Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
04-04-2013

Volleyleague ΟΠΑΠ - Ημιτελικοί πλέι οφ: Η διπλή κόντρα Παμβοχαϊκού - ΠΑΟΚ (5-6/4, 17.30, Novasports-4)

Rate this item
(0 votes)
Volleyleague
Η δεύτερη σειρά των ημιτελικών αγώνων θα αρχίσει την Παρασκευή στο γυμναστήριο του Δήμου Βέλου – Βόχας «Γ. Τριαντάφυλλος» όπου ο Παμβοχαϊκός θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ στον πρώτο από τους δύο αγώνες που θα γίνουν σε 24 ώρες στο ίδιο γήπεδο. Ο πρώτος αγώνας θα αρχίσει την Παρασκευή 5/6 στις 17.30 και το Σάββατο 6/6 την ίδια ώρα θα γίνει ο δεύτερος αγώνας. Η πρόκριση κρίνεται στις 3 νίκες και την Τετάρτη και Πέμπτη η σειρά θα γυρίσει στη Θεσσαλονίκη. Και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν από το Novasports-4.

Ο Παμβοχαϊκός στην δεύτερη χρονιά στην Volleyleague αγωνίζεται στους ημιτελικούς δημιουργώντας μια εντυπωσιακή παράδοση. Τη σεζόν 2011-12 ο δρόμος για τον τελικό σταμάτησε στις ομηρικές μονομαχίες με τον Ηρακλή και εφέτος έχει να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ αλλά για πρώτη φορά με πλεονέκτημα έδρας. Η ομάδα του Βραχατίου θέλει να αξιοποιήσει την έδρα και την 2η θέση που πήρε με κόπο και πολύ δουλειά σε όλη την κανονική περίοδο ώστε να κάνει την υπέρβαση ώστε και να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία σε τελικούς πλέι οφ κάτι που έχει καταφέρει μόνο η Ορεστιάδα και ο Φοίνικας από τις ομάδες της περιφέρειας.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στον Παμβοχαϊκό και ο Καλντέιρα ξεπέρασε την γαστρεντερίτιδα που τον άφησε εκτός προπονήσεων για 5 ημέρες.

Ο χορηγός της ομάδας Γιάννης Λαρσινός δείπνησε με τους παίκτες και τους προπονητές το βράδυ της Τετάρτης και μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου Κώστα Ρωμανό ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

Σε 22 αγώνες στην κανομική περίοδο ο Παμβοχαϊκός σημείωσε 14 νίκες και γνώρισε 8 ήττες εκ των οποίων οι 2 από τον ΠΑΟΚ. Ο Παμβοχαϊκός προέρχεται από μία ήττα από τον Εθνικό και μία νίκη επί του Φοίνικα αμφότερες με 3-2.

«Άλλο τα πλέι οφ»

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Νίκος Ζαλμάς δήλωσε: «Δεν έχουν καμία σημασία οι αγώνες της κανονικής περιόδου τους οποίους και χάσαμε. Είναι διαφορετικές αναμετρήσεις, με διαφορετικές ομάδες και διαφορετικούς προπονητές. Εμείς δεν είχαμε τον Καλντέιρα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον Ντος Σάντος και ο Στέλιος Καζάζης δεν ήταν προπονητής. Επι πλέον στον πρώτο αγώνα προερχόμασταν από 11 σετ που είχαμε δώσει στην Ευρώπη. Για μας υπάρχει το πρώτο παιχνίδι και αυτό κοιτάμε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Πρέπει να προασπίσουμε την έδρα μας και να αποδείξουμε πως δεν παλέψαμε άδικα όλη τη σεζόν για την 2η θέση και το πλεονέκτημα. Θα δούμε τους αγώνες ξεχωριστά. Παίζουμε απέναντι σε μια γεμάτη και έτοιμη ομάδα που είναι φορμαρισμένη. Χρειάζεται ψυχραιμία και μεγάλη υπομονή στην τακτική μας απέναντι σε πολλά πρόσωπα του αντιπάλου. Ακόμη τεχνικά, πρέπει να έχουμε καλό και ποιοτικό σερβίς και μεγάλη υπομονή στην επίθεση απέναντι στο πολύ καλό μπλοκ του ΠΑΟΚ ο οποίος είχε σε καλή κατάσταση. Σ’ αυτή τη σειρά των σκληρών αγώνων, αλλά και κοντινών στη φιλοσοφία των ομάδων, πρέπει και οι 13 παίκτες μου να είναι πανέτοιμοι. Επίσης περιμένουμε από τον κόσμο μας να γεμίσει το γήπεδο και στα δύο ματς και να μας δώσει την απαραίτητη ώθηση για να πετύχουμε το στόχο μας».

«Πάμε για δύο νίκες»

Ο ακραίος του Παμβοχαϊκού Γιάννης Μαντέκας έκανε κάλεσμα στον κόσμο της Κορινθίας: «Αρχικά θέλουμε να καλέσουμε τον κόσμο μας να στηρίξει, όπως κάνει από την αρχή της σεζόν και να γεμίσει το γήπεδο. Δεν χρίζω κάποιο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, νομίζω όποιος δείξει πως το θέλει περισσότερο, θα επικρατήσει. Θεωρώ πως είμαστε δυνατοί στην έδρα μας, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε και τα δύο παιχνίδια και μετά θα ψάξουμε μια νίκη στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατή ομάδα και εκτιμώ πως ουσιαστικά είμαστε ισοδύναμοι. Εμείς θέλουμε να περάσουμε πετυχημένα αυτό το πρώτο στάδιο με τα δύο εντός έδρας παιχνίδια. Όποιος είναι πιο έτοιμος ψυχολογικά και αγωνιστικά θα πάει στον τελικό. Δεν μας επηρεάζει το γεγονός ότι χάσαμε και τις δυο φορές στην κανονική περίοδο. Είναι διαφορετικά ματς οι ημιτελικοί, ο Παμβοχαϊκός είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στον τελικό το πρωταθλήματος».

Πρόβλημα Χατζηηλιάδη

Η αποστολή του ΠΑΟΚ ήδη βρίσκεται στο Βραχάτι και αύριο θα φτάσει σύσσωμη και η διοίκηση. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Στέλιος Καζάζης είναι με την περίπτωση του Χατζηηλιάδη που έχει πρόβλημα στη μέση και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Ο δικέφαλος μπαίνει για 8η φορά σε 4αδα αλλά ποτέ δεν έχει πάρει καλύτερη θέση από την 4η στα 45 χρόνια της Α΄Εθνικής.

Παρότι ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει δύο φορές εφέτος τον Παμβοχαϊκό ο προπονητής του ΠΑΟΚ Στέλιος Καζάζης έχει δύο ήττες καθώς μέχρι και την 14η αγωνιστική προπονητής στον δικέφαλο ήταν ο Γιάννης Μέλκας και ο Καζάζης ήταν στον Παναθηναϊκός ο οποίος έχασε από την ομάδα του Βραχατίου 2 φορές.

«Κάτι παραπάνω»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Στέλιος Καζάζης δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε μπει στην πρώτη τετράδα αλλά έχουμε μπροστά μας ακόμα πιο δύσκολο δρόμο για να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις αγωνιστικές δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ομάδα του Παμβοχαικού αποτελείται από εξαιρετικούς και πολύ έμπειρους αθλητές που έχουν μεγάλη ποιότητα σε πάρα πολλά στοιχεία του παιχνιδιού τους αλλά και κάποιες αδυναμίες πάνω στις οποίες πρέπει να στοχεύσουμε. Εκτιμώ ότι το μεγάλο πλεονέκτημα της ομάδας του Βραχατίου είιναι ότι φέτος έχει πολλούς αθλητές που έχουν εμπειρίες από τίτλους και αυτό σημαίνει ότι έχουν περάσει μέσα από την ίδια διακδικασία πολλές φορές και μπορούν να χειριστούν και αγωνιστικά και ψυχολογικά την πίεση από αυτή τη σειρά των αγώνων. Με οδηγό το τελευταίο δεκαήμερο, με τις σπουδαίες νίκες που κάναμε επί του Φοίνικα Σύρου και του Ολυμπιακού, ομάδων που είχαν και έχουν σαν στόχο το πρωτάθλημα, σε αγώνες πολύ σημαντικούς που έκριναν την είσοδο στην πρώτη 4αδα τα καταφέραμε. Αυτό μας δίνει τη δύναμη και την πίστη ότι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ

Μεταξύ των δύο ομάδων έχουν γίνει 4 αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ να έχει το προβάδισμα με 3-1 στις νίκες. Είναι αήττητος στη Θεσσαλονίκη και στην κανονική περίοδο νίκησε και τους δύο αγώνες.

Η ιστορία των αναμετρήσεων Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ

2012-13

15/04/2013:

Volleyleague

Ημιτελικός

Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ

 

11/04/2013:

Volleyleague

Ημιτελικός

ΠΑΟΚ - Παμβοχαϊκός

 

10/04/2013:

Volleyleague

Ημιτελικός

ΠΑΟΚ - Παμβοχαϊκός

 

06/04/2013:

Volleyleague

Ημιτελικός

17.30: Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ

 

05/04/2013:

Volleyleague

Ημιτελικός

17.30: Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ

 

21/01/2013:

Volleyleague

14η

ΠΑΟΚ - Παμβοχαϊκός

3-0 (25-23, 25-23, 25-23)

03/10/2012:

Volleyleague

Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ

2-3 (24-26, 25-23, 18-25, 25-21, 13-15)

2011-12

26/02/2012

Volleyleague

 

ΠΑΟΚ - Παμβοχαϊκός

3-1 (25-20, 25-16, 17-25, 29-27)

17/12/2011

Volleyleague

Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ

3-0 (25-18, 25-22, 25-20)

Πρωτάθλημα: Α1 ΑΝΔΡΩΝ PLAYOFF (1-4)

Παρασκευή 5/4/2013

Βόχας 17.30: Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ - NOVASPORTS-4

Διαιτητές: Ράπτης, Γεωργουλέας. Παρατηρητής: Ιορδανίδης. Επόπτες: Κτενάς, Κωνσταντινόπουλος. Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου.

Ρέντη 20.00 Ολυμπιακός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης - NOVASPORTS-4

Διαιτητές: Καραμπέτσος, Ονόπας, Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Επόπτες: Τοψιδέλης, Αντωνόπουλος. Γραμματεία: Νιζάμη.

Σάββατο 6/4/2013

Βόχας 17.30: Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ - NOVASPORTS-7

Διαιτητές: Καραμπέτσος, Ράπτης. Παρατηρητής: Ιορδανίδης. Επόπτες: Κτενάς, Κωνσταντινόπουλος. Γραμματεία: Κτενά.

Ρέντη 20.00: Ολυμπιακός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης - NOVASPORTS-7

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βουδούρης. Παρατηρητής: Ακαρέπης. Επόπτες: Χλωρός, Ευαγγέλου. Γραμματεία: Παπασηφάκη

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 3ος αγώνας: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ολυμπιακός 3ος αγώνας: ΠΑΟΚ - Παμβοχαϊκός Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 4ος αγώνας (αν χρειαστεί): Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ολυμπιακός 4ος αγώνας (αν χρειαστεί): ΠΑΟΚ - Παμβοχαϊκός Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 5ος αγώνας (αν χρειαστεί): Ολυμπιακός – Εθνικός Αλεξανδρουπολης 5ος αγώνας (αν χρειαστεί): Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ

Βρίσκεστε εδώ: News Volley League - Champioship A1 Volleyleague ΟΠΑΠ - Ημιτελικοί πλέι οφ: Η διπλή κόντρα Παμβοχαϊκού - ΠΑΟΚ (5-6/4, 17.30, Novasports-4)
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject