Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
21-02-2014

ΑΕΚ - Φοίνικας Σύρου (17η αγωνιστική, 22/2, 20.00, Novasports-3)

Rate this item
(0 votes)
Είκοσι ημέρες μετά τη μονομαχία τους στον τελικό του League Cup «Νίκος Σαμαράς» στην Αλεξανδρούπολη όπου η ΑΕΚ νίκησε 3-2 και πήρε τον τίτλο, η «Ένωση» θα αντιμετωπίσει και πάλι τον Φοίνικα Σύρου στο τηλεοπτικό ντέρμπι που θα γίνει στην Γλυφάδα το Σάββατο (22/2, 20.00, Novasports-3, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης) για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ και θα κρίνει πολλά για τα πλασαρίσματα στην πρώτη 4αδα.
Η ΑΕΚ προέρχεται από την πρόκριση στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου καθώς και παίζει το τελευταίο της χαρτί ώστε να έχει ελπίδες για να προλάβει την πρώτη προνομιούχα τετράδα του πρωταθλήματος.

Ο Φοίνικας Σύρου έχοντας μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα θέλει το «διπλό» για να εξασφαλίσει την θέση του στην 4αδα και παράλληλα να στοχεύσει στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Η ΑΕΚ μετά από 16 αγώνες είναι στους 28 βαθμούς και στην 5η θέση της βαθμολογίας -7 βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Έχει 9 νίκες και το περασμένο Σάββατο γνώρισε βαριά ήττα από τη Λαμία εκτός έδρας με 3-0 σετ. Σε 8 εντός έδρας αγώνες έχει 6 νίκες και μάλιστα στη Γλυφάδα έχει να χάσει από τις 10 Νοεμβρίου όταν και πάλι είχε ηττηθεί από τη Λαμία. Στον Α΄γύρο στη Σύρο ηττήθηκε από τον Φοίνικα με 3-0.

Eκτός της απουσίας του Ηρακλή Παπαδόπουλου δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα στην ΑΕΚ.

«Έχουν στενέψει τα περιθώρια»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Άκης Φλαούνας δήλωσε για τον αγώνα με τον Φοίνικα Σύρου:  «Ο χρόνος που είχαμε στη διάθεσή μας για να προετοιμαστούμε ήταν λίγος, αφού γυρίσαμε την Τετάρτη το βράδυ από την Αλεξανδρούπολη. Η πρόκριση στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου ήταν μεγάλη επιτυχία που ανέβασε την ψυχολογία των παικτών αλλά ταυτόχρονα επιβάρυνε τα κορμιά τους με ένα ακόμη ματς. Στις δυο μέρες που είχαμε στη διάθεσή μας κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να μπορέσει η ομάδα να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις του αγώνα. Ο Φοίνικας είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν μας ξεγελά η ήττα του από τον Παμβοχαϊκό. Ίσα-ίσα που αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να αντιδράσει και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει. Από τη πλευρά μας, με την υποστήριξη των φιλάθλων μας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη. Όσο η κανονική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της, τόσο τα περιθώρια στενεύουν. Εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

Νίκη για 4αδα

Και ο Φοίνικας Σύρου προέρχεται από ήττα στο πρωτάθλημα. Έχασε το Σάββατο στην έδρα του από τον Παμβοχαϊκό με 3-2 σετ. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου προσπαθεί να ξεπεράσει τραυματισμούς παικτών για να είναι πανέτοιμη στον αγώνα με την ΑΕΚ. Ο Φοίνικας σε 16 αγώνες έχει 36 βαθμούς, 8 περισσότερους από την ΑΕΚ και με νίκη αύριο ουσιαστικά θα αφήσει την «Ένωση» εκτός 4αδας.

Από τον Φοίνικα θα απουσιάσει και πάλι ο Παναγιώτης Πελεκούδας που έχει σπάσει το δάκυτλο του και θα μείνει εκτός δράσης για άλλες 20 ημέρες. Πρόβλημα με τον ώμο του συνεχίζει να έχει ο Πίτερ Γιάνουσεκ και άρχισε σήμερα ελαφρύ πρόγραμμα προπόνησης. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο εάν υπάρξει μεγάλη ανάγκη.

«Να εδραιώσουμε τη θέση μας»

Ο κεντρικός του Φοίνικα Γιάννης Τακουρίδης δήλωσε για τον αγώνα: «Πρόκειται για ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, από τα δυσκολότερα που έχουμε να δώσουμε μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Ο στόχος όμως δεν αλλάζει, αν θέλουμε να εδραιώσουμε την θέση μας ψηλά στη βαθμολογία και να διεκδικήσουμε ακόμα και την πρωτιά πρέπει να κερδίσουμε, πρέπει να... ματώσουμε μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Αναφορικά με τη δυναμική της ΑΕΚ και το πρόσφατο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στον τελικό του Λιγκ Καπ, τόνισε: «Η ΑΕΚ είναι από τις πιο δυνατές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος και ειδικά το τελευταίο διάστημα το έχει αποδείξει με τις επιτυχίες της σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν μου λέει τίποτα η ήττα της από την Λαμία την περασμένη εβδομάδα, ούτε και η νίκη μέσα στην Αλεξανδρούπολη για το Κύπελλο προχθές, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό.

Ούτε εμείς από την πλευρά μας σκεφτόμαστε τα περί εκδίκησης για τον τελικό του Λιγκ Καπ, είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι για άλλη διοργάνωση».

Νίκη μετά το 2009

Τρεις αγώνες πρωταθλήματος έχουν γίνει μεταξύ της ΑΕΚ και του Φοίνικα. Οι «συριανοί» προηγούνται με 2-1 νίκες ενώ η ΑΕΚ νίκησε μία φορά τον Δεκέμβριο του 2009.

 

 

Η ιστορία των αναμετρήσεων ΑΕΚ - Φοίνικας Σύρου
2013-14
22/02/2014: Volleyleague 17η ΑΕΚ - Φοίνικας Σύρου
01/02/2014: Λιγκ Καπ - Αλεξ/πολη - Τελικός Φοίνικας Σύρου - ΑΕΚ 2-3 (27-25, 19-25, 25-22, 20-25, 12-15)
16/11/2013 Volleyleague Φοίνικας Σύρου - ΑΕΚ 3-0 (25-22, 25-21, 25-19)
2009-10
27/02/2010 Volleyleague 21η Φοίνικας Σύρου - ΑΕΚ 3-0 (25-22, 25-21, 29-27)
12/12/2009 Volleyleague 10η ΑΕΚ - Φοίνικας Σύρου 3-0 (25-15, 25-13, 30-28)

 

Πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ 2013-14
(17η αγωνιστική)
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014
Γυμναστήριο Μίκρας 16.30 (Novasports-3): Αρης - Ολυμπιακός
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Αβραμίδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Δρανίτσας, Στεργιόπουλος Αλ. Γραμματεία: Λάμπρου
Γυμναστήριο «Γ.Τριαντάφυλλος» Βόχας 19.00: Παμβοχαϊκός - Νίκη Αιγινίου
Διαιτητές: Βουδούρης, Ονόπας. Παρατηρητής: Ανδρονικίδης. Επόπτες: Κτενάς, Κωνσταντινόπουλος. Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου
Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» Αλεξανδρούπολης 19.00: Μ.Γ.Σ.Εθνικός - ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Θέμελης, Παπαδογούλας. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Επόπτες: Τονονίδης, Σαρμίδης. Γραμματεία: Καδόγλου
Γυμναστήριο «Μάκης Λιούγκας» Γλυφάδα 20.00 (Novasports-3): ΑΕΚ - Φοίνικας Σύρου
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης. Παρατηρητής: Πέρρος. Επόπτες: Βελώνης, Καλομοίρης. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη
Κυριακή 23 Φεβρουρίου 2014
Γυμναστήριο Παναχαϊκής 16.00: Παναχαϊκή - ΑΟ Κηφισιάς
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κουτσούλας. Παρατρητής: Ιορδανίδης. Επόπτες: Λιναρδάτος, Γλωσσίδης. Γραμματεία: Δανιά
Γυμναστήριο Πανελληνίου 20.00: Παναθηναϊκός - Γ.Σ. Λαμία
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Κυριοπούλου. Παρατηρητής: Βαρθαλίτης. Επόπτες: Χαμπιλού, Μεταξά. Γραμματεία: Λιάκου
 
 Η βαθμολογία: ΕΔΩ
Βρίσκεστε εδώ: News Volley League - Champioship A1 Α.Ε.Κ. ΑΕΚ - Φοίνικας Σύρου (17η αγωνιστική, 22/2, 20.00, Novasports-3)
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject