Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
10-04-2022

Ο ΠΑΣΑΠ στο Συνέδριο Αθλητισμού: «Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού»

Rate this item
(0 votes)
Με το σύνθημα «Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού», το συνέδριο περιελάμβανε εποικοδομητικούς και ουσιαστικούς διαλόγους για τον εκσυγχρονισμό και το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού, ενώ στο πλαίσιο αυτό διεξήχθη και η έκθεση Sport HUB Expo με αθλητικά περίπτερα, μεταξύ των οποίων και του ΠΑΣΑΠ.


Ο Σύνδεσμος τοποθετήθηκε από το βήμα του συνεδρίου δια του γενικού γραμματέα Γιάννη Αχιλλεόπουλου, την Παρασκευή (08/04), στην ενότητα «Ανανέωση - αξιοκρατία - διαφάνεια υπό το πρίσμα του αθλητή».

Ο γ.γ. του ΠΑΣΑΠ, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Υπήρξαν νομοθετικές πρωτοβουλίες για το νοικοκύρεμα του αθλητικού οικοδομήματος όπως η Επιτροπή Δεοντολογίας Αθλητισμού, η πλατφόρμα Ε.Π.ΑΘΛ.Α., η αναβάθμιση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η συμμετοχή αθλητών στα ΔΣ των ομοσπονδιών και τα μέτρα για την οπαδική βία.

Θετικές παρεμβάσεις της Πολιτείας που έδωσαν πραγματική πνοή στο βόλεϊ, όπως η εξασφάλιση χρηματοδότησης των ομάδων της Volleyleage ανδρών και γυναικών, από τη φορολόγηση των τυχερών παιγνίων. Όπως και η ευθύνη της ΕΕΑ για έλεγχο των τρεχουσών οφειλών των ομάδων προς τους αθλητές.

Βεβαίως, υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα προς επίλυση. Είναι γνωστό ότι παραμένει σε εκκρεμότητα το αίτημά μας για μετατροπή της κατηγορίας Α1 Γυναικών σε επαγγελματική. «Πρόκειται για έναν "αγώνα" που κρατάει αρκετά χρόνια και θεωρούμε ότι πλέον οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και ότι σύντομα η γυναικεία Πετοσφαίριση θα είναι το πρώτο γυναικείο άθλημα που θα περάσει σε καθεστώς αμειβόμενου αθλητισμού.

Στην Α1 Ανδρών, είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, η επέκταση του πρωταθλήματος στη περιφέρεια και γενικότερα η ενίσχυση του Έλληνα αθλητή που αύριο θα αποτελέσει μέλος και της εθνικής μας ομάδας.

Εμείς, ως Σύνδεσμος των αθλητών της Πετοσφαίρισης, πιστεύουμε ότι με σωστό προγραμματισμό, με τις κατάλληλες μεθόδους, τη συστηματική δουλειά, αλλά και τις καινοτόμες ιδέες σε όλα τα επίπεδα μπορούμε να εξελιχθούμε και να πάμε παρακάτω.

Το τρίπτυχο: Ανανέωση - Αξιοκρατία – Διαφάνεια θα πρέπει να διαπερνά όλες τις πτυχές οργάνωσης και ανάπτυξης ενός αθλήματος και κυρίως των

αθλητών.

Ακούσαμε ενδιαφέρουσες προτάσεις για τις αναγκαίες αθλητικές υποδομές, τις δυνατότητες για εναλλακτικά αθλήματα, αλλά και της διασύνδεσης του τουρισμού και της αθλητικής ανάπτυξης στη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Όμως, δεν πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στο θέμα των υποδομών, γιατί τότε θα έχουμε κάνει ένα μετέωρο βήμα.

Εμείς, ως κοινωνία, θα πρέπει τώρα και με σαφήνεια να θέσουμε τους επιδιωκόμενους στόχους μας και να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας.

 

Aπό το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΑΠ

Βρίσκεστε εδώ: News ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο ΠΑΣΑΠ στο Συνέδριο Αθλητισμού: «Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject