Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
30-03-2023

Final-4 Κυπέλλου ανδρών (Β’ ημιτελικός): Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο. (31/3, 21:15 ΕΡΤ-3)

Rate this item
(0 votes)
Ο δεύτερος ημιτελικός του Final-4 της Καλαμάτας είναι το 8ο φετινό ραντεβού ασπρόμαυρων και πρασίνων.

 

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στη Volley League ανδρών (κανονική διάρκεια και ημιτελικούς που είναι σε εξέλιξη), League Cup (προημιτελική φάση), Super Cup και τώρα στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

 

Ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει στις πέντε πρώτες φετινές τους αναμετρήσεις, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 στις νίκες στη σειρά των ημιτελικών.

 

Η τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι στο Κύπελλο ήταν το 2019, όταν ο Δικέφαλος (που κατέκτησε τον τίτλο στην Ιεράπετρα) απέκλεισε στους προημιτελικούς το τριφύλλι, ενώ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός είχαν βρεθεί αντιμέτωποι και στον ημιτελικό του 2003 (final-8) που είχε φιλοξενηθεί και πάλι στο κλειστό Τέντα στην Καλαμάτα (ο ΠΑΟ είχε νικήσει με 3-1).

 

Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. Γιόσκο Μιλενκόσκι δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, που προκριθήκαμε στο Final-4. Είμαστε έτοιμοι. Το κύπελλο είναι η διοργάνωση που δεν έχει φαβορί. Έχουμε να χάσουμε από τις 14 Ιανουαρίου, από τότε έχουμε μόνο νίκες στην Ελλάδα και τις περισσότερες με 3-0. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε τους αγώνες. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, άλλωστε στους επτά αγώνες που έχουμε παίξει φέτος έχει κερδίσει τους πέντε. Ωστόσο, εμείς θα δώσουμε ότι έχουμε».

 

Ο αρχηγός του Π.Α.Ο.Κ. Γιάννης Τακουρίδης τόνισε: «Ευχαριστούμε την πόλη της Καλαμάτας για τη φιλοξενία. Είναι μια πόλη που αγκαλιάζει το βόλεϊ, έχει φιλοξενήσει και την Εθνική ενώ έχει επίσης ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στο Final-4, είναι η 9η συνεχόμενη χρονιά για τον ΠΑΟΚ σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης, ενώ τις τελευταίες τρεις ήμασταν τροπαιούχοι.

Σε ότι αφορά τον ημιτελικό, είναι ένα ματς κόντρα σε μια ομάδα που την ξέρουμε πολύ καλά. Είναι πρωτόγνωρο να παίζουμε τόσες πολλές φορές με μια ομάδα. Μας κέρδισαν πέντε φορές, εμείς πήραμε τα δύο τελευταία παιχνίδια. Όποιος και να κερδίσει δε θα αποτελεί έκπληξη, διότι είμαστε δυο εξαιρετικά σύνολα. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη, απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο σεβόμαστε παρά πολύ. Έχουν εξαιρετικούς παίκτες και προπονητή, και τους σεβόμαστε απεριόριστα».

 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Θελουμε να ευχαριστήσουμε το δήμο της Καλαμάτας και την ομοσπονδία για τη διοργάνωση του final 4. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και είναι τιμη να βρισκόμαστε σε ένα Final 4. Για την τοπική ομάδα ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή άνοδο.

 

Σε αυτή τη διοργάνωση βρίσκονται οι ομάδες που απέδωσαν το καλύτερο βόλεϊ. Δεν υπάρχουν φαβορί. Όλες οι ομάδες έχουν τις ιδέες πιθανότητες.

 

Όσον αφορά την ομάδα μου έχουμε ένα δύσκολο αγώνας. Σκεφτόμαστε μόνο τον ημιτελικό. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ μας νίκησε τις προηγούμενες δυο φορές που αναμετρηθήκαμε και στο ημιτελικό θελουμε να πάρουμε μια άτυπη ρεβάνς για τις ήττες που προηγήθηκαν».

 

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Άξελ Γιάκομπσεν τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Καλαμάτα. Το παιχνίδι με το ΠΑΟΚ είναι ανταγωνιστικό. Προερχόμαστε από δυο δύσκολα παιχνίδια.

 

Η πρόσφατη παράδοση δεν είναι με το μέρος μας, καθώς χάσαμε τα δυο τελευταία ματς. Στο τελευταίο ματς εμείς ως Παναθηναϊκός ήμασταν πιο βελτιωμένοι. Στον ημιτελικό θέλω να τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε και να πάμε στον τελικό».



Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Α' Ημιτελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 18:00 (ERTSPORTS 1): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Βουδούρης, Γεράνιος, Παρατηρητής αγώνα: Ράπτης, Τσάλεντζ ρέφερι: Γεροθόδωρος, Επόπτες: Καπότης, Σαμοθράκης, Γραμματείες: Θεοδωρίδου, Καπουράνη.

Β' Ημιτελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 21:15 (ΕΡΤ-3): Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Παπακοσμάς, Παρατηρητής αγώνα: Γεωργουλέας, Τσάλεντζ ρέφερι: Βουδούρης, Επόπτες: Ζαρμπίνης, Καπότης, Γραμματείες: Θεοδωρίδου, Καπουράνη.
 
Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Τελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 21:30 (ΕΡΤ-3): Νικητής Α' Ημιτελικού - Νικητής Β' Ημιτελικού

 

Βρίσκεστε εδώ: News Hellenic Cup Final-4 Κυπέλλου ανδρών (Β’ ημιτελικός): Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο. (31/3, 21:15 ΕΡΤ-3)
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject