Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
31-03-2023

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων 3-0 και πήρε θέση στον τελικό

Rate this item
(0 votes)
Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων 3-0 και πήρε θέση στον τελικό
Download attachments:
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου ανδρών, που διεξάγεται στην Καλαμάτα και προκρίθηκε για 24η φορά στην ιστορία του στον τελικό του θεσμού. Ο Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων, στη δεύτερη παρουσία του σε Final-4 Κυπέλλου, προσπάθησε για την ιστορική πρόκριση στον τελικό, ωστόσο η απώλεια του β' σετ (όπου προηγήθηκε με 19-12) αποδείχθηκε καθοριστική. Οι νεοσμυρνιώτες πήραν προβάδισμα 12-5 με το σερβίς του Χερ, αλλά στο 19-12 ο Ολυμπιακός έκανε δύο μεγάλα σερί με τα σερβίς των Λινάρδου, Ζουπάνι και έκανε την ανατροπή.


Οι ερυθρόλευκοι, που επιστρέφουν σε τελικό μετά το 2017, θα διεκδικήσουν τον 17ο τίτλο τους με τον αντίπαλο τους να προκύπτει από τον 2ο ημιτελικό (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, 21:30, ΕΡΤ3).

 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς, καθώς μετά το αρχικό 5-6, οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να ανοίγουν τη διαφορά (5-9) και το 10-13 μετατράπηκε σε 11-19 για να έρθει το ο-1.



Αντιστρόφως ανάλογη εικόνα στο β' σετ, όπου η ομάδα της Νέας Σμύρνης με τα σερβίς του Χερ μετέτρεψε το 7-5 σε 12-15 και διατήρησε αυτό το +7 μέχρι το 19-12. Εκεί όμως ο Ζουπάνι (είχε περάσει μαζί με τον Κομητούδη) πήγε στη γραμμή του σερβίς και το σκορ έγινε 19-17 με τον Μίλωνα να φτάνει ξανά στο +4 (22-18). Νέο ερυθρόλευκο σερί έφερε την ισοφάριση (22-22) και στ0 23-23 επίθεση του Ιντάλγκο και άσος του Στέρν έφεραν το 0-2 για τους ερυθρόλευκους.




Παρά την απώλεια του σετ οι παίκτες του Ψάρρα προσπάθησαν και ήταν ανταγωνιστικοί και στο τρίτο σετ μέχρι το 15-15. Εκεί συνεχόμενες κόντρες των ερυθρόλευκων διαμόρφωσαν το 15-19 για να τελειώσει το ματς με άσσο του Ιντάλγκο.


Διαιτητές: Βουδούρης, Γεράνιος, Παρατηρητής αγώνα: Ράπτης, Τσάλεντζ ρέφερι: Γεροθόδωρος, Επόπτες: Καπότης, Σαμοθράκης, Γραμματείες: Θεοδωρίδου, Καπουράνη.

Διακύμανση:
1ο σετ: 5-8, 11-16, 13-21, 15-25
2ο σετ: 8-5, 16-10, 21-17, 23-25
3ο σετ: 7-8, 15-16, 17-21, 19-25

*Οι πόντοι του Μίλωνα προήλθαν από 4 άσσους, 30 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 7 άσσους, 36 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (15-25, 23-25, 19-25) σε 85'

Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Μπράιαν 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (47 επ., 2 μπλοκ), Γιορντάνοφ 11 (11/27 επ.), Νανόπουλος 3 (2/9 επ., 1 μπλοκ, 32% υπ. - 27% άριστες), Μολίνα 11 (9/20 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 70% υπ. - 41% άριστες), Χερ 3 (3 άσσοι) / Χανδρινός (λ, 33% υπ. - 17% άριστες), Δημητούλης, Εφραιμίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Αλμπέρτο Τζουλιάνι): Παγένκ 9 (6/7 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Στερν 16 (11/23 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 9 (7/12 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 57% υπ. - 14% άριστες), Τράβιτσα 1 (1 μπλοκ), Λινάρδος 2 (2/4 επ.), Ιντάλγκο 10 (8/15 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 44% υπ. - 28% άριστες) / Τζιάβρας (λ, 71% υπ. - 21% άριστες), Κομητούδης, Παπαγγελόπουλος, Ζουπάνι 1 (1/1 επ.), Δαλακούρας 1 (1/1 επ.).

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Το επίπεδο μας ήταν αυτό που χρειαζόταν για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Υποφέραμε στο δεύτερο σετ, αλλά καταφέραμε και κάναμε τη μεγάλη αυτή ανατροπή. Πρέπει να βελτιώσουμε για αύριο τη συγκέντρωση μας στο μπλοκ-άμυνα, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στον τελικό. Δεν θεωρώ ότι είμαστε φαβορί, θεωρώ ότι όποιος κι αν περάσει, οι πιθανότητες είναι 50%-50%. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ δυνατές, σεβόμαστε πολύ και τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό».

 

Ο ακραίος του Ολυμπιακού Ραφαήλ Κουμεντάκης τόνισε: «Είμαι μια χαρά, δόξα τω Θεό, είχαμε ένα ατύχημα με τον Τζιάβρα, αλλά όλα καλά. Θέλω να πω ένα μπράβο και συγχαρητήρια στην ομάδα του Μίλωνα, γιατί για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν πολύ ανταγωνιστικοί και μας πίεσαν πάρα πολλές φορές στα σετ. Ο Ολυμπιακός κυνηγάει όλους τους στόχους, δεν ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε. Κοιτάμε το αυριανό ματς, στο οποίο πρέπει να έχουμε συνέπεια, να έχουμε την απόδοση μας σε υψηλά στάνταρ, ώστε να κερδίσουμε».

 

Ο κεντρικός του Ολυμπιακού Άλεν Παγένκ είπε: «Πολλά ματς έχουμε παίξει με τον Μίλωνα, αλλά το σημερινό ήταν διαφορετικό. Ήταν ένας ημιτελικός, για το Κύπελλο. Είναι μόνο ένα ματς, δεν υπήρχε... γυρισμός, οπότε έπρεπε να πιέσουμε πολύ από το ξεκίνημα. Μετά το πρώτο σετ, το οποίο κερδίσαμε, χαλαρώσαμε λιγάκι, κάτι που δεν έπρεπε. Ο Μίλων άρχισε να παίζει εξαιρετικά, όμως χαίρομαι, που το γυρίσαμε! Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα που παλεύει. Που παλεύει για κάθε πόντο! Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Δεν θέλω να διαλέξω αντίπαλο, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλές ομάδες, θα είναι σκληρός τελικός, για αυτό πρέπει να ξεκουραστούμε τώρα, όσο προλαβαίνουμε».




Ο ακραίος του Μίλωνα Αλέξανδρος Νανόπουλος τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε final-4 Κυπέλλου και βασικός κιόλας. Είναι πολύ έντονα τα συναισθήματα, που νιώθεις όταν παίζεις στον ημιτελικό και απέναντι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Δεν είναι ίδιος αγώνας με των πλέι οφ. Είναι ένας αγώνας που κρίνει πρόκριση. Μπορούσαμε να πάρουμε το δεύτερο σετ. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στα λάθη μας. Πιστεύω ότι οι ομάδες ήταν κοντά καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αν εξαιρέσουμε το πρώτο σετ. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες και την ετοιμότητα του Ολυμπιακού».





Ο προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας δήλωσε: «Όταν προηγείσαι απέναντι στον Ολυμπιακό με 5-6 πόντους στο δεύτερο σετ, ελπίζεις ότι μπορείς να το κατακτήσεις. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει. Ας μην σταθούμε σε αυτό, ας σταθούμε στο ότι η ομάδα μας δικαίωσε την παρουσία της σε αυτό το Final-4 έπαιξε πολύ καλό βόλεϊ στάθηκε ως ίση προς ίση απέναντι σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός με αυτό το μπάτζετ, αυτή τη δυναμική, με αυτούς τους παίκτες και το προπονητικό σταφ και την ιστορία. Νομίζω ότι αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο όλοι οι αθλητές. Τους δίνω συγχαρητήρια. Μπήκαν και αγωνίστηκαν για τη νίκη. Το ήθελαν πολύ. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Το ότι κατάφερε και γύρισε το δεύτερο σετ δείχνει την ποιότητά του. Μία χρονιά γεμάτη υπερβάσεις. Μία χρονιά γεμάτη ικανοποίηση. Μία χρονιά η οποία νομίζω ότι βάζει τις βάσεις για να πρωταγωνιστεί ο Μίλωνας τα επόμενα χρόνια στα υψηλά σκαλοπάτια του ελληνικού πρωταθλήματος. Κάναμε πολλά φέτος. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε άλλη μία υπέρβαση σήμερα. Το όνειρο μπορεί να περιμένει».




Ο ακραίος του Μίλωνα Αλέξανδρος Νανόπουλος τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε final-4 Κυπέλλου και βασικός κιόλας. Είναι πολύ έντονα τα συναισθήματα, που νιώθεις όταν παίζεις στον ημιτελικό και απέναντι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Δεν είναι ίδιος αγώνας με των πλέι οφ. Είναι ένας αγώνας που κρίνει πρόκριση. Μπορούσαμε να πάρουμε το δεύτερο σετ. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στα λάθη μας. Πιστεύω ότι οι ομάδες ήταν κοντά καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αν εξαιρέσουμε το πρώτο σετ. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες και την ετοιμότητα του Ολυμπιακού».




Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023


Α' Ημιτελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 18.00 (ERTSPORTS 1): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 0-3 (15-25, 23-25, 19-25)

Β' Ημιτελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 21.15 (ΕΡΤ-3): Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Παπακοσμάς, Παρατηρητής αγώνα: Γεωργουλέας, Τσάλεντζ ρέφερι: Βουδούρης, Επόπτες: Ζαρμπίνης, Καπότης, Γραμματείες: Θεοδωρίδου, Καπουράνη.
 
Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Τελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 21.30 (ΕΡΤ-3): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Νικητής Β' Ημιτελικού

 

 

Βρίσκεστε εδώ: News Hellenic Cup Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων 3-0 και πήρε θέση στον τελικό
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject