Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
30-03-2023

Final-4 Κυπέλλου ανδρών (Α’ ημιτελικός): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (31/3, 18:00 ERTSPORTS)

Rate this item
(0 votes)
Η αυλαία του Final 4 της Καλαμάτας ανοίγει με την αναμέτρηση ΑΟΝΣ Μίλων-Ολυμπιακός που πέρσι είχαν αναμετρηθεί στην προημιτελική φάση του θεσμού.

 

Το αυριανό (Παρασκευή 31/3, 18:00, ErtSports1) είναι το 5ο φετινό ραντεβού των δύο ομάδων με τον Ολυμπιακό να έχει επικρατήσει στα τέσσερα προηγούμενα (δύο στην κανονική διάρκεια, δύο στη σειρά των ημιτελικών της Volley League) και γενικά να μην έχει ηττηθεί από τους Νεοσμυρνιώτες.

Ο τυπικός γηπεδούχος Μίλων στη 2η παρουσία του σε Final-4 Κυπέλλου (η προηγούμενη το 2008 στην Ορεστιάδα όπου ηττήθηκε στον ημιτελικό από την ΕΑ Πατρών)  θέλει να διεκδικήσει  σε μια ιστορική σεζόν την παρθενική του παρουσία σε τελικό.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έχοντας ήδη κατακτήσει το Challenge Cup, έχοντας προκριθεί στους τελικούς του Λιγκ Καπ (θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό) κι απέχοντας ένα βήμα από τους τελικούς του πρωταθλήματος, θέλει να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο του quadruple και της κατάκτησης όλων των πιθανών τίτλων.

 

Ο προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε μια βολεϊκή πόλη όπως η Καλαμάτα. Πολλοί αθλητές, προπονητές έχουν βγει από αυτήν την πόλη. Προσωπικά μου ξύπνησαν αναμνήσεις, όταν το 2003 ως πασαδόρος της Νίκαιας και αουτσάιντερ της διοργάνωσης φτάσαμε στην κατάκτηση του τροπαίου. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και την ΕΟΠΕ που μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε ένα ωραίο τουρνουά σε αυτή την πόλη. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό, έχουμε κάνει πολλές υπερβάσεις φέτος. Παίξαμε στην Ευρώπη για πρώτη φορά, μπήκαμε στα πλέι οφ και διεκδικούμε το πρωτάθλημα, έχουμε γεμίσει το γήπεδό μας. Έχει γίνει πολύ σοβαρή στην ομάδα από τη διοίκηση έως το σταφ και τους παίκτες, είμαστε εδώ για να χαρούμε τη συμμετοχή. Είμαστε οι μόνοι που αν δεν πάρουμε το κύπελλο δε θα είμαστε αποτυχημένοι. Είμαστε το αουτσάιντερ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια, εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

 

Ο αρχηγός και διαγώνιος του Μίλωνα Μπόγιαν Γιορντάνοφ τόνισε: «Έχω τρομερές αναμνήσεις από την Καλαμάτα. Ο προπονητής μου τα είπε όλα για τον Μίλωνα και τη σεζόν μας φέτος. Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι ότι θέλουμε να διασκεδάσουμε το βόλεϊ και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε ο κόσμος να απολαύσει βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να παίζω ακόμα βόλεϊ και να είμαι ξανά εδώ (στην Καλαμάτα). Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου».

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Θέλω να πω ευχαριστώ στον πρόεδρο της ομοσπονδίας και στον δήμαρχο της Καλαμάτας για τη διοργάνωση του Final 4. Είναι φανταστικό μέρος. Αύριο θα παίξουμε με μια ομάδα, την οποία σεβόμαστε πάρα πολύ. Είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ο τελικός είναι σε δεύτερο πλάνο, πρώτα από όλα σκεφτόμαστε τον ημιτελικό κόντρα στον Μίλωνα».

 

Ο αρχηγός και πασαδόρος του Ολυμπιακού Ντράγκαν Τράβιτσα τόνισε: «Ευχαριστούμε πολύ την Καλαμάτα για την φιλοξενία και την διοργάνωση του Final 4. Έχω ακούσει πολύ όμορφα λόγια για την Καλαμάτα και το διαπίστωσα όσο είμαι εδώ. Είμαι τυχερός που είμαι μέλος αυτού του Final 4.

Ο Μίλωνας είναι μια πολύ καλή ομάδα με νεαρούς παίκτες, αλλά και παίκτες με εμπειρία όπως ο Μπόγιαν Ιορντάνοφ. Πιστεύω θα είναι ένα πολύ ωραίο και ανταγωνιστικό παιχνίδι, το οποίο θα ευχαριστηθούν όλοι οι θεατές».



Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023


Α' Ημιτελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 18:00 (ERTSPORTS 1): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Βουδούρης, Γεράνιος, Παρατηρητής αγώνα: Ράπτης, Τσάλεντζ ρέφερι: Γεροθόδωρος, Επόπτες: Καπότης, Σαμοθράκης, Γραμματείες: Θεοδωρίδου, Καπουράνη.

Β' Ημιτελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 21:15 (ΕΡΤ-3): Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Παπακοσμάς, Παρατηρητής αγώνα: Γεωργουλέας, Τσάλεντζ ρέφερι: Βουδούρης, Επόπτες: Ζαρμπίνης, Καπότης, Γραμματείες: Θεοδωρίδου, Καπουράνη.
 
Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Τελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 21:30 (ΕΡΤ-3): Νικητής Α' Ημιτελικού - Νικητής Β' Ημιτελικού

 

Βρίσκεστε εδώ: News Hellenic Cup Final-4 Κυπέλλου ανδρών (Α’ ημιτελικός): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (31/3, 18:00 ERTSPORTS)
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject