Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
18-11-2023

Φτερωτός Πήγασος νίκησε τον Μίλωνα με 3-0 σετ

Rate this item
(0 votes)
Φτερωτός Πήγασος νίκησε τον Μίλωνα με 3-0 σετ
Download attachments:
Με τους Μαυροβουνιώτη, Καπετανίδη, Προύσαλη σε μεγάλα κέφια ο «φτερωτός» Πήγασος «σκόρπισε» τον Μίλωνα με 3-0 σετ για την 4η αγωνιστική της Volley League. Η ομάδα του Γιάννη Ορφανού πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Volley League και μάλιστα με τον πλέον εμφατικό τρόπο απέναντι στον φορμαρισμένο Μίλωνα και μάλιστα με 3-0.


Με τους Μαυροβουνιώτη, Καπετανίδη, Προύσαλη σε μεγάλα κέφια, τον Τζιουμάκα στο σερβίς και τον Κανέλλο στο μπλοκ ο «φτερωτός» Πήγασος «σκόρπισε» τον Μίλωνα με 3-0 σετ για την 4η αγωνιστική της Volley League. Η ομάδα του Γιάννη Ορφανού πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Volley League και μάλιστα με τον πλέον εμφατικό τρόπο απέναντι στον φορμαρισμένο Μίλωνα και μάλιστα με 3-0. Αντίθετα ο Μίλωνας μία εβδομάδα μετά τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ έκανε τη χειρότερη εφετινή εμφάνιση του.


Ο Πήγασος ήταν καταιγιστικός και με πρώτο βιολί τον Μαυροβουνιώτη πήρε κεφάλι από την αρχή του αγώνα. Οι γηπεδούχοι έκαναν ελάχιστα λάθη, πίεσαν στο σερβίς και χάλασαν την υποδοχή του Μίλωνα που δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα.


Το παράδοξο είναι πως ο Μίλων στο 1ο σετ προηγήθηκε 11-7 με σερί καλών σερβίς από Μολίνα και Χερ. Με το σερβίς του Κανέλλου ο Πήγασος αφυπνίστηκε και με τους Τζιουμάκα, Αρμενάκη να τελειώνουν τους πόντους ισοφάρισε 12-12. Ακολούθησε ράλι μέχρι το 19-19. Εκεί ο Καπετανίδης έκανε το 20-19 και ο Τζιουμάκας με 3 συνεχόμενους άσσο εκτόξευσε τη διαφορά στο 24-19 και το σετ τελείωσε 25-20 με το χαμένο σερβίς του Νανόπουλου.


Με τους Μαυροβουνιώτη, Καπετανίδη στην πρώτη γραμμή ο Πήγασος μπήκε δυνατά και στο 2ο σετ όπου πήρε κεφάλι 10-4 και αργότερα 15-5 με τον Τζιουμάκα. Ο Μίλωνας πάλευε με τον Γιορντάνοφ και τον Πολουγιάν αλλά η υποδοχή ήταν κακή, μείωσε στο -7 και τελικά ο Μαυροβουνιώτης έκλεισε το σκορ 25-18 για το 2-0.


Ίδια εικόνα και στο 3ο σετ. Η αναμενόμενη αντίδραση του Μίλωνα δεν ήρθε ποτέ. Ο Πήγασος στο ίδιο τέμπο προηγήθηκε 12-6. Ο Μίλων αντίδρασε μειώνοντας σε 14-13 με τον Γιορντάνοφ, αλλά ο Τζιουμάκας ήταν σε κέφια και μαζί με τον Μαυροβουνιώτη έδωσαν τη χαριστική βολή στους νεοσμυρνιώτες. Ο Πήγασος με σερί 3-0 ξέφυγε 21-5 και εκεί κρίθηκε ο αγώνας ο οποίος τελείωσε με πόντους από Κανέλλο, Καπετανίδη για το 25-17 και το 3-0.


Διαιτητές: Βασιλειάδης, Σταυριανίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Βασδέκης, Καπλάνης, Γραμματεία: Πασπάλα.


Διακύμανση:
1ο σετ: 5-8, 14-16, 21-19, 25-20
2ο σετ: 8-3, 16-06, 21-17, 25-18
3ο σετ: 8-5, 16-13, 21-15, 25-17


*Οι πόντοι του Πηγάσου Πολίχνης προήλθαν: 7 άσσοι, 36 επιθέσεις, 10 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων οι πόντοι προήλθαν: 5 άσσοι, 33 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 14 λάθη αντιπάλων.


Τα σετ: 3-0 (25-20, 25-18, 25-17) σε 79΄.


ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Γιάννης Ορφανός): Καπετανίδης 13π. (12/21επ., 1 μπλοκ, 50%υπ., 38%αρ.), Μαυροβουνιώτης 15 (10/14επ., 4 μπλοκ, 1 άσσος, 87%υπ., 40%αρ.), Προύσαλης, Κανέλλος 7 (5/7επ., 2 άσσοι), Τζιουμάκας 11 (7/23επ., 1 μπλοκ, 3 άσσοι), Αρμενάκης 7 (2/4επ., 4 μπλοκ) / Μπουράκης (λ. - 77%υπ., 38%αρ.).


Α.Ο.Ν.Σ.ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Χαραλαμπίδης 3π. (2/4επ., 1 μπλοκ), Μπάσης 1 (1/5επ.), Γιορντάνοφ 7 (6/25επ., 1 μπλοκ), Μολίνα 10 (7/19επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι, 64%υπ., 9%αρ.), Πολουγιάν 11 (10/18επ., 1 άσσος, 72%υπ., 32%αρ.), Χερ 3 (1/3επ., 2 άσσοι) / Χανδρινός (λ. - 47%υπ., 29%αρ.), Κουβαράς, Νανόπουλος 2 (2/7επ.).

 

Ο προπονητής του Πήγασου Πολίχνης Γιάννης Ορφανός δήλωσε: « Ήταν σημαντική νίκη για εμάς και θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, σήμερα ήταν εξαιρετικοί. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι σε αυτά που είχαμε πει από πριν, βγήκαν στο εκατό τοις εκατό μέσα στο γήπεδο και γι' αυτό ήρθε η νίκη. Δεν ήταν εύκολη νίκη, όταν έχεις τρείς συνεχόμενες ήττες καμία νίκη δεν είναι εύκολη και πόσο μάλλον με μια ομάδα που κέρδισε τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα, μια εξαιρετική ομάδα σαν τον Μίλωνα. Όλο αυτό τον καιρό ξέραμε ότι είχαμε αρκετά προβλήματα, σήμερα γύρισε ο Αρμενάκης και μας βοήθησε πάρα πολύ στο κομμάτι του μπλόκ, έπαιξε ο Τζιουμάκας, ο Κώστας Προύσαλης έκανε πολύ καλό μοίρασμα του παιχνιδιού, κανένας παίκτης δεν έχει εξαιρεθεί, όλοι οι παίκτες σήμερα είχαν μια εξαιρετική εμφάνιση. Το χρειαζόμασταν, παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο, παίζαμε για τους πρώτους βαθμούς. Συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά. Είναι η συνέχεια του περσινού Πήγασου, με τις νίκες που κάναμε πέρυσι. Δεν ήθελα να αναφερθώ στις απουσίες γιατί υπήρχαν και στα προηγούμενα τρία παιχνίδια, δεν αναφέρθηκα ποτέ, δεν το θεώρησα σαν δικαιολογία αλλά σήμερα φάνηκε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε όλους τους παίκτες και ακόμα δεν τους έχουμε, δεν έχουμε τον ξένο παίκτη Γιόχαν Λεόν που κι αυτός θα βοηθήσει με την σειρά του όταν επανέλθει. Ο κάθε παίκτης σήμερα ήταν χρήσιμος μέσα στο γήπεδο. Ένα παιχνίδι πάλι εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ, ο στόχος από το κάθε παιχνίδι είναι η βαθμολογική συγκομιδή, αυτό θα κοιτάμε σε κάθε παιχνίδι είτε είναι ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός είτε οποιαδήποτε ομάδα».


Ο ακραίος του Πηγάσου Πολίχνης Κώστας Καπετανίδης είπε: «Η αλήθεια είναι πως ο Μίλωνας είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο, νίκησε τον ΠΑΟΚ, αν και ο ΠΑΟΚ είναι ακόμα σε μια μεταβατική κατάσταση αλλά αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι ο Μίλωνας κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Ευτυχώς δείξαμε ένα καλό πρόσωπο μέσα στην έδρα μας, επιτέλους, το θέλαμε γιατί από το πρώτο στραβοπάτημα που κάναμε με την Σύρο, δείξαμε επιτέλους ότι έχουμε μια μαχητικότητα σαν ομάδα, δείξαμε ότι είμαστε οικογένειά και πιστεύω το 3-0 ήταν το κατάλληλο αποτέλεσμα για την εικόνα που βγάλαμε. Δεν έχουμε ακόμα την σταθερότητα που θέλουμε στα σετ, δηλαδή βρισκόμαστε να παίρνουμε ένα προβάδισμα 5-6 πόντων, μετά μπορεί να γυρίσει αυτό μπούμερανγκ και είτε να βρισκόμαστε πίσω, είτε να μειώσει η διαφορά των πόντων σε μεγάλο βαθμό αλλά δείξαμε ότι θέλαμε αυτό το ματς και το γυρίσαμε ξανά. Επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, ειναι οι παλιοί μου συμπαίκτες, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται σε μια δυσκολη κατάσταση ο ΠΑΟΚ ας μη κρυβόμαστε, όχι ότι κι εμείς είμαστε τέλεια αλλά θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα δυνατά μας και σε εκείνο το παιχνίδι».

 

 

Ο προπονητής του Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων Σάκης Ψάρρας δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Πήγασο. Έπαιξε όπως έπρεπε και νίκησε δίκαια. Για μία ομάδα σαν τον Μίλωνα μάλλον αποδεικνύεται πως είναι δύσκολο να διαχειριστούμε τέσσερις διοργανώσεις ταυτόχρονα. Εχουμε μπροστά μας αγωνιστικό Γολγοθά. Σε 5 εβδομάδες έχουμε να παίξουμε 10 παιχνίδια και έχουμε να διαχειριστούμε την κόπωση σωματική, ψυχολογική αλλά και την πίεση που ενδεχομένως έχουν ορισμένοι αθλητές. Για παράδειγμα ο Γιορντάνοφ. Πρέπει να ξεκουράζεται. Προσπαθήσαμε να του δώσουμε ανάσες αλλά δεν πήγε τίποτα καλά. Οι ήττες όπως η σημερινή είναι διδαχτικές. Είναι μία ήττα διδακτική που εμείς θα πάρουμε αυτά που πρέπει για να συνεχίσουμε. Οτι νικήσαμε τον ΠΑΟΚ και ότι προκριθήκαμε στους 32 του CEV Cup είναι ακριβώς το πρόβλημα μας σήμερα. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε ανάλυση των λαθών και να προετοιμαστούμε για τον πρώτο αγώνα με την αυστριακή ομάδα την Τετάρτη στην έδρα μας. Εάν προκριθούμε θα είναι μία διαχρονική επιτυχία για το σωματείο του Μίλωνα».

 


Ο κεντρικός του Μίλωνα Αχιλλέας Μπάσης δήλωσε: «Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολος αγώνας εδώ. Θέλαμε να είχαμε συγκέντρωση αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Προηγηθήκαμε στην αρχή. Ο Πήγασος έκανε την ανατροπή και στη συνέχεια έπαιζε καλύτερα όσο περνούσε ο αγώνας. Δεν ήταν καλή εικόνα αυτή για μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το ματς να περάσει έτσι. Κοιτάμε μπροστά τον ευρωπαϊκό αγώνα με τους Αυστριακούς για το CEV Cup. Ξέραμε πως θα έχουμε πολλούς αγώνες εφέτος. Ο Πήγασος έπαιξε πολύ καλά. Διαστημικά θα έλεγα. Ελπίζω να παίξουμε καλύτερα στη συνέχεια και ειδικά την Τετάρτη με τους Αυστριακούς».

 

 Volley League - 4η αγωνιστική

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Γυμναστήριο Ζηρινείου, 17.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 1-3 (20-25, 25-16, 22-25, 28-30)

Γυμναστήριο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» Πολίχνη, 18.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Πήγασος Πολίχνης - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων 3-0 (25-20, 25-18, 25-17)

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» Ορεστιάδα, 19.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας - Παναθηναϊκός Α.Ο. 1-3 (21-25, 22-25, 25-20, 21-25)

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Γυμναστήριο Παραλίας Καλαμάτα, 20.15 (E.Ρ.Τ.-3 HD): Α.Ο. Καλαμάτα 80 - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Κοσμάς, Σπίνας, Γραμματεία: Βλαχούλη

 

Media

Βρίσκεστε εδώ: Volley League 2017-18 MVP Πήγασος Πολίχνης Φτερωτός Πήγασος νίκησε τον Μίλωνα με 3-0 σετ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject