Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
12-02-2013

Αργύρης Μαυροβουνιώτης: Ο γιατρός που «θεράπευσε» τον ΠΑΟΚ

Rate this item
(0 votes)
Ο Αργύρης Μαυροβουνιώτης Μπήκε αλλαγή στο 18-11 του 2ου σετ όταν η ομάδα του, ο ΠΑΟΚ, ήταν στο ναδίρ του ντέρμπι με τον Άρη. Ο 21χρονος ακραίος έδωσε ηρεμία στο παιχνίδι του δικεφάλου, διόρθωσε την υποδοχή και βοήθησε σε επίθεση αλλά και άμυνα «γεμίζοντας» το παιχνίδι του δικεφάλου που τελικά από 2-0 σετ πήρε τη νίκη με 3-2 σε αγώνα διαφήμιση για το άθλημα.

Ο Αργύρης Μαυροβουνιώτης Μπήκε αλλαγή στο 18-11 του 2ου σετ όταν η ομάδα του, ο ΠΑΟΚ, ήταν στο ναδίρ του ντέρμπι με τον Άρη. Ο 21χρονος ακραίος έδωσε ηρεμία στο παιχνίδι του δικεφάλου, διόρθωσε την υποδοχή και βοήθησε σε επίθεση αλλά και άμυνα «γεμίζοντας» το παιχνίδι του δικεφάλου που τελικά από 2-0 σετ πήρε τη νίκη με 3-2 σε αγώνα διαφήμιση για το άθλημα. Ως φοιτητής της ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σπουδάζει το πως θα «κλείνει πληγές» κι έτσι με τον τρόπο του «θεράπευσε» το παιχνίδι του ΠΑΟΚ ο οποίος στη συνέχεια έφτασε στη νίκη.

Ο Αργύρης γεννήθηκε στο Αιγίνιο στις 22 Σεπτεμβρίου 1991 κι εκεί άρχισε να παίζει βόλεϊ στη Β΄ Δημοτικού μετά και την προτροπή του προέδρου της Νίκης Δημήτρη Αυλίδη.

Οι γονείς τους είναι καθηγές στα ΤΕΦΑΑΑ. Μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη και από την Α΄ Γυμνασίου πήγε στον Εύοσμο όπου έμεινε μέχρι τη Β΄Λυκείου. Ακολούθησε το πέρασμα από το εφηβικό του Ηρακλή, στη συνέχεια στον Επίκουρο Πολίχνης, 1,5 χρόνο στην Καλαμαριά μέχρι που διαλύθηκε και το δεύτερο μισό της σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε στον Άρη. Το καλοκαίρι αποδέχτηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ κι έτσι σε μικρή ηλικία μπήκε στο κλαμπ των αθλητών που έχουν φορέσει τη φανέλα όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Πως είδες τη νίκη κόντρα στην παλιά σου ομάδα;

«Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, ιδιαίτερο θα έλεγα και πολύ δυνατό. Χρειάστηκαν πολλές αντοχές. Χάσαμε στις λεπτομέρειες τα δύο πρώτα σετ. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει για παράδειγμα το 1ο σετ. Οταν ισορροπήσαμε την υποδοχή μπορέσαμε και κάναμε το παιχνίδι μας. Δίκαια νικήσαμε και ανανεώσαμε τις ελπίδες μας για την 4αδα».

Συμφωνείς πως η παρουσία σου άλλαξε τη ροή του ντέρμπι;

«Όλη η ομάδα άλλαξε τη ροή του ντέρμπι όχι μόνο ένας αθλητής. Στον ΠΑΟΚ όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα για την ομάδα. Δουλεύουμε πολύ για αυτό. Περίμενα την εντολή του προπονητή. Οταν μπήκα μέσα δεν είδα ούτε σκορ, ούτε σκεφτόμουν κάτι ιδιαίτερο. Φάση με φάση δεν έπρεπε να κάνουμε το σωστό και έτσι καταφέραμε να γυρίσουμε τον αγώνα».

Θα μπει ο ΠΑΟΚ στην 4αδα των πλέι οφ;

«Όλα είναι ανοικτά. Πιστεύω πως θα μπούμε γιατί το αξίζουμε. Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Καθοριστικοί θα είναι οι αγώνες με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Φοίνικα Σύρου. Όλες οι ομάδες είναι κοντά και αυτό που θέλω είναι να μην έχουμε απρόοπτα και τραυματισμούς».

Πως είναι η προπόνηση με τον Άρη Γιαμακίδη;

«Ο κόουτς εμπνέει σεβασμό και μας δίνει σωστές κατευθύνσεις. Δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση. Μετά τη νίκη επί του Άρη ίσως ισχύσει αυτό λέει και ο λαός “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού” αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει το μέλλον του στον ΠΑΟΚ. Σημασία έχει ότι η ομάδα έχει ηρεμία κι έδειξε πως έχει αντοχές».

Πως σκέφτεσαι το μέλλον σου στο ελληνικό βόλεϊ;

«Το βόλεϊ είναι η ζωή μου και θέλω να δω και πάλι μέρες δόξας στο άθλημα. Εντάξει, τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά μη νομίζεται πως απέχουμε μακριά από την ανάκαμψη. Λίγη προσοχή χρειάζονται οι μικροί αθλητές και μια επιτυχία η Εθνική Ανδρών. Είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω πως η νέα γενιά μαζί με τους παλιούς αθλητές που έχουν εμπειρία θα συνδράμουν για να βγει το άθλημα και πάλι ψηλά. Θέλω να πιστεύω πως θα φτιάξουν τα πράγματα στο άθλημα μας που δεν είναι τίποτε άλλο από μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας».

Την Εθνική Ανδρών την σκέφτεσαι;

«Αυτό είναι το όνειρο κάθε αθλητή. Αν κρίνουν οι ομοσπονδιακοί ότι θα μπορέσω να βοηθήσω θα το κάνω με μεγάλη μου χαρά. Θα περιμένω αυτή τη στιγμή και μέχρι τότε θα δίνω ότι μπορώ».

Ποια ειδικότητα θα επιλέξεις στην ιατρική;

«Τώρα είμαι στο 4ο έτος. Σκέφτομαι για ορθοπεδικός για να είμαι κοντά και στο βόλεϊ. Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει και ενδοκρινολόγος. Ακόμα έχω λίγο χρόνο για να αποφασίσω».

Βρίσκεστε εδώ: News Volley League - Champioship A1 Π.Α.Ο.Κ. Αργύρης Μαυροβουνιώτης: Ο γιατρός που «θεράπευσε» τον ΠΑΟΚ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject