Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
04-01-2023

Πήγασος Πολίχνης: Ο Διδάκτωρ Θεόκλητος Καριπίδης «επέστρεψε» στο βόλεϊ

Rate this item
(0 votes)
Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε στην χθεσινή απογευματινή προπόνηση την επίσκεψη του Πολιχνιώτη πρώην διεθνή αθλητή και νυν Διδάκτωρος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία Θεόκλητου Καριπίδη.


Όπως τόνισε ο ίδιος, η Αθλητική Ψυχολογία έχει ως βασικό στόχο της, την ανάπτυξη της πνευματικής και ψυχολογικής διάστασης των αθλητών καθώς και την ενδυνάμωση της πνευματικής τους ετοιμότητας και δύναμης ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ικανότητές τους.

Μέσα από αυτή την φιλική – συμβουλευτική επίσκεψη, οι αθλητές του ΠΗΓΑΣΟΥ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δοκιμαστούν σε κάποιες ψυχολογικές δοκιμασίες προκείμενου να βοηθηθούν ώστε να βελτιώσουν την επικοινωνία και την απόδοση τους.

Ο Καριπίδης τόνισε στους παίκτες και το προπονητικό τιμ ότι θα είναι δίπλα στην ομάδα, όποτε επιθυμούν να συζητήσουν θέματα που προκύπτουν και αφορούν την ψυχολογία τους.

Ο Θεόκλητος Καρυπίδης υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, στον οποίο παρέμεινε μέχρι το 2003 έχοντας καταφέρει προηγουμένως να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (2002) και δύο Κύπελλα Ελλάδος (2000 και 2002). Το 2003 αποφάσισε να αφήσει τον Ηρακλή και την Ελλάδα γενικότερα και να ταξιδέψει στην Ιταλία, στην οποία παρέμεινε για σχεδόν τέσσερα χρόνια αγωνιζόμενος στην κορυφαία τότε ομάδα του κόσμου Σίσλει Τρεβίζο και στις Σίρα Ανκόνα, Λάντσα Βερόνα, Φιορέσε Μπασάνο και Κοριλιάνο. Το 2006 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, και αγωνίστηκε επίσης στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ, στην Κηφισιά και στον Παναθηναϊκό. Ήταν διεθνείς με όλες τις ελληνικές Εθνικές Ομάδας, στην δε Εθνική Ανδρών έχει πάνω από 145 συμμετοχές.

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν καθώς σήμερα ο Θεόκλητος είναι διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, με ειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία, από το Indiana University, Bloomington.

Έχει εργαστεί εκτενώς με αθλητές στο κολεγιακό και επαγγελματικό επίπεδο καθώς και με γενικό πληθυσμό σε ζητήματα ψυχικής υγείας και αθλητικής απόδοσης. Η κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα περιλαμβάνει θέματα όπως: Αθλητική ταυτότητα, απόδοση, αγχώδεις διαταραχές, διαπροσωπικές σχέσεις, τραύμα, απώλεια/πένθος, αποκατάσταση τραυματισμού.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Πηγάσου Πολίχνης

 

14.jpg15.jpg12.jpg13.jpg

Βρίσκεστε εδώ: Volley League 2017-18 MVP Πήγασος Πολίχνης Πήγασος Πολίχνης: Ο Διδάκτωρ Θεόκλητος Καριπίδης «επέστρεψε» στο βόλεϊ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject