Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
01-10-2017

Ονειρεύτηκαν και θυμήθηκαν το έπος της Γάνδης

Rate this item
(0 votes)
Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών της Γάνδης και ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης (ΣΦΕΕΟΠ) οργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν των συντελεστών του θριάμβου που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πορεία του ελληνικού βόλεϊ.

 

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων γέμισε ασφυκτικά με τον κόσμο να θυμάται τις ανεπανάληπτες στιγμές του ελληνικού θριάμβου και να χειροκροτεί τους παίκτες και τους προπονητές που πρωτοστάτησαν στον "χάλκινο" άθλο του 1987.

Ο «αρχιτέκτονας» εκείνης της Εθνικής ομάδας, Θανάσης Μαργαρίτης, παρουσίασε οπτικοακουστικό υλικό από τον Ιανουάριο του 1986 που ανέλαβε, μέχρι και το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Σουηδία στις 4 Οκτωβρίου 1987, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όσους βρέθηκαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων.

Την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής και το μέλος του ΔΣ, Άγγελος Κυριακίδης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης.

Την ΕΣΑΠ εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας, Θοδωρής Δεληγιαννάκης, τον ΣΕΠΠΕ, ο πρόεδρος του Κώστας Χαριτωνίδης, τον ΠΑΣΑΠ ο Γενικός Γραμματέας, Ανέστης Δημητριάδης και την ΟΔΒΕ ο πρόεδρος, Σταύρος Μαυρικίδης.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης και τις βραβεύσεις των διεθνών, ακολούθησε φιλικός αγώνας μεταξύ της Εθνικής ομάδας 1986-87 και της ανδρικής ομάδας του Φοίβου Μελισσίων, που ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης. Η ομάδα των Μελισσίων νίκησε με 2-0 (25-19, 25-18).

Από την Εθνική ομάδα του 1987 που είχε πρώτο προπονητή τον Θανάση Μαργαρίτη και συνεργάτες τους Στέφανο Πολύζο, Κυριάκο Παντελιά αγωνίστηκαν οι Γιώργος Ντράγκοβιτς, Σωτήρης Αμαριανάκης, Βαγγέλης Κουτσονίκας, Δημήτρης Γόντικας, Στέλιος Καζάζης, Δημήτρης Καζάζης, Γιάννης Φάκας, Γιώργος Λυκούδης, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης. Στον πάγκο με πολιτικά ήταν ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος και ο Γιάννης Νικολαΐδης, ενώ ο μοναδικός που απουσίασε ήταν ο Κώστας Μαργαρώνης.

Ethniki1987.jpgEthniki87_Melissia.jpgEkdilosi_SFEEOP.jpg

Βρίσκεστε εδώ: News Εθνικές Ομάδες - Hellenic National Team Ονειρεύτηκαν και θυμήθηκαν το έπος της Γάνδης
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject