Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
11-01-2022

Φοίνικας ΟΝΕΧ: Η ζωή εν πλω

Rate this item
(0 votes)
Είναι γεγονός ότι οι ομάδες που βρίσκονται σε νησιά ή σε αρκετά απομακρυσμένες περιοχές μιας χώρας, αντιμετωπίζουν μία παραπάνω δυσκολία στο να κλείσουν παίκτες. Ο παράγοντας των μετακινήσεων -και δη των ακτοπλοϊκών- και της διαμονής εν γένει σε ένα νησί, λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη από κάθε παίκτη που δέχεται κρούση από μία τέτοια ομάδα.


Ο Φοίνικας Σύρου ONEX δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, διότι μπορεί η Σύρος να είναι ένα προηγμένο νησί που διαθέτει σχεδόν τα πάντα και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, το ότι οι παίκτες όμως μπαίνουν στο πλοίο για να ταξιδέψουν για οποιονδήποτε εκτός έδρας αγώνα τους, τους διαφοροποιεί από ομάδες που εδρεύουν στη χερσαία Ελλάδα. Διαθέτοντας βέβαια επίσημο χορηγό την Blue Star Ferries, τα ταξίδια αυτά γίνονται αρκετά άνετα και εύκολα για παίκτες και επιτελείο, καθώς σταθερά το προσωπικό της Blue Star κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι δυσκολίες των πολλών μποφόρ

Στο πρακτικό κομμάτι, το ταξίδι από τη Σύρο προς την Αθήνα διαρκεί 4 ώρες και όπως λένε οι παίκτες αυτό σημαίνει ότι “Έχουμε 4 περισσότερες ώρες κούραση από τους άλλους, ενώ εξαρτώμαστε πάρα πολύ από τον καιρό”. Ειδικά σε μέρες με πολλά μποφόρ, τα πράγματα γίνονται περίπλοκα για τους αθλητές και την κατάσταση που βρίσκονται ώρες μετά το ταξίδι, καθώς η κούραση παραμένει.

Στο πρόσφατο παρελθόν, οι παίκτες του Φοίνικα Σύρου ONEX ταξίδεψαν τέλη Νοέμβρη στην Αθήνα για να μεταβούν στην πορεία αεροπορικώς στο Βέλγιο, όπου είχαν παίξει με τη Λέουβεν, για το CEV Cup. Την ημέρα εκείνη τα μποφόρ ήταν 8, κάτι που πέρα από τις ώρες του ταξιδιού, επηρέασε αρκετούς και σε δεύτερο χρόνο, με έναν εξ αυτών να υποφέρει από ανακατωσούρα στο στομάχι τις δύο επόμενες μέρες. Βέβαια δεν περνάνε όλοι άσχημα τις μέρες με κύμα, αφού υπάρχουν και παίκτες που λένε πως όσο μεγαλύτερα τα κύματα, τόσο γλυκότερο το νανούρισμα!

“Κι όμως συνηθίζεται”

Για ανθρώπους πάντως που δεν έχουν συνηθίσει τα συχνά δρομολόγια με πλοία, το πρώτο διάστημα μπορεί να έχει τις δυσκολίες του, όπως όμως χαρακτηριστικά τονίζουν οι παίκτες, είναι κάτι που συνηθίζεται. Άλλοι συνήθισαν από τα πρώτα κιόλας ταξίδια, σε άλλους πήρε λίγο περισσότερο, ωστόσο ακόμη και τα πιο μακριά ταξίδια, όπως το πρόσφατο στη Ρόδο για το Super Cup που διήρκεσε 12 ώρες, γίνονται άνετα.

Όσον αφορά στο πώς περνάνε αυτές οι ώρες, ο ύπνος, οι συζητήσεις και το διάβασμα κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, ενώ το Titchu και άλλα παιχνίδια με τράπουλα έχουν την τιμητική τους σε κάθε σχεδόν ταξίδι.

Υπάρχει βέβαια και ένας παίκτης που περνάει κάπως διαφορετικά τις ώρες στο πλοίο και αυτός είναι ο πασαδόρος της ομάδας, Θεοδόσης Ηλίας, ο οποίος φοιτώντας παράλληλα σε δύο μεταπτυχιακά σε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικά, εκμεταλλεύεται τον χρόνο αυτό για παρακολούθηση διαλέξεων και διάβασμα, κάτι που αδιαμφισβήτητα είναι απαιτητικό, ειδικά σε συνδυασμό με τον πρωταθλητισμό.

Σε κάθε περίπτωση η συνήθεια, που έρχεται αργά ή γρήγορα, καθιστά τα ακτοπλοϊκά ταξίδια μέρος της ρουτίνας παικτών και επιτελείου και σίγουρα δεν κουράζει τόσο, όσο προχωρά η σεζόν. Ιδίως δε προς το τελείωμά της, το Σύρος – Αθήνα γίνεται κάτι σαν σπίτι – γήπεδο.

 

Από το Γραφείο Τύπου Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject