Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
31-03-2014

Ανδρέας Φράγκος: «Θέμα χρόνου να έρθει και ένας Ευρωπαϊκός τίτλος»

Rate this item
(0 votes)
Ο Ανδρέας Φράγκος έγινε ο τρίτος Ελληνας διεθνής αθλητής που αγωνίστηκε σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά τον Δημήτρη Τζούριτς και τον Ντίμα Φιλίποφ που έπαιξαν στο φάιναλ-4 του Τσάμπιονς Λιγκ και πήραν αντίστοιχα την 2η θέση με την Χάλκμπανκ και την 3η θέση με την Γιαστρέμπσκι.
Ο διεθνής ακραίος της Λατίνα μίλησε στο volleyleague.gr για την παρουσία της Λατίνα στους διπλούς τελικούς του Challenge Cup. Στον πρώτο αγώνα με την Φενερμπαχτσέ η Λατίνα νίκησε με 3-2 αλλά στη ρεβάνς που έγινε στην Κωνσταντινούπολη η τουρκική ομάδα επικράτησε 3-0 και πήρε τον τίτλο.
 
«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι που θέλαμε στον δεύτερο τελικό. Στον Α΄αγώνα στην έδρα μας βρήκαμε ρυθμό στο σερβίς και πήραμε τη νίκη. Στον δεύτερο τελικό η Φενέρ ήταν καλύτερη στο σερβίς και μας πίεσε πολύ. Σίγουρα θα ήμασταν ικανοποιημένοι εάν κατακτούσαμε τον τίτλο αλλά η συνολική πορεία της ομάδας μας στην Ευρώπη ήταν επιτυχημένη».
 
Ποιος είναι ο επόμενος στόχος για την Λατίνα;

«Στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στο πρωτάθλημα και στην 5η θέση που οδηγεί στο Challenge Cup της νέας περιόδου. Θα παίξουμε με το Τρέντο στις δύο νίκες. Οι αγώνες θα γίνουν 6 και 13 Απριλίου. Ελπίζω να τα καταφέρουμε».
 
Θα μείνεις στη Λατίνα και τέταρτη σεζόν;
 
«Θα το ήθελα αλλά ακόμα είναι νωρίς για να γίνουν συζητήσεις. Εδώ επί του παρόντος όλοι συζητούν για την αύξηση των ομάδων σε 16, για το σύστημα διεξαγωγής και τις εγγυήσεις των ομάδων. Μετά θα κλείσουν οι προπονητές και μετά οι παίκτες. Υπάρχει μια σειρά στα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση ακόμα κι αν δεν μείνω στη Λατίνα η καριέρα μου θα συνεχιστεί στην Ιταλία».
 
Τρεις Έλληνες διεθνείς βρέθηκαν με τις ομάδες τους σε τελικούς Ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Είναι τυχαίο;
 
«Μόνο τυχαίο δεν είναι. Έχουν λίγα χρόνια που οι Έλληνες παίκτες βγαίνουν στο εξωτερικό και έχουν ήδη διακρίσεις. Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι παρουσίες. Τονώνουν το ελληνικό βόλεϊ σε δύσκολη περίοδο, δίνουν εμπειρίες στους διεθνείς και κυρίως δίνουν κίνητρο και σε άλλα παιδιά να τολμήσουν μια καριέρα στο εξωτερικό. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Εκτός από τις ικανότητες πρέπει να κάνεις και τις σωστές επιλογές την κατάλληλη στιγμή. Με τις συνεχόμενες παρουσίες σε τελικές φάσεις Ευρωπαϊκών Κυπέλλων είναι θέμα χρόνου να έρθει και ένας τίτλος».
Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject