Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
15-05-2013

Παπαδημητρίου: «Να διανύσουμε γρήγορα μεγάλη απόσταση»

Rate this item
(0 votes)

Στην Ορεστιάδα συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών και οι διεθνείς κορυφώνουν τις προσπάθειες τους για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος αλλά και των δύο αγώνων μπαράζ με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο διεθνής λίμπερο Αχιλλέας Παπαδημητρίου (o οποίος σήμερα Τετάρτη - 15/5 έχει και την ονομαστική του εορτή) έχοντας ζήσει την εμπειρία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2009 στη Σμύρνη ζει και αναπνέει με τον στόχο της πρόκρισης στα γήπεδα της Δανίας και της Πολωνίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

«Έχουμε μείνει εκτός Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για δύο διοργανώσεις. Είναι μεγάλο το διάστημα που μείναμε εκτός. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να προκριθούμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού. Το θέλουμε όλοι πολύ και είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε».

Πως είδες την ομάδα στις δύο πρώτες ημέρες της προετοιμασίας;

«Οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες. Έχουμε να κάνουμε πολλά. Πέρσι φτάσαμε σε καλό επίπεδο. Δεν συναντάμε εύκολα τη νίκη που κάναμε επί της Φινλανδίας στον όμιλο των Τρικάλων. Η ομάδα αυτή έχει πολλές δυνατότητες και της αξίζει να είναι στα τελικά».

Το διάστημα που έχετε είναι ικανοποιητικό για την προετοιμασία;

«Έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε συντήρηση εκ μέρους των αθλητών. Πρέπει να προσαρμοστούμε με τα δεδομένα που έχουμε και να διανύσουμε γρήγορα μία μεγάλη απόσταση».

Στα φιλικά με την Λετονία η ομάδα θα δείξει τις δυνατότητες της;

«Θα είναι τρία δυνατά φιλικά με τους Λετονούς που τους ξέρουμε από τα προκριματικά του 2011. Το θετικό είναι πως όλα τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση και από την Παρασκευή που θα έρθει και ο Δημήτρης Τζούριτς θα φτάσουμε στο μέγιστο της δύναμη μας».

Η ελληνική ομάδα θα μπορέσει να βρει ρυθμό και να έχει διάρκεια στα κρίσιμα ματς με το Βέλγιο σε 20 ημέρες;

«Αυτό είναι το ζητούμενο. Nα αποκτήσουμε ρυθμό σύμφωνα με αυτό που μπορούμε να αποδόσουμε. Το θέμα είναι πως ο Φράγκος δεν είχε πολλούς αγώνες εφέτος και ο Τζούριτς αγωνίστηκε κεντρικός στην Τρεντίνο. Ειδικά τα παιδιά αυτά κάνουν διπλή προσπάθεια. Ελπίζω όλη η ομάδα να βρει το ρυθμό της μέσα και από τους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που είναι νωρίτερα».

Είναι το χεριού μας οι ομάδες στην προ προκριματική φάση του Παγκοσμίου;

«Είναι ομάδες που δε βρίσκονται μέσα στις καλύτερες της Ευρώπης. Η Σουηδία είναι η πιο δυνατή από Νορβηγία, Ισλανδία. Έχει το Νίλσον και άλλους παίκτες που παίζουν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά δε νομίζω να έχουμε πρόβλημα αν κάνουμε εμφανίσεις σύμφωνα με τις δυνατότητες μας».

Ανανέωσες στη Μποβέ και για την επόμενη σεζόν;

«Έχω από το 2012 διετές οπότε θα μείνω έναν ακόμα χρόνο».

Είσαι ευχαριστημένος στη Γαλλία;

«Πολύ. Είναι το ανερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πολύ καλή οργάνωση, σωστοί κανόνες και πολλοί επαγγελματίες παράγοντες. Εφέτος περιμέναμε ότι θα κάναμε κάτι καλύτερο από την 9η θέση. Το πρωτάθλημα είχε 9-10 ισοδύναμες και ανταγωνιστικές ομάδες και θα μπορούσαμε να είχαμε πάει και λίγο καλύτερα. Ελπίζω πως του χρόνου θα πάμε καλύτερα».

Βρίσκεστε εδώ: News Εθνικές Ομάδες - Hellenic National Team Παπαδημητρίου: «Να διανύσουμε γρήγορα μεγάλη απόσταση»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject