Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
16-01-2022

O Φοίνικας ΟΝΕΧ έκανε ποδαρικό με νίκη επί του Μίλωνα με 3-0

Rate this item
(0 votes)
Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ ξεκίνησε ιδανικά το 2022 με νίκη στο σπίτι του επί του μαχητικού Μίλωνα με 3-0 σετ. Οι συριανοί παρότι δεν είχαν την σπιρτάδα του Σούπερ Καπ καθώς μεσολάβησε 20ημερη διακοπή λόγω εορτών και covid κατάφεραν να έχουν την ουσία και να πάρουν το τρίποντο απέναντι σε μία ομάδα που τους στέρησε έναν βαθμό στον Α΄γύρο και θα μπορούσε να τους είχε κάνει τη ζημιά εάν κατακτούσε το 3ο σετ.

 

Με ξεκάθαρη δυναμική στο μπλοκ αλλά με πολλά λάθη στην τελική προσπάθεια του κρίσιμου 3ου σετ ο Φοίνικας πήρε δίκαια τη νίκη και σημειώνοντας την 6η νίκη της έπιασε τους 16 βαθμούς διατηρώντας την 4η θέση στη βαθμολογία και στο - 6 από τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση. Ο Μίλων έμεινε καθηλωμένος στην 5η θέση με 10 βαθμούς.

 

Ο Φοίνικας είχε πρωταγωνιστές τους Μιχάλοβιτς, Τζούριτς που σημείωσε από 13 πόντους ενώ Τζούριτς και Ιερεζουέλο έδωσαν ρεσιτάλ στο μπλοκ με 7 και 5 κερδισμένους πόντους αντίστοιχα.

 

Ο Μίλων μπήκε πολύ άσχημα στο 1ο σετ - όπως και στον πρώτο αγώνα - και είχε και την ατυχία να τραυματιστεί ο Καϊσλασάλο. Τη θέση του πήρε ο Νίκος Δημόπουλος στο 19-13 του 1ου σετ.

 

Ο Φοίνικας μπήκε καλύτερα στον αγώνα και έχοντας τον έλεγχο στο φιλέ κατάφερε από την αρχή να πάρει προβάδισμα ανοίγοντας το σκορ με Τζούριτς, Ιερεζουέλο στο 11-8. Η επίθεση του Στερν και το μπλοκ του Τζούριτς άνοιξε το σκορ στο 15-11 ενώ ο Μίλων είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Με σερί 5-0 από σερβίς του Στερν ο Φοίνικας έκανε το 22-13 και το σετ έκλεισε 25-16.

 

Πάλι με το μπλοκ κυριάρχησε ο Φοίνικα ανοίγοντας διαφορά 6-2 στο 2ο σετ, ενώ με το σερβίς του Κόστα η ψαλίδα άνοιξε στο 10-4. Με copy paste όπως στο 1ο σετ ο Φοίνικας χάρις τους τρεις άσσους του Μιχάλοβιτς έκανε το 22-13 και το σετ έκλεισε 25-19 με τον Καπετανίδη.

 

Ο Μίλων με την είσοδο του Λάππα ισορρόπησε τον αγώνα στο 3ο σετ καθώς ο Φοίνικας έκανε εύκολα το λάθος και δεν πίεσε στο σερβίς. Οι νεοσμυρνιώτες με τον Ματσιέι και τον Χανδρινό βγήκε στο φιλέ, ενώ οι συριανοί έκαναν διαδοχικά λάθη. Μέχρι το 17-17 οι δύο ομάδες έφτασαν με ράλι αλλά ο Φοίνικας βρήκε την ευκαιρία και με τους Μιχαήλοβιτς, Φράγκο και μπλοκ του Τζοιούριτς έκανε το καθοριστικό σερί 3-0 που έκανε και τη διαφορά με 20-17. Παρόλα αυτά ο Μίλων έμεινε κοντά στο σκορ και στο 24-22 ο Καπετανίδη έχασε το σερβίς (24-23) και ο Μιχάλοβιτς κάρφωσε άουτ για το 24-24. Ο Φοίνικας έπαιξε τον αγώνα κορώνα γράμματα αλλά το λάθος του Χανδρινού και η κόντρα επίθεση του Τζούριτς έκλεισαν το σετ 26-24 και μαζί τον αγώνα με 3-0 σετ για τους συριανούς.


Διαιτητές: Φραγκάκης, Μουλά Λεμονιά. Παρατηρητής: Πολίτης. Επόπτες: Βρούτσης, Παπαδημητρίου. Γραμματεία: Πιρπινιά.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-5, 16-12, 21-13, 25-16

2ο σετ: 8-4, 16-12, 21-13, 25-19

3ο σετ: 8-6, 16-15, 21-18, 26-24

*Οι πόντοι του A.O.Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν: 8 άσσοι, 35 επιθέσεις, 16 μπλοκ, 17 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων προήλθαν: 0 άσσοι, 31 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 19 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-16, 25-19, 26-24) σε 76΄.

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Γιόσκο Μιλενκόνσκι): Μιχάλοβιτς 13π. (9/20επ., 4 άσσοι), Ιερεζουέλο 8 (3/3επ., 5 μπλοκ), Κόστα 6 (3/6επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος), Τζούριτς 13 (5/9επ., 7 μπλοκ, 1 άσσος). Φράγκος 9 (7/17επ., 2 μπλοκ, 82%υπ., 45%αρ.), Στερν 9 (7/12επ., 2 άσσοι) / Καρασαβίδης (λ. - 58%υπ., 38%αρ.), Καπετανίδης 1 (1/3επ.).

Α.Ο.Ν.ΣΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Μούχλιας 2π. (2/12επ., 38%υπ., 23%αρ.), Χανδρινός Σπύρος 11 (11/24επ., 35%υπ., 24%αρ.), Μπράιαν 10 (3/5επ., 7 μπλοκ), Ούρτσεβιτς 1 (1 μπλοκ), Καϊσλασάλο, Ματσιέι 5 (4/10επ., 1 μπλοκ),  / Χανδρινός Αρης (60%υπ., 25%αρ.), Δημόπουλος 9 (9/15επ.), Τσαρκάτογλου, Λάππας 2 (2/5επ., 55%υπ., 36%αρ.), Δορδοκίδης, Βελούδης (λ).

 

O προπονητής του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ Γιόσκο Μιλενκόσκι δήλωσε: "Συγχαρητήρια στους παίκτες. Μετά από μία δύσκολη περίοδο χωρίς προπόνηση, για παραπάνω από δέκα μέρες, με το τελευταίο παιχνίδι να είναι στις 22 Δεκεμβρίου για το Super Cup, το σκορ όμως μας ικανοποιεί. Παίξαμε καλά, κάναμε 16 μπλοκ, 50% στην επίθεση, 8 άσσους, δεν μπορούμε καλύτερα από αυτό αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι κάθε μέρα θα είμαστε καλύτεροι. Έχουμε τώρα μία δύσκολη περίοδο, με Ολυμπιακό και στην συνέχεια τρία ματς με τον Παναθηναϊκό, αυτό όμως είναι το βόλεϊ, η δουλειά μας είναι αυτή. Αν σκεφτούμε ότι στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα, νικούσαμε 2-0 και μετά χάσαμε δύο σετ, έτσι και σήμερα πήγε να γίνει η ίδια ιστορία. Αυτό το τρίτο σετ δηλαδή ήταν δύσκολο και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό, να είμαστε δηλαδή πνευματικά έτοιμοι για τέτοιες καταστάσεις. Χρειάζεται να είμαστε ήρεμοι όταν το σκορ “καίει”, ειδικά για τα πιο δύσκολα παιχνίδια εναντίον των κορυφαίων ομάδων.

Ο λίμπερο του Φοίνικα ΟΝΕΧ Βασίλης Καρασαββίδης δήλωσε: "Αν λάβουμε υπόψη μας το διάστημα που είχαμε αποχή από την αγωνιστική δράση για περίπου 20 μέρες μετά και την κατάκτηση του Super Cup, είχαμε και στο διάστημα αυτό και το πρόβλημα με τον κορονοϊό που αντιμετωπίσαμε ως ομάδα. Το παιχνίδι είχε παγίδες, γιατί ο Μίλωνας είναι μία πολύ καλή ομάδα, με καλό προπονητή, οργανωμένη, οι παίκτες ξέρουν τι κάνουν μέσα στο γήπεδο και ως πρεμιέρα μετά από τόσο καιρό χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή και συγκέντρωση για να πάρουμε τους τρεις πόντους που είναι πολυπόθητοι για μας. Σε αυτό πρέπει να μείνουμε, όλο αυτό το διάστημα αφιερώσαμε πολύ χρόνο μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε αυτούς τους τρεις πόντους χωρίς καμία απώλεια και με την ίδια στοχοθεσία και συγκέντρωση συνεχίζουμε και την επόμενη φάση. Η νίκη αυτή μας δίνει ώθηση για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, και σύμφωνα με το πώς είναι το σύστημα διεξαγωγής, νιώθουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, μετά από πολύ καιρό που είχαμε να παίξουμε και αυτό είναι το σημαντικό. Έχουμε λίγες μέρες να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και εκεί θα τα δώσουμε όλα".

Ο προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας είπε: "Το αποτέλεσμα δεν αποτελεί έκπληξη, παίζαμε με μία ανώτερη ομάδα η οποία είναι σε φοβερή κατάσταση, προέρχεται από την κατάκτηση του Super Cup και να δώσω και συγχαρητήρια. Εμείς θέλαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στα δύο πρώτα σετ, όπως ήμασταν στο τρίτο, όπου φτάσαμε μία ανάσα από την κατάκτησή του. Είχαμε βέβαια κάποια προβλήματα, ο Καϊσασλάο δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα, είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού. Προσπαθήσαμε με κάποιες αλχημείες να το καλύψουμε, τελικά δεν το καταφέραμε. Βέβαια ο Δημόπουλος ήταν καταπληκτικός, του δίνω θερμά συγχαρητήρια. Ένα παιδί που ήρθε από κατώτερη κατηγορία και δουλεύει πάρα πολύ και κατάφερε σήμερα να μπει και να καλύψει το κενό, αλλά όπως καταλαβαίνετε, η απουσία του Καϊσασλάο είναι για μας πολύ σημαντική, για ομάδα σαν τη δική μας είναι απώλεια σοβαρή. Δεν μπόρεσε να παίξει, θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι στα επόμενα παιχνίδια, έχω μία ανησυχία, αλλά μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τον Δημόπουλο, από την προσπάθεια του τρίτου σετ και γενικότερα από τη θέληση της ομάδας να κερδίσει. Αυτό κάποια στιγμή σίγουρα θα μας βγει σε αποτέλεσμα. Στηριζόμαστε στην ομαδικότητα, όποιος και να μπαίνει μέσα προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι έχουμε δουλέψει στην προπόνηση, σίγουρα αυτή η μαχητικότητα, αυτή η αγωνιστικότητα και αυτή η ποιότητα που δείξαμε στο τρίτο σετ θα μετουσιωθεί σε αποτέλεσμα στο προσεχές μέλλον".

Ο διαγώνιος του Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων Νίκος Δημόπουλος δήλωσε: "Θα μπορούσαμε να είχαμε πιέσει και νωρίτερα. Μπήκαμε λίγο μουδιασμένοι. Μας πίεσε η Σύρος αρκετά στο σερβίς, μας έκανε μπροστά σερβίς για να βγάλει από την επίθεση τον καλό μας τον επιθετικό, αλλά πιστεύω τα πήγαμε αρκετά καλά, αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 1-2 σετ. Είχαμε τον Σαμούλι (σ.σ. Καϊσασλάο) που δεν μπορούσε να παίξει, τον βασικό μας διαγώνιο. Προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορώ, πιστεύω ότι πήγε καλά. Δεν ξέρω τώρα με τον Σαμούλι πώς θα είχε γίνει το παιχνίδι, μπορεί να ήταν διαφορετικό, αλλά νομίζω ήταν καλό το παιχνίδι. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που παίζουμε με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Διεκδικούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και συνεχίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, να βελτιωνόμαστε εμείς ατομικά, αλλά και σαν ομάδα ολόκληρη".

 

Media



Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject