Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
15-03-2017

Μπάμπης Σταματόπουλος: «Η Ορεστιάδα έχει μεγάλη ιστορία και βαριά φανέλα»

Rate this item
(1 Vote)
Η Ορεστιάδα για δεύτερη φορά στην ιστορία της (η πρώτη ήταν το 2007) υποβιβάζεται στην Α2 ανδρών και ο προπονητής της Μπάμπης Σταματόπουλος που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία μιλάει στο volleyleague.gr για την πολυτάραχη αγωνιστική περίοδο, για το μέλλον της ομάδας, τους λόγους που οδήγησαν τον υποβιβασμό, τον ημιτελικό του κυπέλλου με την Κηφισιά. Τονίζει πως η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες για την Ορεστιάδα και αποκαλύπτει πως το καλοκαίρι είχε κλείσει συμφωνίες με τον μετέπειτα κεντρικό του Ολυμπιακού Άθος Κόστα και τον Χουάρες Γκόμεζ Λεάλ που πήγε στον Εθνικό αλλά οι μεταγραφές δεν έγιναν ποτέ...

 

Πως αισθάνεται ο προπονητής της Ορεστιάδας μετά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής που δρομολογούν την πορεία της στην Α2;

«Δε μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Είναι αυτό που αισθάνονται όλοι οι ορεστιαδίτες και όσοι αγαπούν αυτή την ομάδα. Πονάμε για την εξέλιξη που είχαν τα πράγματα για την ομάδα. Προσωπικά πίστευα πως θα πηγαίναμε στα πλέι άουτ».

 

Πως οδηγήθηκε η Ορεστιάδα στον άμεσο υποβιβασμό;

 

«Έγιναν πολλά λάθη και υπήρξαν αστάθμητοι παράγοντες που οδήγησαν και πάλι την ομάδα στην Α2. Την ομάδα μαζί με την υπηρεσιακή διοίκηση την αναλάβαμε στις αρχές του χρόνου και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είχαμε να διαχειριστούμε τεράστια προβλήματα. Έπρεπε να κάνουμε αλλαγές, να γίνουν μεταγραφές, να γίνει προετοιμασία και μία οργάνωση της ομάδας μέσα σε λίγες ώρες. Παρέλαβα μία ομάδα με κακή ψυχολογία, με παίκτες που είχαν χάσει το ηθικό τους. Έρχονταν το πρώτο ματς με τον Ηρακλή στο οποίο αν και είχαμε λίγες ώρες προετοιμασίας. Καταφέραμε να παρουσιάσουμε μία καλύτερη εικόνα αλλά ηττηθήκαμε 3-1 σετ. Μετά έπεσααν όλοι οι αγώνες μαζί, είχαμε επίπονες μετακινήσεις. Αν και είχαμε λίγο χρόνο τηρουμένων των αναλογιών κάναμε καλές επιλογές παικτών και αυτό φάνηκε και αγωνιστικά. Εάν είχαμε πολύ λίγο χρόνο ακόμα και δεν υπήρχαν οι αστάθμητοι παράγοντες η ομάδα δεν θα έπεφτε».

 

Τι εννοείτε "αστάθμητοι παράγοντες"; Θεωρείτε πως "συνωμότησε το σύμπαν";

 

«Δεν θέλω να πιστεύω πονηρά πράγματα και δεν θέλω να ανακυκλώνω τέτοιου είδους συζητήσεις. Είμαι προπονητής, αγνός άνθρωπος του αθλητισμού και ως ένα βαθμό και εκπαιδευτικός στις αξίες του αθλητισμού. Δεν θέλω να βάλω με το μυαλό μου αρνητικά πράγματα. Δεν πιστεύω πως κάποια ομάδα έχασε γιατί ήθελε να πέσουμε εμείς. Απλώς τις τελευταίες αγωνιστικές οι ομάδες που "καίγονται" για βαθμούς βγάζουν μεγαλύτερο πάθος, ενώ οι άλλες που είναι πιο ψηλά είναι πιο χαλαρές. Αλλωστε σας είχα πως πως για παράδειγμα η νίκη της Παναχαϊκής επί του Παμβοχαϊκού δεν ήταν έκπληξη για μένα. To είχα δηλώσει πριν τον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό όπως θυμάστε. Η Παναχαϊκή έχει έμπειρους και σπουδαίους παίκτες που κάποια στιγμή θα αντιδρούσαν. Μετά η Παναχαϊκή νίκησε και τον Εθνικό. Δεν πρέπει να κάνουμε τέτοιες σκέψεις. Εχουμε ένα δυνατό και σκληρό πρωτάθλημα και όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Στο κάτω κάτω κι εμείς έπρεπε να πάρουμε βαθμούς που μπορούσαμε και δεν τους πήραμε, όπως στο ματς με την Κηφισιά. Οταν λέω αστάθμητοι παράγοντες εννοώ δυσκολίες, αρνητικές συγκυρίες, έλλειψη χρόνου, κακές επιλογές, κακός προγραμματισμός. Η Ορεστιάδα δεν υποβιβάστηκε στο ματς με την Κηφισιά. Είχε προδιαγράψει την πορεία της από την αρχή. Οταν ανέλαβα στο τέλος του Α΄γύρου είχαμε μόνο έναν βαθμό. Κάναμε την πρώτη νίκη στην 16η αγωνιστική και μέσα σε λίγες αγωνιστικές έπρεπε να καλύψουμε έναν ολόκληρο γύρο».

 

Στον αγώνα με την Κηφισιά την περασμένη Κυριακή πως χάθηκε το 2ο σετ από 21-13;

 

«Οταν έχεις πίεση και οριακή ψυχολογία όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Με την Κηφισιά χάσαμε αν και η Κηφισιά ήταν πολύ κακή. Μέχρι και ο Λάππας έπαιξε κεντρικός. Εμείς δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση. Δεν παίξαμε καλά και χάσαμε. Ο ένας Κολομβιανός δεν αγωνίστηκε γιατί είχε τη μέση του, ο άλλος ήταν τραυματίας στο πόδι. Οταν δεν έχεις τους δύο ξένους σου σε τέτοιο ματς δε μπορείς να κάνεις τίποτα».

 

Πως βλέπετε το μέλλον της Ορεστιάδας;

 

«Είναι νωρίς να δούμε το μέλλον της Ορεστιάδας και να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει, ακόμα υπάρχει η διοίκηση Πρωτοδικείου που τον Μάιο θα παραδώσει για να γίνουν εκλογές. Ανάλογα με το ποιοι θα ασχοληθούν και ποια γραμμή θα χαράξουν θα μπορούμε να πούμε περισσότερα».

 

Μία χαραμάδα για μία αισιόδοξη εκτίμηση υπάρχει;

 

«Προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος σαν άνθρωπος και θέλω να τα βλέπω θετικά τα πράγματα. Οσο κι αν φαίνονται όλα αρνητικά υπάρχουν και πολλά θετικά. Να εξηγήσω τι εννοώ... Αν βρισκόμασταν στην προηγούμενη δεκαετία θα έλεγα με βεβαιότητα πως δεν θα ξανασηκώσουμε κεφάλι. Το 2007 η Ορεστιάδα υποβιβάστηκε για πρώτη φορά έχοντας μπάτζετ 350.000 Ευρώ. Ηταν λίγα τα 350.000 Ευρώ για εκείνη την εποχή. Οι μεγάλες ομάδες είχαν δεκαπλάσιο μπάτζετ και αυτές που πήγαιναν για την παραμονή πάνω από 500.000 Ευρώ. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το μπάτζετ μας είναι 100.000 Ευρώ. Με αυτά τα λεφτά και κάποια έξτρα στα μεταφορικά μπορείς να κάνεις μία καλή ομάδα. Πιστεύω πως αυτό το μπάτζετ μπορεί να υποστηριχτεί από την πόλη. Συνεπώς εάν διακανονιστούν τα χρέη και δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη θα μιλήσουμε με αισιοδοξία για το μέλλον της Ορεστιάδας».

 

Το καλοκαίρι είχατε πάρει εντολή για το σχεδιασμό της ομάδας. Τι έγινε και όλα χάλασαν;

 

«Δυστυχώς η Ορεστιάδα πληρώνει τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Είχαμε κλήσει τον Άθος Κόστα, ήρθε στην Ορεστιάδα δύο ημέρες και μετά έμαθα πως πάει στον Ολυμπιακό. Συμφωνήσαμε κάθε Δευτέρα θα του έδινα ρεπό για να βλέπει την σύντροφο του που αγωνίζονταν στους Μακεδόνες Αξιού. Ο Λεάλ έβγαλε δελτίο για την Ορεστιάδα. Δέχτηκε να έρθει στην Ορεστιάδα παρότι προέρχονταν από φοβερές εμφανίσεις στο αιγυπτιακό πρωτάθλημα. Χάθηκε και αυτός. Πήγε στον Εθνικό και βλέπετε για τι παίκτη μιλάμε. Είχα σχεδιάσει ομάδα με 75.000 Ευρώ και πιστεύω πως θα έμενε άνετα στην κατηγορία. Χωρίς να γνωρίζω τους λόγους η προηγούμενη διοίκηση άλλαξε τον σχεδιασμό και αργότερα όταν παραιτήθηκε και προέκυψε η διοίκηση Πρωτοδικείου μου ζητήθηκε να σωθεί η ομάδα. Ξέραμε όλοι πως ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά το παλέψαμε. Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας στήριξαν, τους ορεστιαδίτες που μας συμπαραστάθηκαν. Προσωπικά θα είμαι πάντα κοντά στον σύλλογο και ελπίζω πως η ομάδα θα ανέβει με καλύτερες βάσεις και πιο σωστό προγραμματισμό».

 

Σας παρηγορεί η συμμετοχή σας στο φάιναλ-4 του κυπέλλου;

«Θα ήταν προτιμότερο να είχαμε σωθεί στο πρωτάθλημα. Η ψυχολογία όλων στην ομάδα δεν είναι καλή αλλά δεν τα παρατάμε. Η Ορεστιάδα έχει μεγάλη ιστορία και βαριά φανέλα. Μέχρι τον τελευταίο πόντο θα το παλέψουμε. Θα είναι η τελευταία εμφάνιση της Ορεστιάδας σε μία μεγάλη διοργάνωση και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε. Ολοι οι παίκτες θα είναι έτοιμοι για τον αγώνα με την Κηφισιά. Νομίζω συμβαίνει για πρώτη φορά να είναι στο φάιναλ-4 μία ομάδα που υποβιβάζεται στην Α2».

 

 

 

Βρίσκεστε εδώ: News Συνεντεύξεις Μπάμπης Σταματόπουλος: «Η Ορεστιάδα έχει μεγάλη ιστορία και βαριά φανέλα»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject