Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
23-09-2013

1ο τουρνουά Ν.Αιγαίου: TV Buhl, μία… Γερμανίδα με ελληνικά στοιχεία

Rate this item
(0 votes)
Σύρος. Ρεπορτάζ Δημήτρης Ζολώτας:
Η Γερμανική TV Ingersoll Buhl (όπως είναι το πλήρες όνομα του συλλόγου) θα είναι η μία από τις τρεις ομάδες που θα τιμήσει με την παρουσία της το 1ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Νοτίου Αιγαίου (1st International South Aegean Volleyball Tournament).

Η ομάδα εδρεύει στην πόλη Buhl Baden, που αριθμεί περίπου 30 χιλιάδες κατοίκους, με την ιστορία της πόλης να ξεκινά από τον 12ο αιώνα. Σαν αθλητικός σύλλογος έχει μεγάλη ιστορία, καθώς έχει ιδρυθεί το μακρινό 1847 και σήμερα δραστηριοποιείται στα εξής αθλήματα: Βόλεϊ, μπάσκετ, τζούντο, στίβο, γυμναστική, κολύμβηση και επιτραπέζια αντισφαίριση.

Κάθε χρόνο και καλύτερα

Το τμήμα βόλεϊ της TV Buhl έκανε αισθητή την παρουσία του στο γερμανικό βόλεϊ τα τελευταία χρόνια, καθώς το 2006 ανέβηκε στην δεύτερη κατηγορία. Μετά από τρία χρόνια παραμονής σ’ αυτήν, τη σεζόν 2008-2009 στέφθηκε πρωταθλήτρια και πανηγύρισε την άνοδό της στην κορυφαία κατηγορία, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα, έχοντας συνεχώς ανοδική πορεία. Στην πρώτη της σεζόν στα “σαλόνια” της Μπουντεσλίγκα (2009-2010) η ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό της στην οκτάδα των πλέι-οφ. Η επόμενη χρονιά (2010-2011) δεν ήταν και τόσο καλή, καθώς τερμάτισε στην 11η θέση, αλλά την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 έκανε το… ξεπέταγμά της, τερματίζοντας στην 5η θέση.

Η περσινή χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί ως ορόσημο για την TV Buhl, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση της κανονικής περιόδου, χάνοντας μάλιστα την 3η θέση στην ισοβαθμία με την πανίσχυρη VfB Friedrichshafen! Στα προημιτελικά των πλέι-οφ ξεπέρασε το εμπόδιο της Moerser SC με 2-0 νίκες και στα ημιτελικά αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Berlin Recycling Volleys με 0-3 νίκες.

Στο Κύπελλο Γερμανίας η πιο αξιοσημείωτη πορεία της ήταν τη σεζόν 2011-2012, όπου αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Generali Haching. Την φετινή χρονιά θα αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο CEV Cup, όπου στην φάση των “32″ θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ολλανδική Landstede Zwolle.

Έλληνας πρόεδρος και δύο παίκτες… γνώριμοι των ελληνικών γηπέδων

Το ελληνικό στοιχείο στη Γερμανία είναι έντονο, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει ένας Έλληνας και από την TV Buhl! Συγκεκριμένα, πρόεδρος στα τμήματα βόλεϊ και τιμ-μάνατζερ της πρώτης ομάδας είναι ο Γιώργος Βλαχογιάννης. Βέβαια, η παρουσία του κ. Βλαχογιάννη δεν είναι η μοναδική που παραπέμπει στην χώρα μας. Ένα από τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα είναι και ο Λούκας Σζάρεκ, ο Πολωνός ακραίος με ελληνική υπηκοότητα, που έχει ζήσει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, Άρη, Μίλωνα, Ολυμπιακό και Παμβοχαϊκό. Τέλος, ένας ακόμη παίκτης που αποκτήθηκε φέτος από την TV Buhl είναι γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, ο Αμερικανός κεντρικός Νίκολας Βόγκελ που πέρυσι αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό.

Το ρόστερ της TV Buhl

Μία… πολυεθνική ομάδα είναι η TV Buhl, καθώς στο ρόστερ της υπάρχουν μόλις τέσσερις Γερμανοί. Οι υπόλοιπες εθνικότητες που συναντάμε είναι δύο Αμερικανοί, δύο Εσθονοί, δύο Ούγγροι, ένα Σλοβάκος, ένας Πολωνός, ένας Δανός και ένας Αυστριακός. Πρόκειται για μία νεανική ομάδα, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής είναι 29 ετών! Προπονητής της ομάδας από τον Μάρτιο του 2011 είναι ο Αργεντίνος Ruben Wolochin.

Το ρόστερ της TV Buhl
Φ. ΑΘΛΗΤΗΣ ΧΩΡΑ ΗΛΙΚΙΑ ΥΨΟΣ ΘΕΣΗ
1 Martti Juhkami ΕΣΘΟΝΙΑ 25 1.95 Ακραίος
2 Lukasz Szarek ΠΟΛΩΝΙΑ 23 2.01 Ακραίος
3 Valters Lagzdins ΓΕΡΜΑΝΙΑ 24 1.91 Διαγώνιος
4 Lars Wilmsen ΓΕΡΜΑΝΙΑ 20 2.03 Κεντρικός
5 Tomas Kocian ΣΛΟΒΑΚΙΑ 25 1.92 Πασαδόρος
6 Axel Jacobsen ΔΑΝΙΑ 29 1.95 Πασαδόρος
7 Nicholas Vogel ΗΠΑ 23 2.07 Κεντρικός
8 Marvin Prolingheuer ΓΕΡΜΑΝΙΑ 23 2.08 Διαγώνιος
9 Zoltan Kovacs ΟΥΓΓΑΡΙΑ 27 2.06 Κεντρικός
10 Bjorn Hohne ΓΕΡΜΑΝΙΑ 22 1.93 Ακραίος
11 Danid Molnar ΟΥΓΓΑΡΙΑ 29 1.93 Λίμπερο
12 Andri Aganits ΕΣΘΟΝΙΑ 20 2.07 Κεντρικός
14 Florian Ringseis ΑΥΣΤΡΙΑ 21 1.88 Λίμπερο
17 Joseph Sunder ΗΠΑ 24 2.03 Ακραίος
Προπονητής: Ruben Wolochin (Αργεντινή)
Βοηθός προπονητή: Santiago Garcia Domench (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)
Team manager: Γιώργος Βλαχογιάννης
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.tv-buehl-volleyball.de
 
 

Η έλευση της Γκάμπροβο και του Γκαϊντάρσκι

H Σύρος στους ρυθμούς του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Νοτίου Αιγαίου και Σμούχα αντί Κλάντοβο

 

Βρίσκεστε εδώ: Volley League 2017-18 MVP Α.Ο.Φοίνικας Σύρου 1ο τουρνουά Ν.Αιγαίου: TV Buhl, μία… Γερμανίδα με ελληνικά στοιχεία
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject