Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
17-05-2013

Παλιόπορτας: «Μόνος μου δεν μπορώ να κάνω τα πάντα»

Rate this item
(1 Vote)
Ο Πρόεδρος του Φοίνικα Δημήτρης Παλιόπορτας μίλησε στην εφημερίδα “Κοινή Γνώμη” για την πορεία της ομάδας μας στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, αλλά και τα θέματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο τη διοίκηση.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Φοίνικα μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί περίπου εδώ κι έναν μήνα, όμως, από την πλευρά της η διοίκηση συνεχίζει να δουλεύει. Αυτήν την εποχή πρωταρχικός στόχος των διοικούντων του “πειρατικού” δεν είναι άλλος από την βελτίωση της Β’ κλειστής αίθουσας του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Όπως φάνηκε και στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Φοίνικα, η έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη… περνά από το γήπεδο. Δηλαδή, για να πάρει μέρος τη νέα αγωνιστική περίοδο στο Challenge Cup, θα πρέπει να γίνουν οι εργασίες στο γήπεδο, ώστε να πάρει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Αυτό σημαίνει πως αν και θα δηλώσει κανονικά συμμετοχή στο Challenge Cup, δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα πάρει και μέρος. Για τον σκοπό αυτόν έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις με την πλευρά του ΟΠΑΣ για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, όμως οι συζητήσεις αυτές θα συνεχιστούν με εκπροσώπους του Δήμου και της Περιφέρειας. Όπως μας είπε και ο ίδιος ο πρόεδρος του Φοίνικα Δημήτρης Παλιόπορτας, οι εργασίες δεν είναι χρονοβόρες, αλλά ούτε και πολυέξοδες και έτσι αν ξεκινήσουν άμεσα, θα έχουν ολοκληρωθεί με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου Δημήτρης Παλιόπορτας μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για την πορεία της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague. “Είχαμε ξεκινήσει με άλλους στόχους το πρωτάθλημα και στην πορεία αυτοί άλλαξαν, αφού υπήρξαν διάφορα προβλήματα. Αλλάξαμε παίκτες, είχαμε πολλούς τραυματίες και στη συνέχεια δεν υπήρχε σωστή επικοινωνία με τον προηγούμενο προπονητή, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουμε τελικά αυτό το πρωτάθλημα στην πέμπτη θέση και να πάρουμε το εισιτήριο για το Challenge Cup”.

* Αυτή η θέση στην οποία τερμάτισε ο Φοίνικα, σας αφήνει ικανοποιημένους σαν διοίκηση;

“Στην πέμπτη θέση ικανοποιημένος δεν είσαι, αλλά καταφέραμε να βγούμε στην Ευρώπη. Πήραμε το εισιτήριο για την έξοδό μας στην Ευρώπη και θα δούμε αν θα πάρουμε μέρος ή όχι. Αναμένεται άλλο ένα διοικητικό συμβούλιο κι εκεί θα υπάρξει ανάλυση για την χρονιά που πέρασε και παίξαμε στην Ευρώπη και από εκεί και πέρα θα τα βάλουμε κάτω και θα δούμε αν μπορούμε να πάμε ή όχι. Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι, γιατί η έξοδος στην Ευρώπη είναι χρήματα και μάλιστα χρειάζονται πάρα πολλά. Κάποια χρωστούμενα χρήματα καλό θα είναι να μας δοθούν, γιατί μας τα είχαν τάξει και εννοώ τα χρήματα από την πλευρά του Δήμου. Την προσπάθειά μας αυτή θα πρέπει να την ενισχύσουν κι άλλοι, ώστε ο Φοίνικας να μπορεί να σταθεί στο πρωτάθλημα της Volleyleague. Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα μας και τους ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια τους. Παρακαλώ τον κόσμο να συνεχίσει να είναι δίπλα μας, καθώς γνωρίζω πολύ καλά ότι βιώνουν δύσκολες καταστάσεις”.

* Αναφερθήκατε στο θέμα της εξόδου στην Ευρώπη κι αφήσατε ανοικτό το ενδεχόμενο ο Φοίνικας τελικά να μην πάρει μέρος. Από που θα εξαρτηθεί η Ευρωπαϊκή συμμετοχή του Φοίνικα;

“Τα χρήματα που χρειάζονται είναι αρκετά. Η περσινή μας συμμετοχή μας κόστισε περίπου 30.000 ευρώ, αυτά τα χρήματα δεν βρίσκονται στο… δρόμο. Θα πρέπει να προσπαθήσουν όλοι, χορηγοί, σπόνσορες και Δήμος, ώστε να καταφέρουμε να βγούμε στην Ευρώπη, γιατί είναι κάτι συν γι’ αυτό το νησί. Ο Φοίνικας διαφημίζει τη Σύρο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Είμαστε η ζωντανή διαφήμιση για τη Σύρο”.

* Είπατε πριν πως από πλευράς Δήμου δεν σας έχουν δοθεί οι επιχορηγήσεις, γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση;

“Συνεχώς μας λένε ότι θα τα πάρουμε, βέβαια, το πότε ακριβώς δεν μας το λένε. Είχαν τάξει πως θα μας τα δώσουν, όμως δεν τα έχουμε δει ακόμη. Ελπίζουμε ότι θα το σκεφτούν πιο σοβαρά και θα μας τα δώσουν. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα, όπως όλες οι ομάδες της Ελλάδος, αλλά αν θέλουν να ανέβει η τουριστική προβολή του νησιού, πρέπει να ενισχύσουν αυτήν την ιδέα, γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει ομάδα που θα προβάλει το νησί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη”.

 “Θα θέλαμε οι φορείς να στηρίξουν έμπρακτα αυτή την ομάδα και τις ιδέες που υπάρχουν”

* Αλήθεια, ο Φοίνικας έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου και των φορέων αυτού του νησιού ως μία ζωντανή διαφήμιση για τη Σύρο;

“Στα λόγια πιστεύω ότι έχει περάσει, στα έργα όμως ακόμη το ψάχνουμε. Θα θέλαμε να στηρίξουν έμπρακτα αυτή την ομάδα και τις ιδέες που υπάρχουν. Δεν είμαστε μόνο για τα ζήτω και τα μπράβο. Για να φτάσουμε στα ζήτω και τα μπράβο, θα πρέπει όλοι να βάλουμε το χέρι στην τσέπη”.

* Ο κόσμος, αν και υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση, είναι δίπλα στην ομάδα;

“Ο κόσμος στηρίζει τον Φοίνικα και από τη δική μας πλευρά προσπαθήσαμε να μειώσουμε εισιτήρια ή να κάνουμε κάποιους αγώνες με ελεύθερη είσοδο, προκειμένου να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Ότι και να πω για τον κόσμο θα είναι λίγο, είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα μας και τους ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά”.

* Η πολιτική αυτή των εισιτηρίων θα συνεχίσει να ισχύει; Δηλαδή, θα παραμείνουν μειωμένες οι τιμές και τη νέα αγωνιστική περίοδο;

“Θέλω να πιστεύω πως ναι. Ακόμη, δεν έχει γίνει κάποιος προγραμματισμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο, αυτή είναι μια γενικότερη δική μου σκέψη. Πιστεύω πως θα είναι κάπως έτσι τα πράγματα και φέτος, ώστε να μπορεί ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο. Οι φίλαθλοι αυτού του νησιού στηρίζουν αυτήν την ομάδα και εφόσον την στηρίζουν, οι παίκτες της αποδίδουν καλύτερα”.

* Είχαμε λίγο πριν το Final-4 του κυπέλλου αλλαγή προπονητή. Η ομάδα μετά απ’ αυτήν την αλλαγή έδειξε ότι βρίσκει ρυθμό και είχε καλύτερα πατήματα εντός αγωνιστικού χώρου. Θα ήθελα να μου πείτε αν είστε αισιόδοξος για τη νέα χρονιά.

“Σαφώς και περιμένω να δω καλύτερη την ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο. Επίσης, ελπίζω οι νέοι αθλητές που θα έρθουν και θα ενσωματωθούν στο ρόστερ, να έχουν καλύτερη συνεργασία με τον προπονητή μας. Πρέπει να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο, που θα δουλεύει σκληρά, ώστε να δούμε σωστά και καλά αποτελέσματα. Ο νέος μας προπονητής έχει δείξει δείγματα γραφής και πιστεύω πως αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα έχουμε μια καλή χρονιά”.

* Υπάρχει στήριξη από τους τοπικούς φορείς του νησιού;

“Είπα και προηγουμένως ότι ναι μεν υπάρχει στήριξη, αλλά μόνο στα λόγια. Περιμένουμε κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν μέσα στο γήπεδο. Έχουμε μιλήσει ήδη με τον πρόεδρο του ΟΠΑΣ Γιάννη Κεράνη και μας είπε ότι θα προχωρήσει τα θέματα που συζητήσαμε. Μόνο τους όμως ο κ. Κεράνης δεν μπορεί να κάνει κάτι, θα πρέπει να έχει την έγκριση και από τον ίδιο το Δήμο και από την Περιφέρεια”.

Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εργασιών”

* Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος στην “Κοινή Γνώμη” είχε αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, όσον αφορά στο θέμα του γηπέδου. Η συνάντηση έγινε και είδαμε ότι υπήρχε θετική απάντηση από τον κ. Κεράνη. Ποια είναι τα πράγματα που ζητάτε εσείς από την πλευράς σας να διορθωθούν;

“Πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στην εξέδρα, γιατί θα πρέπει να αυξηθεί η χωρητικότητα του γηπέδου, καθώς αυτό το επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Αν πάρουμε μέρος στους Ευρωπαϊκούς αγώνες, θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερης χωρητικότητας γήπεδο. Αποφασίσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο να δηλώσουμε συμμετοχή, αλλά και πάλι τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εργασιών. Εμείς κάναμε το χρέος μας, τώρα θα πρέπει και κάποιοι άλλοι να κάνουν το δικό τους. Δεν μπορώ να πάρω την ομάδα και να την πάω σε κάποιο άλλο μέρος να παίξει. Δεν γίνεται να αγωνισθεί μακριά από τη Σύρο και χωρίς τον κόσμο της. Ακόμη θα πρέπει να βελτιωθεί ο αγωνιστικός χώρος, δηλαδή, θα πρέπει να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και γενικά θα πρέπει να γίνουν κάποιες λειτουργικές βελτιώσεις τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου”.

* Αν ξεκινήσουν οι εργασίες τώρα, το γήπεδο θα είναι έτοιμο με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου;

“Εάν ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, ναι προλαβαίνουν να γίνουν. Οι μετατροπές – αλλαγές που πρέπει να γίνουν δεν είναι τόσο μεγάλες. Χρειάζεται λίγος χρόνος και λίγα χρήματα για να γίνουν αυτές οι εργασίες. Σκοπός είναι να βοηθήσουν κι από την πλευρά τους τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια. Ο ΟΠΑΣ είναι θετικός στο θέμα των βελτιωτικών κινήσεων. Στην πρώτη συνάντηση που είχε γίνει με τον ΟΠΑΣ, μεταξύ άλλων είχαμε πει να γίνει και μία δεύτερη συνάντηση, αυτή τη φορά στο κλειστό γυμναστήριο. Εκεί θα πρέπει να είναι και ο Δήμος με την Περιφέρεια ώστε να δούμε με ακρίβεια τη εργασίες που πρέπει να γίνουν, ώστε να πετύχουμε και την είσοδό μας στην Ευρώπη”.

* Κλείνοντας θα ήθελα κ. Παλιόπορτα να μου πείτε αν ο Φοίνικας θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις;

“Θέλω να σκέφτομαι θετικά για το μέλλον και αυτό δεν είναι άλλο από τον Φοίνικα να δημιουργεί μια ανταγωνιστική ομάδα. Σ’ αυτή την προσπάθεια πρέπει να συνεισφέρουν όλοι. Μόνος μου δεν μπορώ να κάνω τα πάντα”.

πηγή: www.koinignomi.gr
Βρίσκεστε εδώ: Volley League 2016-17 MVP Α.Ο.Φοίνικας Σύρου Παλιόπορτας: «Μόνος μου δεν μπορώ να κάνω τα πάντα»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject