Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
12-12-2023

Δημήτρης Μούχλιας, Φρίξος Κωτσάκης της Ντούρεν: «Θα είναι ξεχωριστά τα παιχνίδια με τον Μίλωνα»

Rate this item
(0 votes)
Το έχει η μοίρα του Μίλωνα στη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία να βρίσκει στο δρόμο του Έλληνες αθλητές.


Μετά την αυστριακή Zαντρούγκα Μπλέιμπουργκ του Άγγελου Μανδηλάρη, την οποία απέκλεισε στους 32 του CEV Cup τώρα για τους 16 της διοργάνωσης αντιμετωπίζει τη γερμανική Ντούρεν στην οποία αγωνίζονται οι Δημήτρης Μούχλιας, Φρίξος Κωτσάκης, με τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων να διεξάγεται την Τετάρτη 14/12 (20:00) στη Γερμανία.

«Πάντα χαίρομαι να παίζω απέναντι με φίλους, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα είναι λίγο περίεργο γιατί πρόκειται για μια διεθνή διοργάνωση. Ο Μίλων είναι μια πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα που ξέρει τι κάνει μέσα στο γήπεδο και θα είναι δύο πολύ δυνατά παιχνίδια», είπε ο Δημήτρης μιλώντας στο www.volleyball.gr και παραδέχθηκε πως για την ομάδα του: «η  πορεία στην Ευρώπη είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους. Στη Γερμανία η Μπερλίν είναι το απόλυτο φαβορί κι από την αρχή της σεζόν έχουμε ως στόχο το Κύπελλο και την Ευρώπη».

Για τον διαγώνιο από το Σουφλί η φετινή σεζόν είναι μια νέα μεγάλη αλλαγή καθώς μετά την εξαιρετική πορεία του στο πανεπιστήμιο της Χαβάης επέστρεψε στην Ευρώπη.

«Όντως ήταν μια μεγάλη αλλαγή, αλλά είμαι τυχερός γιατί η ομάδα μου έχει πραγματικά τρομερή οργάνωση. Από την πρώτη στιγμή μου έχουν προσφέρει ότι χρειάζεται ένας αθλητής έτσι ώστε να σκέφτεται μόνο το βόλεϊ»

Στη Χαβάη το alter ego του ήταν ο Σπύρος Χάκας, ενώ τώρα στη Ντούρεν έχει τον Φρίξο...

«Βοηθάει πάρα πολύ ότι είμαστε δύο Έλληνες μαζί... Εδώ στη Γερμανία είμαι μαζί με τη Μιχαέλα, την κοπέλα μου, αλλά μέσα στο γήπεδο είναι διαφορετικό να έχεις έναν δικό σου άνθρωπο με τον οποίος μπορεί να επικοινωνήσεις στη γλώσσα σου».

Η «συνύπαρξη» τους στην Ντούρεν πάντως δεν είναι τυχαία όπως σπεύδει να εξηγήσει ο Φρίξος.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι είμαστε δύο Έλληνες και αυτό προέκυψε με επιλογή της ομάδας. Εκτός από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά βάλανε στην εξίσωση και τη διάθεση των αθλητών και έκριναν ότι δύο Έλληνες μαζί θα είναι καλύτερα. Κι είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι με τον Δημήτρη γνωριζόμαστε σχεδόν μια δεκαετία και είμαστε φίλοι».

Ο Καλαματιανός ακραίος χαρακτήρισε «πρωτόγνωρο το συναίσθημα να βρεθώ αντιμέτωπος με μια ελληνική ομάδα σε αγώνα ευρωπαϊκού κυπέλλου. Στην αρχή με τον Δημήτρη δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει κι όταν το ανέφερε κάποιος από την ομάδα ότι μπορεί να παίξουμε με μια ελληνική ομάδα είδαμε ότι πρόκειται για τον Μίλωνα και χαρήκαμε που πέρασε από τους Αυστριακούς».

Πέρα από την χαρά για την πρόκριση και το ταξίδι στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα όπου θα συναντήσουν ουκ ολίγους γνωστούς, υπάρχει και το αγωνιστικό κομμάτι.

«Προσπαθούμε να αφήσουμε λίγο έξω όλο αυτό το... ελληνικό στοιχείο της αναμέτρησης. Σίγουρα θα υπάρχει η πλάκα αλλά θα κρατήσουμε την ισορροπία. Σ' αυτού του είδους τους αγώνες, ο δεύτερος είναι ο πιο σημαντικός. Εμείς θέλουμε να πάρουμε μια καθαρή νίκη στην έδρα μας και μετά βλέπουμε», είπε αρχικά ο Φρίξος και συμπλήρωσε: 

«Έχω δει κάποιους αγώνες του Μίλωνα και σίγουρα έχει μια πολύ καλή ομάδα, αλλά νομίζω ότι εμείς είμαστε πιο πλήρεις. Φέτος η Ντούρεν φτιάχτηκε με αυτή την λογική, να έχει πολλές λύσεις για τις τέσσερις διοργανώσεις που συμμετέχει».

Ο Φρίξος όπως και ο Δημήτρης πήγε στη Ντούρεν το περασμένο καλοκαίρι μετά την περσινή του εμπειρία στη γαλλική Α2 με τις Κάνες και νιώθει απόλυτα δικαιωμένος με την επιλογή του.

«Είναι διαφορετικά εδώ. Το επίπεδο είναι καλύτερο και πιστεύω ότι έκανα την σωστή επιλογή. Ο Κάννες ήταν επίσης μια καλή επιλογή όταν έφυγα από την Ελλάδα, αλλά εδώ νιώθεις ότι μπορείς να εδραιωθείς».

 

Πηγή: volleyball.gr

Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Μίλων ΑΟΝΣ Δημήτρης Μούχλιας, Φρίξος Κωτσάκης της Ντούρεν: «Θα είναι ξεχωριστά τα παιχνίδια με τον Μίλωνα»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject