ηρακλή και στον Ολυμπιακό. Έχει μεγάλη μυική μάζα στην κερκίδα του. Αυτό βοηθά γιατί η μπάλα στα δυνατά σερβίς δεν βρίσκει οστά αλλά μυική μάζα».
 
Για τον Ολυμπιακό: «Νέοι παίκτες, νέος προπονητής, νέα φιλοσοφία. Μου μοιάζει σαν μια πολύ δυνατή ομάδα που ξέρει τι κάνει μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στο βόλει. Δεν έχει τον μεγάλο σταρ αλλά είναι ομάδα οργανωμένη με παίκτες που δείχνουν διάθεση να διακριθούν. Έχει και έμπειρους παίκτες όπως ο Κοκκινάκης αν και μικρός σε ηλικία, ο Στιβαχτής, ο Σουλτανόπουλος. Οι ξένοι του τους οποίους γνωρίζω είναι πολύ συγκεντρωμένοι. Η ταχύτητα στο παιχνίδι του είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα».
 
Για φαβορί πρωταθλήματος: «Αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έχει σταθερά ανοδική πορεία παιχνίδι το παιχνίδι».
 
Για το επερχόμενο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναικού: «Οι φανέλες σαφώς και μετρούν σε τέτοια παιχνίδια, οι αθλητές που τις φορούν επίσης. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος την δεδομένη χρονική στιγμή αλλά θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».
 
Για το περυσινό πρωτάθλημα: «Η αλήθεια είναι ότι μας πείραξε, μας στεναχώρησε η απώλεια του πρωταθλήματος. Ο τρόπος που ήρθε με πολλά προβλήματα σε μια δύσκολη χρονιά για μας. Πολλές αλλαγές. Δεν μπορείς όμως να είσαι πάντα πρωταθλητής. Κάποιες φορές είναι καλύτερο να κάνεις δύο βήματα πίσω για να προχωρήσεις. Τις τελευταίες πέντε φορές όμως που  παίξαμε με τον ΠΑΟΚ χάσαμε και τις πέντε. Αυτό λέει ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλή ομάδα. Οι επιλογές που έγιναν στον διαγώνιο δεν βγήκαν. Κι ο διαγώνιος είναι σημαντικός για μια ομάδα. Καλώς ή κακώς δεν βγήκαν οι επιλογές και το πληρώσαμε χωρία αυτό να σημαίνει ότι όλα τα υπόλοιπα λειτούργησαν ρολόι».
 
Αν έκλεισε το κεφάλαιο του Ολυμπιακού για τον ίδιο: «Το ότι θα συνεχίσω να παίζω βόλει δεν σημαίνει ότι θα παίζω στον Ολυμπιακό. Εκεί δεν μπορείς να παίξεις χαλαρά, λειτουργείς πάντα με πίεση να το νιώθεις να το ζεις, οι προπονήσεις είναι πολύ επίπονες και ειδικά φέτος με τον Ιταλό προπονητή. Εκεί επένδυσε πολλά ο Ολυμπιακός. Ήμουν απόλυτα συνειδητοποιημένος όταν έγινε. Έγινε χειρότερα με άλλους αθλητές. Το πήρα πολύ ήρεμα. Το ιδανικότερο θα ήταν να έφευγα μετά από μια επιτυχία. Αυτό δεν έγινε παρά ταύτα νιώθω μόνο περηφάνια που φόρεσα την φανέλα αυτής της ομάδας τόσα χρόνια και κατέκτησα τόσους τίτλους. Αν με ρώταγες πριν 20 χρόνια ότι θα έπαιζα 17 στον Ολυμπιακό και θα κατακτούσα τόσους τίτλους και νίκες θα σου έλεγα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Κι όμως συνέβη και το να πω κάτι γι' αυτόν τον τεράστιο σύλλογο θα ήταν από πλευράς μου αχαριστία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς και τους εύχομαι καλή συνέχεια και να είναι πάντα στην κορυφή γιατί ο τρόπος που δουλεύουνε και η προσπάθεια που κάνουν είναι τεράστια και το αξίζουν».
 
Για τις επιλογές της καριέρας του: «Ήταν όλες συνειδητοποιημένες. Όταν έφυγα και πήγα στον Παναθηναικό, πρώτα απέκλεισα να συνεχίσω στον Ολυμπιακό και απλά μετά προέκυψε ο Παναθηναικός γιατί ήταν ομάδα κορυφαίου επιπέδου. Στο εξωτερικό δεν πήγα γιατί έχουμε και η οικογένεια και οι επιλογές που πρέπει να κάνεις είναι δύσκολες και με γνώμονα αυτό. Σωστό ή λάθος δεν ξέρω, το παρελθόν δεν αλλάζει, αλλά όλα ήταν συνειδητά».
 
Για το Νίκο Ρουμελιώτη και Παναχαϊκή: «Ο Νίκος είναι ένας εξαιρετικό παιδί και σπουδαίος αθλητής. Είμαστε μαζί από παιδιά στις Εθνικές Ομάδες, έχει προσφέρει πολλά στον χώρο του αθλήματος γι' αυτό τον αγαπούν όλοι, γι' αυτό τον αγαπάμε κι εμείς και θεωρώ πως ότι έχει να κάνει με συμπεριφορές μέσα στο γήπεδο πάντα σε αθλητικά πλαίσια είναι αποδεκτές. Τώρα τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε για τους άλλους».
 
Για την φιλική σχέση με τον Γιώργο Στεφάνου: «Η αλήθεια είναι ότι με τον Γιώργο πέραν του ότι είναι ένας εξαιρετικός αθλητής είναι κι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Γενικότερα το βόλει έχει αθλητές και ανθρώπους που είναι πολύ καλά παιδιά. Ήμαστε τυχεροί όλοι εμείς που γνωρίζουμε τον Γιώργο και θα παίζω όσο τον έχω δίπλα μου».
Βρίσκεστε εδώ: News Συνεντεύξεις Χριστοφιδέλης: «Η Κηφισιά το Κύπελλο, ο Ολυμπιακός και το πρωτάθλημα»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject