Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
17-12-2013

Προκρίθηκε στους «16» ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Rate this item
(4 votes)
Την πρώτη πρόκριση στην ιστορία του σε ευρωπαϊκά κύπελλα πανηγυρίζει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Η ομάδα του Έβρου παρότι έχανε 2-0 σετ στη Λευκορωσία από την Γκρόντνο κατάφερε να ισοφαρίσει 2-2 σετ και να εξασφαλίσει την πρόκριση. Στο φινάλε ηττήθηκε με 3-2 σετ αλλά πρόκειται για ανώδυνη ήττα καθώς του δίνει το εισιτήριο της πρόκρισης καθώς στον πρώτο αγώνα ο Εθνικός είχε νικήσει 3-1 σετ.
Ο Εθνικός θα μάθει αργότερα τον αντίπαλο του στη φάση των «16». Στις 21.30 η βελγική Λένικ θα υποδεχτεί την τσεχική Μπρνό. Στον πρώτο αγώνα η Λένικ είχε νικήσει 3-2 σετ και έχει πλεονέκτημα.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν τόσο ρόδινα για το «τρένο από την Αλεξανδρούπολη». Πάλεψε στο πρώτο σετ έκανε ανατροπή καθώς έχανε με 6-2 και 8-3. Αργά και σταθερά έφτασε να διεκδικεί το σετ ισοφαρίζοντας 17-17. Από κει και πέρα το ματς πήγαινε πόντο πόντο και ενώ προηγηθήκε με 23-24 οι Λευκορώσοι φάνηκαν πιο ψύχραιμοι κατακτώντας το 1ο σετ με 26-24.

Το επόμενο σετ ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Ο Εθνικός βρέθηκε πάλι να κυνηγά το σκορ βρισκόμενος στο...καναβάτσο με 8-2 και 11-5. Αυτή τη φορά όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έχασε το σετ εύκολα με 25-17.

Η ψυχή και η πίστη στις δυνατότητες της ομάδας όμως είναι στοιχεία που έχουν γραφτεί στο DNA της. Ο εγωισμός των παιχτών δεν τους επέτρεψε να παρατήσουν την υπόθεση πρόκριση και ξεκινώντας με ένα σερί 0-4 και κρατώντας βραχεία κεφαλή σε όλο το σετ κατάφερε να το κατακτήσει με 25-19.

Το εντυπωσιακό come back όμως έγινε στο 4ο σετ. Εκεί όπου αρχικά φάνηκε να είναι ντέρμπι. Μέχρι το 10-10 συμβάδιζαν οι δύο αντίπαλοι αλλά μετά από ένα απίστευτο ντεμαράζ, το σκορ εκτοξεύτηκε στο 11-23 για την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη. Φυσικά κατέκτησε το κρίσιμο 4ο σετ και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση και επιβλητική ανωτερότητα με 25-14.

Το τελευταίο διαδικαστικού χαρακτήρα σετ το κέρδισε η Γκρόντνο με 15-12, αλλά η τελική ήττα με 3-2 κανέναν δεν δυσαρέστησε.

«Είχαμε ψυχραιμία»

«Δείξαμε την απαιτούμενη ψυχραιμία σε ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς και καταφέραμε να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης του Challenge Cup», δήλωσε ο πασαδόρος της ομάδας Γρηγόρης Σιδηρόπουλος.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε: «Πήραμε την πρόκριση. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι με "καθαρό σκορ", υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, όμως στο 3ο σετ που ήταν και κρίσιμο δείξαμε ανωτερότητα και ήμασταν καλύτεροι. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο με τον Ολυμπιακό και περιμένουμε όλο τον κόσμο στο γήπεδο, γιατί ευελπιστούμε στο θετικό αποτέλεσμα που θα μας εξασφαλίσει τον άτυπο τίτλο του "Πρωταθλητή Χειμώνα».

Τα σετ: 3-2 (26-24, 25-17, 19-25, 14-25, 15-12)

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Ράιτς, Σιδηρόπουλος, Μιγιαΐλοβιτς, Παπάζογλου, Ανδρεάδης, Αν.Δαλακούρας / Δαρίδης (λ), Κ.Δαλακούρας, Κασαμπαλής, Γραμματικάκης.

 

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject