Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
15-01-2023

Σαρωτική η Κηφισιά νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ στην Κρήτη και έμεινε μόνη στην 5η θέση

Rate this item
(1 Vote)
Σαρωτική η Κηφισιά νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ στην Κρήτη και έμεινε μόνη στην 5η θέση
Download attachments:
Ο Α.Ο.Π.Κηφισιάς έκανε εντυπωσιακός πέρασμα από το Ηράκλειο νικώντας τον Ο.Φ.Η. με 3-0 σετ στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League. Με τη νίκη αυτή ο Α.Ο.Π. Κηφισιάς έμεινε μόνος στην 5η θέση της βαθμολογίας καθώς έφτασε στους 20 βαθμούς και διατηρείται στο κάδρο των ομάδων που διεκδικούν είσοδο στην 4αδα.

 

Ο Ο.Φ.Η. και μαθηματικά μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες για την παραμονή του. Δεν αγωνίστηκε ο Τσαδήμας λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε εκτάκτως ο Στάθης Αραμπόπουλος. Επίσης ο Γκόνας έπαιξε σαν κεντρικός. Ντεμπούτο με την ομάδα της Κρήτης έκανε ο Τούρκος Ντεμίρτσι πάνω στον οποίο στήθηκε και η τακτική του σερβίς της Κηφισιάς. Ο Ο.Φ.Η. είχε κακή υποδοχή με 42% αποτελεσματικότητα και μόλις 15% άριστες, ενώ η αποτελεσματικότητα στην επίθεση μόλις άγγιξε το 42%. Πρώτοι σκόρερ ήταν οι Σικούκου, Βαΐόπουλος με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

 

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Κόρει Τσέιβερς της Κηφισιάς με 13/15 τελειωμένες επιθέσεις και άριστη υποδοχή. Το σερβίς και το μπλοκ ήταν τα δυνατά σημεία της Κηφισιάς, αλλά και στην επίθεση άγγιξε αποτελεσματικότητα επίθεσης 69%.

 

Στο πρώτο σετ του αγώνα ΟΦΗ και Κηφισιά εναλλάσσονταν στο προβάδισμά και βρέθηκαν μαζί στο 7-7. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί καθώς με «όπλο» το πιεστικό σερβίς και ισχυρό μπλοκ έτρεξαν σερί 10-1 βάζοντας «γερά θεμέλια» για την κατάκτηση του σετ φτάνοντας στο 17-8. Η Κηφισιά συνέχισε με το «γκάζι πατημένο», η υποδοχή του ΟΦΗ παρουσίασε σοβαρές «αρρυθμίες» και έτσι με διαδοχικούς άσσους του Μαικόν η αθηναϊκή ομάδα έκλεισε το σετ με το εντυπωσιακό 25-12.

Το 2ο σετ άρχισε με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη στο σερβίς και να πηγαίνουν χέρι- χέρι μέχρι το 8-8. Στη συνέχει η Κηφισιά με τον Σπηλιώτη στα 9 μέτρα έτρεξε σερί 4-0 και με μπλοκ του Ρικάρντο προηγήθηκε 12-8. Η ομάδα της Κρήτης έβγαλε αντίδραση και με άσσο του Σικούκου και άουτ του Οκοσάνοβιτς έφτασε σε απόσταση «αναπνοής» 12-11. Στην εξέλιξη του σετ οι τρεις «κεραυνοί» του Οκοσάνοβιτς από τη θέση του σερβίς έφεραν τους «κυανόλευκους» στο +5, 16-11.

Αυτό ήταν ουσιαστικά το σημείο που έκρινε το σετ, καθώς η Κηφισιά «δεν κοίταξε πίσω» έφτασε τη διαφορά μέχρι το 22-15 και τελικά το κατέκτησε 25-21 με τεχνικό χτύπημα του Τσέιβερς, μετά από τρία χαμένα σετ μπολ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο 3ο σετ με την Κηφισιά να έχει τον απόλυτο έλεγχο και τον ΟΦΗ να κάνει πολλά λάθη. Η αθηναϊκή ομάδα από νωρίς μπήκε σε «θέση οδηγού» 8-2 έχοντας πιεστικό σερβίς και κερδίζοντας όλες τις «μάχες» στο φιλέ.

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής με την Κηφισιά να προηγείται μέχρι και 12 πόντους 23-11 με κόντρα του Τσέιβερς, και τελικά να το κατακτά 25-13 με επίθεση του Ρικάρντο.

Διαιτητές: Αγγελίδης, Τραχαλάκη, Παρατηρητής: Καρπουζάς, Επόπτες: Ξυδάκης, Συκάς, Γραμματεία: Παπαδάκη

Διακύμανση:

1ο σετ: 7-8, 8-16, 11-21, 12-25

2ο σετ: 7-8, 11-16, 15-21, 21-25

3ο σετ: 2-8, 7-16, 11-21, 13-25

* Οι πόντοι του Ο.Φ.Η. προήλθαν: 3 άσσοι, 25 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 16 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Π. Κηφισιάς προήλθαν: 8 άσσοι, 37 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 24 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (12-25, 21-25, 13-25) σε 65΄

Ο.Φ.Η. (Κώστας Δεληκώστας): Σικούκου 11π. (10/23επ., 1 άσσος), Αντάμι, Βαϊόπουλος 10 (7/9επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι), Ντεμίρτσι 3 (3/12επ., 42%υπ., 3%αρ.), Γκόνας 3 (2/6επ., 1 μπλοκ), Αμπράο 3 (3/9επ., 50%υπ., 36%αρ.) / Αραμπόπουλος (λ. - 40%υπ., 20%αρ.), Δαρίδης (λ).

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κώστας Χριστοφιδέλης): Οκοσάνοβιτς 14π. (9/13επ., 2 μπλοκ, 3 άσσοι), Στιβαχτής 2 (2/3επ.), Ρικάρντο 9 (7/12επ., 2 μπλοκ), Σπηλιώτης 2 (1/3επ., 1 μπλοκ), Μορέιρα 9 (5/7επ.), Τσέιβερς 15 (13/15, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 60%υπ., 30%αρ.) / Κοντοστάθης (λ. - 58%υπ., 25%αρ.), Κοσμάς (λ), Φιλιππακόπουλος, Δραβόπουλος.

 

O προπονητής του Ο.Φ.Η. Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Κηφισιά, είναι ομάδα για ψηλά. Για μας δεν λειτούργησε τίποτα καλά. Είχαμε τρείς νέους παίκτες στην επτάδα. Δεν ήμασταν καλοί σε κανένα στοιχείο. Η ομάδα είναι στο να ξαναχτιστεί. Περιμένουμε καινούργιους παίκτες. Είναι βάλσαμο το κενό για μας. Και για να δουλέψουμε, αλλά και για τις μεταγραφές.Τον Ντεμιρτσί δεν μπορούμε να τον κρίνουμε. Ηρθε χθες και έπαιξε. Θα είναι καλύτερος στο μέλλον.  Χρειαζόμαστε ενίσχυση. Πηγαίνουμε για άλλες δυο κινήσεις. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πάρουμε καλούς παίκτες και θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

 

Ο λίμπερο του Ο.Φ.Η. Στάθης Αραμπόπουλος δήλωσε: «Επαιξα στην θέση του λίμπερο λόγω της σημαντικής απουσίας του Τσαδήμα.Ήταν ένα αναπάντεχο πρόβλημα για μας. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα.Δεν πήγαμε καλά στην υποδοχή και για αυτό δεν πήγαμε καλά και στην επίθεση.Η Κηφισιά, είναι μια δουλεμένη ομάδα και δεν συγχωρεί λάθη δικά μας.Δεν μπορέσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στο κενό που έχουμε τώρα. Έχουμε ένα νέο παίκτη μαζί μας. Έρχεται ένας τελικός στη Σκύδρα. Δεν έχει κριθεί τίποτε ακόμη και κανείς δεν μπορεί να μας ξεγράψει.Πρέπει να έρθουν αποτελέσματα».

 

Ο προπονητής του Α.Ο.Π. Κηφισιάς Κώστας Χριστοφιδέλης δήλωσε: «Καθόλη τη διάρκεια του αγώνα είμασταν αυτοί που έπρεπε. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι, ακολουθήσαμε το πλάνο μας και δίκαια ήρθε η νίκη. Συγχαρητήρια στους αθλητές μου, είναι μία πολύ σημαντική νίκη.απέναντι σε μία ομάδα που ξέραμε ότι βρίσκεται "με την πλάτη στον τοίχο". Εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθεια που κάνει ο ΟΦΗ.Έχω ξαναπεί ότι στόχος μας είναι να προοδεύουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό είδα σήμερα. Κοιτάμε τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος και είμαστε αισιόδοξοι.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Κηφισιά διεκδικεί μία θέση στην τετραδα είπε: Όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορούμε να προβλέψουμε.Αυτό που θέλουμε και αυτό που στοχεύουμε είναι να είμαστε όσο μπορούμε πιο ανταγωνιστικοί απέναντι σε ομάδες που είναι στο ίδιο επίπεδο με εμας και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο απέναντι σε ομάδες που είναι πάνω από εμάς.Στόχος μας είναι η αποφυγή των play out έτσι ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε με περισσότερη ηρεμια στο δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος και να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε».

Ο Κόρει Τσέιβερς του Α.Ο.Π. Κηφισιάς δήλωσε: «Σήμερα παίξαμε με μεγάλη συγκέντρωση και πήραμε δίκαια τη νίκη. Υπηρετήσαμε το αγωνιστικό μας πλάνο και πήραμε ένα πολύτιμο "τρίποντο".Μπορεί να μη τελειώσαμε το πρώτο μισό του πρωταθλήματος όπως θέλαμε,΅όμως έχουμε κάνει μία καλή αρχή στο δεύτερο. Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Volley League Πάμε Στοίχημα Ο.Φ.Η. Σαρωτική η Κηφισιά νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ στην Κρήτη και έμεινε μόνη στην 5η θέση
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject