Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
30-01-2024

A.O.N.Σ.Μίλων: Έτοιμος στο Λούνεμπουργκ για ένα ακόμα θαύμα στο CEV Cup (31/1, 20:00)

Rate this item
(0 votes)
Ένα ακόμα επεισόδιο στην ξέφρενη πορεία στο CEV Cup θέλει να γράψει ο Μίλωνας. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης που ξεκίνησε δειλά το ταξίδι της από την προκριματική φάση βρίσκεται στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει την γερμανική Λούνεμπουργκ που έχει δεύτερη ευκαιρία από το Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την δεύτερη της βαθμολογίας του γερμανικού πρωταθλήματος με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα ανοίξει την πρόκριση στα ημιτελικά. Με άλλα λόγια ο ιστορικός σύλλογος της Νέας Σμύρνης έχει ένα ακόμα ραντεβού με την ιστορία...

 

Να σημειωθεί πως από την αναμέτρηση θα απουσιάσει ο Τίμοφι Πολουγιάν και άπαντες οι παίκτες που έχει στη διάθεση του ο Σάκης Ψάρρας υπόσχονται να προσπαθήσουν για μία τεράστια και ιστορική υπέρβαση για το ελληνικό ανδρικό βόλεϊ. Ο αγώνα θα αρxίσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 και δεν θα υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση ή Live Streaming αλλά θα υπάρχουν ραδιοφωνικές συνδέσεις και ρεπορτάζ από τον απεσταλμένο της EΡΑ Sport Γιάννη Ράνιο. Διαιτητές του αγώνα θα είναι η Ιταλίδα Αντονέλα Βεραστσίνα και ο Ολλανδός Σουλεϊμάν Γιαλτσίν.

 

Με αυτοπεποίθηση αλλά και ψυχολογία μετά τις διαδοχικές ευρωπαϊκές επιτυχίες, με πιο πρόσφατη κόντρα στη Ναντ, ο Μίλωνας θέλει να διεκδικήσει όσες πιθανότητες του αντιστοιχούν κόντρα σε μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ, η οποία προέρχεται από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τερμάτισε στην 3η θέση.

 

Η Λούνεμπουργκ και τις δύο νίκες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τις έκανε στην αρχή του ομίλου, επί της Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε με 3-0 (εντός έδρας) και εκτός έδρας κόντρα στην ισπανική Γκούαγκουας με 3-1. Στη συνέχεια ηττήθηκε από την πολωνική Γιαστρέμπσκι με 3-1 στη Γερμανία, από την Γκούαγκούας 3-0 επίσης στη Γερμανία και με 3-0 από τις Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε και Γιαστρέμπσκι εκτός έδρας.

 

Βρίσκεται σε καλή περίοδο στο γερμανικό πρωτάθλημα, καθώς τις δύο τελευταίες αγωνιστικές σημείωσε ισάριθμες νίκες με καλή εμφάνιση. Tην Κυριακή (28/1) νίκησε εκτός έδρας 3-0 τη προτελευταία Χάτσινγκ Μονάχου και την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησε εντός έδρας της 3-0 την 7η της βαθμολογίας Μπίτερφελντ. Είναι στη 2η θέση της βαθμολογίας με 37 βαθμούς, έναντι 43 της Μπερλίν που είναι πρωτοπόρος και 36 της Φριντρισχάφεν που ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής.

 

Αμερικανοί και Καναδοί

 

Προπονητής της Λούνεμπoυργκ είναι ο βετεράνος του γερμανικού βόλεϊ Στεφάν Χούμπνερ.

Η Λούνεμπoυργκ έχει 7 ξένους στη σύνθεση της που αποτελούνται από δύο μεγάλες κοινότητες Αμερικανών και Καναδών. Συγκεκριμένα έχει 4 Αμερικανούς, τον Μάθιου Σλιβίνσκι (ακραίος), Μπλέικ Λίσον (κεντρικός), Γκέιτζ Τόμας Γουόρσλεϊ (λίμπερο) και Μάθιου Λάμπερτ Νίτζε (κεντρικός) και 3 Καναδούς Τζέσε Γουίλιαμ Έλσερ (ακραίος), ο Νταβίντ Μάξγουελ Έλγκερτ (πασαδόρος), ο Ξάντερ Γουλφ Βασενάαρ Κετρζίνσκι (διαγώνιος). Από τους Γερμανούς του ρόστερ βασικοί παίζουν ο Γερμανός διαγώνιος Γιαν Νίκλας Μπέμε, ο Γερμανός ακραίος Ερικ Ρορς.

Βασικοί παίζουν συνήθως οι Λίσον, Έλσερ, Ελγκερτ, Ρορς, Μπέμε, Νίτζε και λίμπερο ο Γουόρσλεϊ

 

Χωρίς Πολουγιάν

 

Ο Σάκης Ψάρρας, πλην του Ουκρανού Τίμοφι Πολιάν, δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα, ενώ γίνονται προσπάθειες ο ακραίος παίκτης να είναι διαθέσιμος στον επαναληπτικό της επόμενης Πέμπτης.

 

Το Λούνεμπουργκ είναι πόλη της βόρειας Γερμανίας, περίπου 45 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Αμβούργο και στο πρωτάθλημα στοχεύει στην πρώτη τριάδα.

 

Η ομάδα βόλεϊ ιδρύθηκε το 2005. Τα τελευταία χρόνια παλεύει και διακρίνεται μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν έναν τίτλο αλλά ακόμα δεν έχει πάρει τίτλο. Τη σεζόν 2022-23 πήρε την 3η θέση στο γερμανικό πρωτάθλημα και πήρε εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Το γήπεδο “LKH Arena” όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας, είναι χωρητικότητας 3.200 θέσεων και αναμένεται κόντρα στον Μίλωνα να δώσουν τι παρών περίπου 2.000 άνθρωποι. Γενικότερα πρόκειται για έναν πολυχώρο που διαμορφώνεται ανάλογα με την περίσταση. Εκτός από αθλητικές δραστηριότητες, διοργανώνονται συνέδρια και συχνά τα καλοκαίρια μετατρέπεται σε συναυλιακό χώρο.

 

Ο προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε μία δυνατή γερμανική ομάδα που προέρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει δώσει έξι δυνατά παιχνίδια, έχει παραστάσεις πολύ υψηλού επιπέδου και αυτό την καθιστά πολύ επικίνδυνη. Είναι 2η στο γερμανικό πρωτάθλημα, κάτω από την Μπερλίν και πάνω από την Φρίντριχσχαφεν. Στηρίζεται στο δυνατό σέρβις και στην επίθεση, κυρίως με τον ακραίο της τον Ρορς που είναι διεθνής και έχει δυνατά προσόντα. Έχουμε κάνει τα πλάνα μας πως θα τον αντιμετωπίσουμε, όπως και όλη την ομάδα. Επίσης έχει βάθος πάγκου με παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να μπουν και να κάνουν την διαφορά. Εδώ που φτάσαμε θέλουμε να διασκεδάσουμε το παιχνίδι αλλά και να πάρουμε αποτέλεσμα για να μπορέσουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα. Παρότι η πρόκριση θα κριθεί στην έδρα μας, θα είναι δύσκολο αν χάσουμε εδώ με καθαρό σκορ να ανατρέψουμε την κατάσταση. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και παρά την απουσία του Πολουγιάν έχουμε την δύναμη της ομάδας, της τακτικής μας, του πλάνου μας και αυτό θα ακολουθήσουμε αύριο».

Ο κεντρικός του Μίλωνα Αχιλλέας Μπάσης τόνισε: «Παίζουμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Είναι ανταγωνιστική ομάδα αλλά είναι στα μέτρα μας. Δεν βρισκόμαστε τυχαία εδώ. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων

 

ΚΥΠΕΛΛΟ CEV CUP 2023-24 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ


Α ΑΓΩΝΕΣ
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024
LKH Arena Λούνεμπουργκ, 20:00: SVG Λούνεμπουργκ (Γερμανία) - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Διαιτητές: Αντονέλα Βερασκίνα (Ιταλία), Σουλεϊμάν Γιάλτσιν (Ολλανδία)
Μελίνα Μερκούρη Ρέντη, 20:30 (COSMOTE SPORT 7HD): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Αρκάς Σμύρνης (Τουρκία)
Διαιτητές: Μάουρο Κάρλο Γκοϊτρέ (Ιταλία), Μαγκνταλένα Νιεβιαρόφσκα (Πολωνία)
Steengoed Arena Μαασέικ, 21:30: Γκρινγιάρντ Μαασέικ (Βέλγιο) - Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Διαιτητές: Φιλίπ Ενκερλί (Ελβετία), Τόμας Μπούτσαρ (Τσεχία)
Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024
RCWS Podpromie Ρεσόφ, 19:00: Ασέκο Ρεσόβια Ρεσόφ (Πολωνία) - Αλουρόν CMC Bάρτα Ζαβιέρτσιε (Πολωνία)
Διαιτητές: Σέρχι Χούλκα (Ουκρανία), Ντανιέλ Απανόβιτς (Γερμανία)


Β ΑΓΩΝΕΣ
Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024
Atatürk Voleybol Salonu Σμύρνης, 18:00: Αρκάς Σμύρνης (Τουρκία) - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Σλόμπονταν Κοβάσεβιτς (Μαυροβούνιο), Ελντάρ Αλίγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)
Burhan Felek Voleybol Salonu Κων/πολης, 18:00: Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) - : Γκρινγιάρντ Μαασέικ (Βέλγιο)
Διαιτητές: Νίκος Φραγκάκης (Ελλάδα), Αλίν Ματέιζερ (Ρουμανία)
Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024
Arena Σοσνόβιετς 19:00: Αλουρόν CMC Bάρτα Ζαβιέρτσιε (Πολωνία) - Ασέκο Ρεσόβια Ρεσόφ (Πολωνία)
Διαιτητές: Ατανάς Βαρμπάνοφ (Βουλγαρία), Πρέντραγκ Μπαλαντζιτς (Σερβία)
Κροίσος Πέρσης, Νέα Σμύρνη, 20:00: Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων - SVG Λούνεμπουργκ (Γερμανία)
Διαιτητές: Ντομινίκ Μπιεγκαλό (Γεωργία), Σετσίν Γιενέρ (Τουρκία)

 

5.jpg3.jpg7.jpg4.jpg1.jpg6.jpg2.jpg

Media

Βρίσκεστε εδώ: News League Cup «N.Samaras» Μίλων ΑΟΝΣ A.O.N.Σ.Μίλων: Έτοιμος στο Λούνεμπουργκ για ένα ακόμα θαύμα στο CEV Cup (31/1, 20:00)
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject