Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
19-12-2021

Αλώβητος και στο Ζηρίνειο ο Παναθηναϊκός, νίκησε 3-0 την Κηφισιά

Rate this item
(0 votes)
Ο Παναθηναϊκός με αιχμές τους Ρανγκέλ, Βαν ντε Ντρις και Πρωτοψάλτη πέρασε νικηφόρα και από το Ζηρίνειο με 3-0 σετ και διατηρήθηκε μόνος στην κορυφή της βαθμολογία της Volley League μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής κλείνοντας με ιδανικό τρόπο το 2021.

Οι πράσινοι περιόρισαν τα λάθη τους στο ελάχιστο, ο Πρωτοψάλτης έδωσε το βάρος του στην επίθεση και οι Ανδρεόπουλος, Γκαράς σήκωσαν την υποδοχή.

Η Κηφισιά χωρίς τον Αμπράο αλλά με τον Κωστόπουλο να βοηθάει στην υποδοχή περιορίστηκε επιθετικά μόνο με τον Μαρκς ο οποίος όμως είχε δύσκολο έργο απέναντι στο αντίπαλο μπλοκ.

Στο πρώτο σετ του αγώνα η Κηφισιά «χτυπώντας» από το κέντρο με τον Μίχαλι προηγήθηκε 3-2, όμως στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός με Γιάκομπσεν και Πρωτοψάλτη στο σερβίς έτρεξε εντυπωσιακό σερί 10-1 προσπερνώντας 12-4.

Το σετ συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να είναι αποτελεσματικές στο side out και το «τριφύλλι» να κρατά με άνεση το προβάδισμα 16-8. Οι φιλοξενούμενοι όμως ανέβασαν «στροφές» επικρατώντας «κατά κράτος» σε όλους τους τομείς φτάνοντας μέχρι το +13 (23-10) μετά από μπλοκ του Ρανγκέλ. Τελικά ο Παναθηναίκός κατέκτησε το σετ με… συνοπτικές διαδικασίες 25-12 μετά από άουτ σερβίς του Κωστόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά και στο δεύτερο σετ και με «αιχμή του δόρατος» τον Πρωτοψάλτη μπήκε σε θέση «οδηγού» 5-2, καθώς η Κηφισιά είχε σοβαρά προβλήματα σε υποδοχή και side out. Παρά τις αλλαγές του Γιάννη Ορφανού η κατάσταση δεν βελτιώθηκε, οι πράσινοι με πιεστικό σερβίς και ισχυρό μπλοκ έφτασαν σε νταμπλ σκορ 12-6 αποκτώντας σαφές προβάδισμα.

Στη συνέχεια του σετ με τον Ρούση στην εξάδα αντί του Ντε Βάιερ η Κηφισιά έδειξε «σφυγμό» μειώνοντας 13-10, όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι με ανυπέρβλητο μπλοκ πήγαν στο +5 (15-10). Η Κηφισιά έκανε την «ύστατη» προσπάθεια να επιστρέψει και με μπλοκ του Μελλέ μείωσε 23-20, όμως ο Παναθηναϊκός πήρε το σετ 25-21 με επίθεση του Ανδρεόπουλου.

Στο τρίτο σετ του αγώνα Κηφισιά και Παναθηναϊκός πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 4-4, με το μπλοκ του Στάλεκαρ να βάζει μπροστά τους φιλοξενούμενους 6-4. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και μετά από άουτ επίθεση του Μίχαλι έφτασαν στο +4 (11-7). Ο Κροάτης κεντρικός της Κηφισιάς διόρθωσε το λάθος του και με εντυπωσιακό μπλοκ μείωσε 11-9, ενώ στην εξέλιξη του σετ ο Μαρκς με μπλοκ άουτ διαμόρφωσε το 12-11. Ο Γερμανός διαγώνιος ήταν αυτός που με καλό σερβίς και λάθος του Γιάκομπσεν έφερε στα ίσα τις δύο ομάδες 13-13.

Οι δύο ομάδες πήγαν μαζί μέχρι το 16-16, όμως η άουτ επίθεση του Κωτσάκη έφερε τον Παναθηναϊκό ξανά στο +2 (18-16). Στην καλύτερη φάση του αγώνα στην οποία και οι δύο ομάδες έβγαλαν εκπληκτικές άμυνες ο Βαν Ντε Ντρις έδωσε τη λύση για τους φιλοξενούμενους διαμορφώνοντας το 19-17. Η Κηφισιά έβγαλε «πείσμα» και μετά από νέα φάση διαρκείας μείωσε με τον Κωστόπουλο 20-19. Το μπλοκ του Στάλεκαρ έδωσε στον Παναθηναϊκό προβάδισμα τριών πόντων 23-20, ο οποίος τελικά το κατέκτησε 25-22 με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Ανδρεόπουλου. 

Διαιτητές: Ονόπας, Πρέντζας, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Τόλιος, Κατερλή, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Διακύμανση:
1ο σετ: 4-8, 8-16, 10-21, 12-25
2ο σετ: 3-8, 11-16, 15-21, 21-25
3ο σετ: 5-8, 15-16, 19-21, 22-25

*Οι πόντοι του Α.Ο.Π.Κηφισιάς προήλθαν: 1 άσσος, 36 επιθέσεις, 4 μπλοκ, 14 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού οι πόντοι προήλθαν: 5 άσσοι, 34 επιθέσεις, 12 μπλοκ, 24 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (12-25, 21-25, 22-25) σε 70 λεπτά.

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Γιάννης Ορφανός): Ντε Βέγιερ, Αμπράο, Κωτσάκης 11 (9/18επ., 2 μπλοκ, 69%υπ., 12%αρ.), Μιχάλι 4 (3/5επ., 1 μπλοκ), Μαρκς 21 (20/29επ., 1 άσσος), Μελλές 1 (1 μπλοκ, 0/2επ.) / Σωνάκης (λ. - 62%υπ., 25%αρ.), Κοντοστάθης (λ. - 71%υπ., 36%αρ.), Παπαδόπουλος, Ρούσης, Σπηλιώτης, Κωστόπουλος 4 (4/15επ., 38%υπ., 15%αρ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Πρωτοψάλτης 13π. (7/15επ., 2 μπλοκ, 50%υπ.), Γιάκομπσεν 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Ρανγκέλ 10 (7/10επ., 3 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 7 (6/10επ., 1 μπλοκ, 79%υπ., 19%αρ.), Βαν ντε Ντρις 14 (10/17επ., 4 μπλοκ), Στάλεκαρ 5 (4/5επ., 1 μπλοκ) / Γκαράς (λ. - 70%υπ., 9%αρ.), Ρουσσόπουλος.

 

Ο προπονητής του Α.Ο.Π.Κηφισιάς Γιάννης Ορφανός δήλωσε: "Από το σημερινό παιχνίδι δεν μπορούμε να κρατήσουμε πολλά πράγματα. Ήταν μία δίκαιη νίκη του Παναθηναϊκού ο οποίος μας πίεσε πολύ με το σερβίς. Εμείς δεν μπήκαμε καθόλου καλά μέσα στο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε στο τρίτο σετ, μείναμε κοντά μέχρι το 20 όμως δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Έχουμε μπροστά μας κάποιες ημέρες ξεκούρασης και στη συνέχεια σκληρής δουλειάς. Θέλουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Θέλουμε  κάποιους βαθμούς για να «σφραγίσουμε» τη συμμετοχή μας στα play off".

 

Το λίμπερο του Παναθηναϊκού Γρηγόρης Κοντοστάθης δήλωσε: "Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη δίκαιη νίκη του. Από την πλευρά μου είμαι χαρούμενος που επέστρεψα υγιείς μετά από την περιπέτεια του τραυματισμού μου αλλά και την ίωση. Ήταν δύσκολο ψυχολογικά για εμένα, αλλά τώρα αισθάνομαι καλά και έτοιμος να βοηθήσω ξανά την ομάδα μου. Ο Παναθηναϊκός μας πίεσε πολύ στο σερβίς, ενώ μας έκανε ζημιά και με το μπλοκ. Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Έχουμε περάσει δύο δύσκολα χρόνια. Είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή την περιπέτεια, με την απαραίτητη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων".

 

O προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: "Είναι μία σημαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό η οποία μας διατηρεί στην κορυφή της Volley League. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη έδρα είναι το Ζηρίνειο, ενώ η Κηφισιά το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο. Στα πρώτα δύο σετ μας βγήκαν όλα όσα είχαμε σχεδιάσει στο μέγιστο. Πιέσαμε στο σέρβις, ήμασταν δυνατοί στο σέρβις. Στο τρίτο σετ ίσως να χαλαρώσαμε λίγο, η επίθεση μας δεν ήταν όπως στο ξεκίνημα και η Κηφισιά ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Όμως τέλος καλό όλα καλά".

 

Το λίμπερο του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γκαράς είπε: "Σήμερα ήμασταν καλοί σε μπλοκ άμυνα και πήραμε μία σημαντική νίκη σε μία δύσκολη έδρα όπως το Ζηρίνειο. Στο τρίτο σετ ειδικά η Κηφισιά μας πίεσε πολύ όμως στους κρίσιμους πόντους είχαμε ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα. Συγχαρητήρια στην Κηφισιά για την εμφάνιση της. Είναι σημαντικό για εμάς ότι με την ολοκλήρωση του έτους βρισκόμαστε την κορυφή και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλους για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. Να επιστρέψουμε σύντομα στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας.




 






Media



Βρίσκεστε εδώ: Volley League Πάμε Στοίχημα Α.Ο.Π.Κηφισιάς Αλώβητος και στο Ζηρίνειο ο Παναθηναϊκός, νίκησε 3-0 την Κηφισιά
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject