Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
05-10-2014

Τιμή στις Εθνικές ομάδες βόλεϊ από τον Σύλλογο Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης

Rate this item
(0 votes)
Με πολλές ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις μεταξύ αυτών και του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου, αλλά και την κατάθεση αρκετών προτάσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη και την μεγαλύτερη προβολή του βόλεϊ και του beachvolleyστην χώρα μας ολοκληρώθηκε η ημερίδα που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης.
 
Τιμή στην Εθνική Νεανίδων και στην Εθνική Beach Volley
 
Παράλληλα ο ΣΦΕΕΟΠ βράβευσε τόσο την Εθνική ομάδα Νεανίδων για την 4η θέση που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όσο και τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας beachvolley για την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Παρουσία παραγόντων και εκπροσώπων φορέων του βόλεϊ, προπονητών, διαιτητών, δημοσιογράφων αλλά και φίλων του αθλήματος ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης πραγματοποίησε με επιτυχία την εκδήλωση-ημερίδα με θέμα «Η σημερινή πραγματικότητα των εθνικών ομάδων βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ και η διαχρονική σημασία τους για την ανάπτυξη και προβολή του αθλήματος».
 
H εκδήλωση είχε.... «λάμψη επιτυχιών», καθώς ξεκίνησε με την βράβευση των αθλητριών της Εθνικής ομάδας Νεανίδων για την κατάκτηση τη 4ης θέσης στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Εσθονίας.
 
Στο φιλόξενο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων έδωσαν το παρών οι Ζαχαρούλα Γιαννέλου, η Λυδία – Ευαγγελία Καστάνου και η Χαρά Παπαδοπούλου, ενώ παραβρέθηκαν οι γονείς και η αδερφή της Ανθής Βασιλαντωνάκη, Σοφία. Την απονομή των μεταλλίων στις αθλήτριες της Εθνικής μας έκανε ο Γενικός Συντονιστής του ΣΦΕΕΟΠ Γιάννης Στουραϊτης.
 
Ακολούθως βραβεύθηκαν και τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας Beachvolley U17 Μαρία Κλέπκου και Παρασκευή Κουρτίδου μαζί με τον προπονητή τους Ηλία Ζωλασταθιάδη για την κατάκτηση της 5ης θέσης στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στο Ακαπούλκο του Μεξικό.
 
Τις βραβεύσεις και τα μετάλλια απένειμαν η Βάσω Καραντάσιου και ο Θανάσης Μαργαρίτης συνοδευόμενοι από το ζεστό χειροκρότημα όλων.
 
Η ημερίδα του Συλλόγου με συντονιστή το μέλος του ΣΦΕΕΟΠ Νίκο Δελαγραμμάτικα, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Γενικού Συντονιστή του Συλλόγου Γιάννη Στουραϊτη.
 
Στουραΐτης: «Προσπάθεια διεύρυνσης»
 
Ο Γιάννης Στουραϊτης υπογράμμισε « Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και τιμή γιατί σήμερα διανύουμε 1.5 χρόνο ζωής του Συλλόγου και συμμετέχουμε στην εκδήλωση μια μέρα που για εμάς και το ελληνικό βόλεϊ είναι σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς πως σαν χθες πριν 37 χρόνια το ελληνικό βόλεϊ γνώρισε την σημαντικότερη επιτυχία της ιστορίας του. Την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γάνδης.
 
Το γεγονός ότι είναι κοντά μας και ένας εκ των ομιλητών της ημερίδας είναι ο Θανάσης Μαργαρίτης, ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας της Γάνδης μας γεμίζει δύναμη.
 
Η σημερινή χαρά είναι διπλή για εμάς γιατί τιμάμε τόσο την Εθνική Νεανίδων που πέτυχε την μεγαλύτερη διάκριση σε επίπεδο γυναικείου βόλεϊ με την κατάκτηση της 4ης θέσης στο Ευρωπαϊκό, αλλά και τα κορίτσια του μπιτς βόλεϊ U17 για την κατάκτηση της 5ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
 
Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε στις 25 Μαϊου του 2013 και στο διάστημα της λειτουργίας του δημιούργησε την ιστοσελίδα hellasvolley.gr, πραγματοποίησε συναντήσεις με όλους τους φορείς του αθλήματος προσκαλώντας τους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια διεύρυνσης του, προχώρησε σε μια κίνηση συμβολική αλλά και ουσιαστική με την ενίσχυση της εθνικής ομάδας των Εφήβων καλύπτοντας τα έξοδα προετοιμασίας τους πέρσι τα Χριστούγεννα. Πιστεύω πως χρωστάμε κάτι και στο beachvolley και θα είναι η επόμενη κίνηση του Συλλόγου.
 
Μέσα από την σημερινή μας εκδήλωσε θέλουμε να αναδείξουμε την σημερινή πραγματικότητα των Εθνικών μας ομάδων μέσα από τις σκέψεις, τις ιδέες, τις προτάσεις και θέλουμε να βγούνε συμπεράσματα τα οποία θα βοηθήσουν στο μέλλον».
 
Μαυρομάτης: «Προτάσεις για προβληματισμό»
 
Το μήνυμα το δικό μας από την σημερινή μας εκδήλωση είναι ένα μήνυμα ενότητας και πρόσκλησης να ενισχυθεί ο Σύλλογος».
Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. της Βέρα Λάγιου που μεταφέροντας τον χαιρετισμό του προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτης τόνισε «Με χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζω την πρωτοβουλία του ΣΦΕΕΟΠ για την διοργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας. Είμαι σίγουρος στο τέλος της ημέρας τα όποια συμπεράσματα εξαχθούν και όποιες προτάσεις θα αποτελέσουν μια καλή βάση προβληματισμού.
 
Η σχέση των Εθνικών ομάδων βόλεϊ και beachvolleyμε την ανάπτυξη και προβολή του αθλήματος είναι αυτονόητη και αμφίδρομη. Η πιο πρόσφατη απόδειξη ήρθε το καλοκαίρι με την παρουσία της Εθνικής ανδρών στον τελικό του EuropeanLeague, την πολύ καλή πορεία της γυναικών στην ίδια διοργάνωση και φυσικά την εντυπωσιακή πορεία της Εθνικής Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό, αλλά και την επιτυχή παρουσία των Εθνικών ομάδων beachvolleyμε αποκορύφωμα την κατάκτηση της 5ης θέσεις από τις Κουρτίδου/Κλέπκου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U17.
 
Οι Εθνικές ομάδες είναι η πραγματική βιτρίνα του αθλήματος και παρά τις δεδομένες αντίξοες συνθήκες έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα των προσπαθειών των τελευταίων ετών και οι δυνατότητες των αθλητών και αθλητριών.
 
Ο ΣΦΕΕΟΠ πέραν της οικονομικής βοήθειας που παρείχε στην Εθνική Εφήβων, παρέχει ηθική στήριξη στις Εθνικές μας ομάδες και τον ευχαριστούμε για αυτό. Ευχή μας να υλοποιήσει στο έπακρον τον σκοπό για τον οποίο έχει ιδρυθεί και σύντομα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν αγωνίζεται κάποια εθνική ομαδα να υπάρχει ένας μικρός ή μεγάλος πυρήνας φίλων των Εθνικών ομάδων όπως συμβαίνει και με άλλα σπορ».
 
Ταρνατόρος: «Οι Εθνικές ομάδες μας ενώνουν»
 
Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος υπογράμμισε «Ευχαριστώ τον Σύλλογο για την πρόσκληση. Θεωρούμε πως τέτοιες εκδηλώσεις μόνο θετικό πρόσημο μπορούν να έχουν στην γενικότερη ανάπτυξη του αθλήματος μας γιατί το άθλημα μας όπως και όλα τα άλλα έχουν δυσκολίες και τέτοιες ενέργειες μόνο ενωτικό χαρακτήρα έχουν και έτσι πρέπει να είναι. Για να μπορούμε να δούμε πιο αισιόδοξα το αύριο. Εμείς ως ΕΣΑΠ έχουμε πει επανειλημμένα πως ήμαστε κοντά. Θα προσπαθήσουμε να ήμαστε κοντά στην Ομοσπονδία και σε οποιονδήποτε φορέα ασχολείται άμεσα ή έμμεσα με τις εθνικές ομάδες και όπου μπορούμε να βοηθάμε. Αυτό έγινε και τα προηγούμενα χρόνια. Αν και ασχολούμαστε με την σάλα και το ανδρικό βόλεϊ, τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε ασχοληθεί και με το beachvolley και προσπαθούμε όσο μπορούμε να βοηθήσουμε αυτό το άθλημα να προχωρήσει γιατί γενικά είναι ένα λαμπρό άθλημα και πιστεύουμε πως μπορεί να δώσει πολλές επιτυχίες και διακρίσεις στο μέλλον.
 
Εμείς ως ΕΣΑΠ και φέτος το καλοκαίρι καλύψαμε κάποια έξοδα για την Εθνική Παίδων, τα προηγούμενα χρόνια είχαμε βοηθήσει τους Εφήβους και προσπαθούμε όσο μπορούμε στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων μας επιτρέπουν και εμάς να βοηθάμε τις εθνικές ομάδες.
 
Το κομμάτι των εθνικών ομάδων πρέπει μόνο να ενώνει και να μην υπάρχει κανένα ψήγμα διαφωνία ή διχόνοιας. Με τις επιτυχίες που είχαμε σε επίπεδο ανδρικού αλλά και γυναικείου βόλεϊ ξεκινάμε κάτι. Γίνεται μια αρχή. Ελπίζουμε αυτή να μην είναι κάτι το παροδικό και κάτι το τυχαίο. Να είναι κάτι που θα μας δώσει έναυσμα, μια προώθηση, ένα ελατήριο ώστε και η ΕΟΠΕ να δει με ένα διαφορετικό μάτι το κομμάτι των εθνικών ομάδων. Αυτό το βλέπουμε πως έχει αρχίσει και μάλιστα το χαιρόμαστε και από εκεί και πέρα και ο Σύλλογος σας σίγουρα θα βοηθήσει όσους ασχολούνται με τις εθνικές ομάδες»
 
Χαριτωνίδης: «Μην ασχολούνται μόνο στα ρεπό τους»
 
Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης κατά τον χαιρετισμό του δήλωσε «Το θέμα αυτό των εθνικών ομάδων είναι κάτι που με απασχολεί εμένα κάθε μέρα εδώ και πολλά χρόνια και πολλές φορές σε ημερίδες ή συνέδρια έχω καταθέσει τις απόψεις μου. Για κάποιους που ασχολούνται με το άθλημα θα πρέπει να ασχολούνται σε καθημερινή βάση και όχι στα ρεπό τους.
 
Γιατί το άθλημα μας πέρα από τι κρίση που υπάρχει πρέπει να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Να μπούμε σε μια άλλη λογική και να βάλουμε μέσα αυτά που μπορούν να διαδώσουν το άθλημα. Πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με τις εθνικές ομάδες. Η Ομοσπονδία πρέπει να έχει έναν ξεχωριστό προϋπολογισμό για τις εθνικές ομάδες. Και εθνικές ομάδες δεν είναι μόνο η ανδρών ή η γυναικών. Εθνικές ομάδες είναι και η Παίδων και η Κορασίδων και η Εφήβων.
 
Πρέπει να μπούμε σε μια λογική, να βάλουμε σωστά θεμέλια, να δουλέψουμε τις μικρές εθνικές ομάδες. Χαρήκαμε όλοι για αυτό το αποτέλεσμα τις Νεανίδων και αυτό το παράδειγμα θα πρέπει να το έχουμε πάντα μπροστά μας».
 
Μηνούδης: «Να μην είναι μνημόσυνο»
 
Ο Βασίλης Μηνούδης "λακωνικός" κατά τον χαιρετισμό του επεσήμανε «Εκπροσωπώντας τον ΠΑΣΑΠ ευχαριστούμε για την πρόσκληση στην ημερίδα και ευχόμαστε να μην αποτελέσει άλλο ένα μνημόσυνο του ελληνικού βόλεϊ αλλά να βοηθήσει να βγούνε χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον των εθνικών ομάδων».
 
Μυλωνάκης: «Δεν είδαμε το Παγκόσμιο»
 
Από την ΟΔΒΕ χαιρετισμό απεύθυνε ο Αλέξανδρος Μυλωνάκης δηλώνοντας «Ευχαριστούμε για την πρόσκληση στην σημερινή ημερίδα. Τέτοιες προσπάθειες είναι πολύ καλές για να βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα. Να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όσους είχαν την ιδέα να ιδρύσουν τον Σύλλογο. Μέσα από τις εθνικές ομάδες έρχονται επιτυχίες και το άθλημά μας γίνεται δημοφιλή και μπαίνει σε περισσότερα σπίτια. Έναν προβληματισμό που θέλω να βάλω είναι ότι μου φαίνεται αδιανόητο το παγκόσμιο πρωτάθλημα να μεταδίδεται σε 150 χώρες όλου του κόσμου και στην Ελλάδα να μην βλέπουμε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό πρέπει να μας στεναχωρεί και να μας προβληματίζει. Πρέπει, εύχομαι και προτρέπω όλα τα παιδιά, παράγοντες και αθλητές να αναγκάσουνε να δείχνουνε βόλεϊ μέσα από τις επιτυχίες που θα έχουνε».
 
Οι ομιλητές...
 
Η ημερίδα του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης είχε βασικούς ομιλητές τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Ανδρών Σωτήρη Δρίκο, τον ομοσπονδιακό τεχνικό beachvolleyΚώστα Ταμπουρατζή, την Βάσω Καραντάσιου, τον Θανάση Μαργαρίτη και τους δημοσιογράφους Γιάννη Τζούστα και Στέφανο Λεμονίδη, μέσω βίντεο τοποθετήθηκε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της γυναικών Γιάννης Καλμαζίδης, αλλά και ο προπονητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Θανάση Μουστακίδης.
Βρίσκεστε εδώ: News Εθνικές Ομάδες - Hellenic National Team Τιμή στις Εθνικές ομάδες βόλεϊ από τον Σύλλογο Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject