Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
14-04-2013

Το διαιτητικό βίντεο στους τελικούς

Rate this item
(1 Vote)

Μετά την επιτυχία που σημείωσε ο κανονισμός του διαιτητικού βίντεο (video referee) στους αγώνες του League Cup 2013 θα εφαρμοστεί και στους τελικούς του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-13 που θα είναι τηλεοπτικοί και θα μεταδοθούν από τη NOVA. Eίναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος κανονισμός σε αγώνες του πρωταθλήματος. Ο κανοισμός προβλέπει:

* Ο αρχηγός της ομάδας κάνει το αίτημα στον Α΄ διαιτητή για χρήση του video referee.

* O A΄διαιτητής δίνει εντολή στον Β΄διαιτητή για έλεγχο του video μαζί με τον Κομισάριο του αγώνα. Ο Κομισάριος με τον Β΄διαιτητή βλέπουν το replay της φάσης μέσω του ειδικού monitor της ΝOVA και βγάζουν απόφαση.

* Στη συνέχεια ο Β΄διαιτητής μεταφέρει στον Α΄διαιτητή το αποτέλεσμα του ελέγχου τους που είναι δεσμευτικό για τον Α΄διαιτητή.

* Εάν υπάρχει διχογνωμία μεταξύ του Κομισάριου και του Β΄διαιτητή υπερισχύει η άποψη του Κομισάριου.

* Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα χρήσης του video referee για δύο (2) φορές συνολικά στα τέσσερα (4) πρώτα σετ του αγώνα ενώ για το 5ο σετ οι ομάδες δικαιούται μόνο μία (1) φορά.

* Η συμβουλή του video referee αφορά στις αμφισβιτούμενες φάσεις που η μπάλα είναι εντός ή εκτός ορίων του κυρίως αγωνιστικού χώρου καθώς και για το πάτημα της τελικής γραμμής κατά τη διάρκεια του σερβίς.

Βρίσκεστε εδώ: News Volley League - Champioship A1 Το διαιτητικό βίντεο στους τελικούς
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject