Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
16-12-2023

Με κορυφαίο τον Τρούχτσεφ ο ΠΑΟΚ πέρασε και από την Καλαμάτα με 3-1 σετ

Rate this item
(0 votes)
Με κορυφαίο τον Τρούχτσεφ ο ΠΑΟΚ πέρασε και από την Καλαμάτα με 3-1 σετ
Download attachments:
Την τέταρτη και συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα Volley League πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ και μάλιστα στην πόλη που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας 2002-23. Ο Δικέφαλος στην παρθενική αναμέτρηση με την Καλαμάτα 80 για το επαγγελματικό πρωτάθλημα επικράτησε με 3-1 σετ και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς αφήνοντας πίσω τον Μίλωνα που αυτή την αγωνιστική δεν θα δώσει αγώνα επειδή αναβλήθηκε ο αγώνας του με τον Φοίνικα Σύρου. Για άλλη μια φορά δεν αγωνίστηκε ο Μπραμ Βαν ντε Ντρις.

 

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ ήταν ο Αξέλ Τρούχτσεφ ο οποίος σήκωσε την υποδοχή και ηγήθηκε στην επίθεση εν απουσία του Βαν ντε Ντρις. Ο Χρήστος Σαλταφερίδης ήταν θετικός με 13/24 τελειωμένες επιθέσεις καλύπτοντας όσο μπορούσε το κενό του Βέλγου διαγωνίου. Κορυφαία εμφάνιση έκανε και ο Βαν Χάρντερεν με 16 πόντους και εξαιρετική υποδοχή.

 

Ο Α.Ο.Καλαμάτα 80 δεν είχε ποιοτική υποδοχή, η ανάπτυξη ήταν μονότονη και προβλέψιμη και με εξαίρεση το 3ο σετ δεν μπόρεσε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι χαρακτηριστικό πως η επίθεση της Καλαμάτας είχε αποτελεσματικότητα 37% έναντι 48% του ΠΑΟΚ.

 

O ΠΑΟΚ επέβαλε το ρυθμό του με το σερβίς του Γάτση που πέτυχε 2 άσσους και άνοιξε το δρόμο για σερί 5-0. Το σκορ έγινε 9-4 για τον ΠΑΟΚ που μπήκε στη θέση του οδηγού και εκτόξευσε τη διαφορά σε νταμπλ σκορ (8-16) με τον εντυπωσιακό Τρούχτσεφ. Το σετ έκλεισε 17-25 για τον ΠΑΟΚ με πόντο του Τρούχτσεφ.

 

Στο 2ο σετ η Καλαμάτα προσπάθησε να ισορροπήσει τον αγώνα και το κατάφερε μέχρι το 14-14 με τα σερβίς Αλεξάκη και Κοένεν. Με διαδοχικά λάθη των Καλαματιανών σε σερβίς του Σαλταφερίδη ο ΠΑΟΚ ξέφυγε πάλι με 18-14, κράτησε τη διαφορά και το σετ έκλεισε 25-22 για το 2-0 σετ.

 

Η Καλαμάτα με τους Οκάμπο, Κοένεν και ρίσκο στο σερβίς πήρε από την αρχή μικρό προβάδισμα 7-5 το οποίο συντήρησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του σετ. Με δύο μπλοκ από Μπλανκενάου, Τρούχτσεφ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε 18-18. Ακολούθησαν μάχες στο φιλέ, ο Τρούχτσεφ έκανε το 24-23 και το 25-24 αλλά ο Τακουρίδης και ο Σαλταφερίδης έχασαν το σερβίς. Πάλι ο Τρούχτσεφ έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ για το 26-25 αλλά ο Οκάμπο με δύο επιθέσεις έκανε το 27-26 και με μπλοκ του Χριστόφα στον Βαν Χάρντερεν έκλεισε το σετ 27-25 για το 1-2.

 

Παρά την απώλεια του 3ου σετ ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην αρχική τακτική με πιεστικό σερβίς και με τους Τρούχτσεφ, Βαν Χάρντερεν να είναι ασταμάτητοι στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ ξέφυγε 10-5 και 16-11 και έφτασε άνετα στο 3-1 σετ.

 

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Γεράνιος, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Σπίνας, Κοσμάς, Γραμματεία: Βλαχούλη.

Διακύμανση:
1ο σετ: 4-8, 8-16, 15-21, 17-25
2ο σετ: 7-8, 14-16, 16-21, 22-25
3ο σετ: 8-6, 16-13, 20-21, 28-26
4ο σετ: 4-8, 10-16, 13-21, 18-25
*Οι πόντοι του Α.Ο.Καλαμάτα 80 προήλθαν: 4 άσσοι, 46 επιθέσεις (37% αποτελεσματικότητα), 6 μπλοκ, 29 λάθη αντιπάλων (20 χαμένα σερβίς) και του Π.Α.Ο.Κ. οι πόντοι προήλθαν: 7 άσσοι, 56 επιθέσεις (48% αποτελεσματικότητα), 9 μπλοκ, 29 λάθη αντιπάλων (18 χαμένα σερβίς).
Τα σετ: 1-3 (17-25, 22-25, 28-26, 18-25) σε 86΄.
Α.Ο.ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 (Παναγιώτης Ντάκουρης): Δαλακούρας Κώστας 1 (1/3επ.), Αλεξάκης 4 (2/5επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Χριστόφας 12 (8/20επ., 3 μπλοκ, 1 άσσος), Γουέστ 5 (4/4επ., 1 μπλοκ), Οκάμπο 17 (17/51επ.), Κοένεν 13 (10/31επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι, 49%υπ., 24%αρ.) / Ντάκουρης Ε. (55%υπ., 40%αρ.), Μαντέκας 3 (3/10επ., 54%υπ., 54%αρ.), Σαλωνίτης, Bιέιτο 1 (1/1επ.), Λυκούρεσης.
Π.Α.Ο.Κ. (Γιόσκο Μιλενκόφσκι): Βαν Χάρντερεν 16π. (14/34επ., 1 μπλοκ, 41%υπ., 22%αρ.), Σαλταφερίδης 13 (13/24επ.), Μπλανκενάου 5 (3/4επ., 2 μπλοκ), Γάτσης 6 (3/6επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι), Τακουρίδης 7 (3/9επ., 1 μπλοκ, 3 άσσοι), Τρούχτσεφ 25 (20/40, 4 μπλοκ, 1 άσσος, 59%υπ., 27%αρ.) / Κοκκινάκης (λ. - 71%υπ., 41%αρ.), Λινάρδος.

 

O προπονητής του Α.Ο.Καλαμάτα 80 Παναγιώτης Ντάκουρης δήλωσε: «Πράγματα τα οποία κάνουμε σωστά δεν πήγαν σήμερα καθόλου καλά. Παράδειγμα η υποδοχή μας σήμερα, δεν ήταν καλή, σαν αποτέλεσμα να είμαστε πάρα πολύ κακοί στο side out. Δεν μιλάμε για λεπτομέρειες σήμερα, αλλά αρκετά βασικά πράγματα πήγαν λάθος, δεν τα κάναμε σωστά. Αυτές οι ομάδες η αλήθεια είναι ότι συγχωρούν τα δικά σου λάθη. Μας έδωσε την ευκαιρία ο ΠΑΟΚ πιέζοντάς τον να έχουμε τη μπάλα στα χέρια μας αλλά δυστυχώς δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Θεωρώ ότι δεν κάναμε καλό παιχνίδι σήμερα και γι’ αυτό δίκαια ο ΠΑΟΚ κέρδισε.»

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο τεσσάρων πολύ δύσκολων, ίσως τον πιο δύσκολων αναμετρήσεων του πρώτου γύρου με τους ισχυρούς του εφετινού πρωταθλήματος η Καλαμάτα 80 καλείται να καλύψει τις απώλειες στη συνέχεια: «Τελείωσε ο κύκλος των τεσσάρων περσινών ομάδων που βγήκαν στην τετράδα. Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό ανταποκριθήκαμε καλά. Δυστυχώς μας μένει η πικρία ότι δεν πήραμε κάποιο βαθμό από αυτά τα παιχνίδια, που θα ήταν μπόνους για εμάς. είμαστε υποχρεωμένοι να σηκώσουμε κεφάλι να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο, να διορθώσουμε πράγματα γιατί πλέον ξεκινάνε παιχνίδια εξίσου δύσκολα, αλλά που μπαίνει το πρέπει».

Για τον κίνδυνο μια ομάδα να γίνει προβλέψιμή και να απωλέσει σετ και βαθμούς ο Παναγιώτης Ντάκουρης σημείωσε: «Όλες οι ομάδες έτσι κι αλλιώς διαβάζουν τα παιχνίδια, τον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού, τις αδυναμίες του κάθε αντιπάλου, το ίδιο κι εμείς. Παρόλα αυτά νομίζω ότι έχει να κάνει κατά πόσο είσαι συγκεντρωμένος κάθε πόντο. Είπαμε ότι φέτος αυτό το πρωτάθλημα θα το πάμε πόντο – πόντο, δυστυχώς σε πάρα πολλά σημεία χάνουμε την ψύχραιμα μας δεν είμαστε τόσο σταθεροί, γι’ αυτό μας έχει στοιχίσει πόντους».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στον βασικό στόχο της ομάδας, ο οποίος όπως τόνισε «…δεν έχει αλλάξει. Ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία και να δείχνουμε και ένα καλό πρόσωπο. Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής αυτό το πρόσωπο το έχουμε δείξει. Έχοντας βέβαια αρκετά σκαμπανεβάσματα που καλώς ή κακώς κάποιες ομάδες το επιτρέπουν, κάποιες άλλες όχι. Συνεχίζεται η προσπάθεια. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι, να σηκώσουμε τα μανίκια γιατί έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ  δύσκολα».

 

Ο πασαδόρος του Α.Ο. Καλαμάτας Νίκος Σαλωνίτης είπε: «Hταν όντως ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι. Ακολουθούσε τα δύσκολα ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Μίλωνα. Ο ΠΑΟΚ είχε σημαντική απουσία, του Βαν ντε Ντρις. Είχαμε ευκαιρία να πάρουμε κάτι περισσότερο, προσπαθήσαμε, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Ο ΠΑΟΚ μας πίεσε με το σερβίς του, ενώ εμείς δεν πιέσαμε. Οταν δεν πιέζεις με το σερβίς δε μπορείς να αντιμετωπίσεις τέτοιου επιπέδου αντιπάλους. Κοιτάμε τον αγώνα με τον Πήγασο στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή που θα είναι ο τελευταίος της χρονιάς. Είναι σημαντικό παιχνίδι για μας. Θα δουλέψουμε και θα προετοιμαστούμε. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε αυτό που αξίζουμε».

 

O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι είπε: «Μια σημαντική νίκη σε ένα δύσκολο γήπεδο, ενάντια σε μια πολύ καλή ομάδα που παίζει καλά εναντίον όλων των προηγούμενων αντιπάλων και έχει κερδίσει βαθμούς. Ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη επίσκεψη, διότι ερχόμασταν απευθείας από την Ιταλία και βρισκόμασταν στον δρόμο για μια ολόκληρη εβδομάδα. Επιπλέον, παίξαμε με την απουσία του Βαν Ντεν Ντρις. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι οι παίκτες που συμμετείχαν ανέλαβαν όλη την ευθύνη και βοήθησαν να επιτευχθεί μια σημαντική νίκη και να κερδιστούν νέοι τρεις βαθμοί. Κάναμε μια προπόνηση προσαρμογής εδώ και το πιο σημαντικό είναι ότι παίξαμε σε ένα δύσκολο γήπεδο, ενάντια σε μια πολύ καλή ομάδα. Όλες οι ομάδες μέχρι τώρα είχαν πρόβλημα με την Καλαμάτα. Εμείς κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να το κάνουμε 3-0. Περίμενα να δυσκολευτούμε περισσότερο σε όλα σετ, όμως η ουσία είναι πως κερδίσαμε τρία σετ σχετικά εύκολα. Συνεχίσαμε χωρίς διαγώνιο, αλλά ο Σαλταφερίδης, ο νεαρός μας παίκτης δίνει το 100% σε κάθε ματς. Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, μας λείπει όμως ο Βαν Ντεν Ντρις καθώς είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες. Εχουμε παίξει πολλά ματς χωρίς αυτόν και έχουμε κερδίσει αρκετούς αγώνες διότι και οι άλλοι παίκτες αναλαμβάνουν μεγαλύτερες ευθύνες και από αυτό το γεγονός είναι ικανοποιημένος και ευχαριστημένος».

Στο ερώτημα πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση ο Βαν Ντεν Ντρις, ο κ. Γιόσκο Μιλενκόσκι απήντησε: «Το λιγότερο μια ακόμη εβδομάδα. Τώρα παίζουμε κόντρα στο Μιλάνο και το τελευταίο παιχνίδι ενάντια στον Φοίνικα στη Θεσσαλονίκη αλλά είναι πολύ δύσκολο. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα παίξει,  τον περιμένουμε από τη νέα σεζόν λόγω του τραυματισμού του,  χρειάζεται περισσότερο χρόνο για αποθεραπεία, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι το άθλημα και δεν μπορούμε και δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να παίξουμε. Όχι. Σίγουρα μας λείπει, αλλά όπως σας είπα οι υπόλοιποι παίκτες πήραν περισσότερες ευθύνες.»

Ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις του αναφορικά με το φετινό πρωτάθλημα και ποιος θα είναι αυτός που θα «κόψει πρώτος το νήμα», ο έμπειρος προπονητής απέφυγε τις προβλέψεις τονίζοντας τη σημασία των play offs: «Κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Είναι πολύ δύσκολο, πολύ σκληρό πρωτάθλημα με πολύ δυνατές ομάδες, ακόμη και η Καλαμάτα είναι δύσκολη αντίπαλος. Ειδικά οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ο Μίλωνας είναι πολύ δυνατές ομάδες με καλά ρόστερ. Από την αρχή της σεζόν είχαμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς παικτών, και πριν από δύο εβδομάδες εντάξαμε στο ρόστερ τον Άξελ Τρούχτσεφ, ακραίος, πολύ καλός παίκτης μας βοηθά πολύ -  ναι πολύ εντυπωσιακός. Όμως, κανείς δεν μπορεί να πει, είναι πολύ νωρίς, και όλες οι ομάδες θα πρέπει να προετοιμαστούν για τα play offs που είναι τα πιο σημαντικά».

 

Ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Αναστάσιος Γάτσης δήλωσε: «Η Καλαμάτα είναι μια δυνατή ομάδα με καλή έδρα και ήρθαμε να πάρουμε τη νίκη ξέροντας ότι θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα. Συνεχίζουμε τα θετικά αποτελέσματα, η ομάδα δένεται συνεχώς και ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Θα δούμε καλύτερα πράγματα, ο Τρούχτσεβ είναι έναν μήνα εδώ, το παιδί εργάζεται πολύ σκληρά και μόλις ενσωματωθούμε όλοι στο 100%, πιστεύω θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Τον ΠΑΟΚ τον βλέπουμε πάντα σε τίτλους και τρόπαια. Αυτός είναι ο σκοπός μας και γι’ αυτό παίζουμε».

 

Volley League 2023-24

8η αγωνιστική

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Γυμναστήριο Παραλίας, 17.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο. Καλαμάτα 80 - Π.Α.Ο.Κ. 1-3 (17-25, 22-25, 28-26, 18-25)

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», 20.00 (EΡΤ-3 HD): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο. 3-1 (25-21, 31-33, 25-22, 25-20)

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Γυμναστήριο «Δημήτριος Βικέλας» Σύρος, 17.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο. Φοίνικας Σύρου - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων (αναβλήθηκε)
Διαιτητές: Φραγκάκης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Συρίγος, Μπαρμπούνης, Γραμματεία: Οικονόμου Δ..

Γυμναστήριο Ζηρινείου, 19.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Πήγασος Πολίχνης
Διαιτητές: Αγγελίδης, Νικάκης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Παυλάκης, Σπίγγου, Γραμματεία: Μισιάκα.

Ρεπό ο Άθλος Ορεστιάδας

Media









Βρίσκεστε εδώ: News League Cup «N.Samaras» Α.Ο.Καλαμάτα 80 Με κορυφαίο τον Τρούχτσεφ ο ΠΑΟΚ πέρασε και από την Καλαμάτα με 3-1 σετ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject