Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
03-05-2016

Αποκαλύψεις για τον ΠΑΟΚ «Στο Φιλέ»

Rate this item
(0 votes)
Αποκαλυπτικοί ήταν τόσο ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης όσο και ο πρόεδρος του δικεφάλου, Αντώνης Τσαλόπουλος μιλώντας στα κανάλια Novasports και την εκπομπή «Στο Φιλέ». Επίσης μίλησε ο Βασίλης Κουρνέτας που επανέλαβα την απόφασή του να σταματήσει το βόλεϊ, αλλά άφησε και ένα ανοιχτό παράθυρο. Την ίδια στιγμή την πρόθεσή του να μείνει τον ΠΑΟΚ εξέφρασε και ο Νίκος Σμαραγδής. 

Αναλυτικά

O προπονητής του ΠΑΟΚ αρχικά δήλωσε: «Ήταν μια πολύ περίεργη σεζόν με διαφορετικά συναισθήματα, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Θέλει χρόνο για να κάνει μια δυνατή ομάδα. Πέρσι και φέτος τα καταφέραμε γρήγορα. Η ένταση βγήκε γιατί είχαν χαθεί δύο στόχοι, το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ, που ήμασταν πολύ κοντά να τους κατακτήσουμε. 

Για τον πόλεμο που δέχθηκε μέσα από την ομάδα του ΠΑΟΚ: «Σε όλες τις ομάδας υπάρχουν δυσκολίες, αλλά πάντα προσπαθούμε να τα λύσουμε».  

«Ποτέ μη λες ποτέ»

Για τους λόγους που πέρσι έφυγε από τον ΠΑΟΚ: «Δεν ζήτησα κάτι παράλογο. Γνωρίζω πολύ καλά την οικονομική κατάσταση των ομάδων και την Ελλάδας. Δεν είμαι από άλλο πλανήτη.  Ζήτησα καλύτερη οργάνωση και πλάνο. Ίσως έφταιξε ότι δεν μπορώ να κάνω σε όλα συμβιβασμό. Είμαι πολλά χρόνια στο χώρο και θεωρώ πρέπει να μπαίνουν κόκκινες γραμμές. Είχα πει στον εαυτό μου ότι δεν θα επιστρέψω ποτέ στον ΠΑΟΚ, αλλά ο λαός λέει «ποτέ μη λες ποτέ» κι έχει δίκιο. Ο κύριος Τσαλόπουλος και ο κύριος Τζήκας μαζί με την επιθυμία της ομάδας με έκαναν να αλλάξω γνώμη».

Για την επόμενη μέρα: «Υπάρχει η άποψη ότι «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», αλλά εγώ δεν είμαι σύμφωνος με αυτό.  Οι ομάδες πρέπει να εξελίσσονται για να βελτιώνονται. Τώρα δεν ξέρω ποιοι θα είναι στην ομάδα και ποιοι όχι.   

«Εγγύηση ο Τσαλόπουλος»

Για την παραμονή του στον ΠΑΟΚ: «Φυσικά και θέλω να μείνω και ο κύριος Τσαλόπουλος για μένα είναι μια εγγύηση.  Γνωρίζουμε ποια είναι τα δεδομένα στο ελληνικό βόλεϊ και δεν έχουν σχέση με πριν από 10 χρόνια. Δεν μπορούμε να φέρουμε πχ τον Μίλκοβιτς για να πάρουμε τα Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλουμε όμως να πρωταγωνιστήσουμε στην Ελλάδα. Τότε που ήρθε ο Γκόμεζ, λέγανε ότι είναι ξοφλημένος. Φέτος έλεγαν ότι ο Σεπέδα είναι παίκτης της σειράς και τώρα λένε ότι είναι ο MVP.

Συμβόλαια δεν υπάρχουν στον ΠΑΟΚ. Ο Βασίλης θέλω να μείνει, αλλά όσο και να τον θέλω σέβομαι όποια απόφαση και να πάρει. Ο αθλητής, καλό είναι να τελειώνει ψηλά. Δεν με συμφέρει που το λέω και δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει άλλη μια επιτυχημένη χρονιά».


Κουρνέτας: «Επικράτησε η λογική»

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κουρνέτας είπε: «Ήταν μια σεζόν με πολλές ανατροπές και ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Η ομάδα δεν ήταν στημένη από την αρχή σωστά, αλλά μετά τις αλλαγές που έγιναν στο τέλος δείξαμε τη δύναμή μας. Η αλήθεια είναι ότι μετά τον χαμένο ημιτελικό κυπέλλου δοκιμάστηκε η εμπιστοσύνη μας στην ομάδα. Στο 0-2 του τελευταίου τελικού ήρθαν οι μαύρες σκέψης για προπόνηση μέσα στο Πάσχα και τελευταίο τελικό στη Σύρο. Θα ήταν δύσκολο, αλλά στο τέλος επικράτησε η λογική και πήραμε το πρωτάθλημα.

«Η κακή νοοτροπία του ΠΑΟΚ»

Για την επιστροφή του Καλμαζίδη: «Η επιθυμία μου ήταν δεδομένη από τη στιγμή που ψάχναμε για προπονητή. Η παρουσία του Γιάννη έλλειπε από τον ΠΑΟΚ. Σε άλλες χώρες, μετά το πρώτο νταμπλ μας μεγάλης ομάδας με κόσμο όπως είναι ο ΠΑΟΚ, οφείλεις να κρατήσεις τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας σου.

Πέρα από τους δυνατούς αντιπάλους, είχαμε να αντιμετωπίσουμε την κακή νοοτροπία, ανθρώπων που ήταν στο τιμόνι του ΠΑΟΚ. Δώσαμε μάχη με αυτό. Πολλές έβγαινα να μιλήσω για να δώσω την εικόνα που έπρεπε να βγει».

Για τους λόγους που έμεινε στον ΠΑΟΚ: «Δεν ήμουν ευχαριστημένος, αλλά ήθελα να ζήσω την παρουσία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εξάλλου σκέφτηκα ότι δεν είχαν τελειώσει όλα επειδή απομακρύνθηκε ο Καλμαζίδης. Όμως ένιωθες ότι ο ΠΑΟΚ βγήκε 6ος ή 7ος και οι παίχτες έπρεπε να απολογηθούν. Μετά αποδυναμώθηκε η ομάδα από αθλητές με χαρακτήρα και ήρθαν αθλητές που ήταν ταλαντούχοι, αλλά πολλοί από αυτούς δεν είχαν κατακτήσει κάποιο τίτλο.

«Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου»

Για την απόφασή του να σταματήσει το βόλεϊ: «Θεωρώ ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Είναι ωραίο να τελειώνεις ψηλά, αλλά είναι μια σκέψη που έχω εδώ και καιρό».

Σμαραγδής: «Καλύτερα ο Ολυμπιακός»

Ο κεντικός του ΠΑΟΚ Νίκος Σμαραγδής τόνισε: «Σίγουρα δεν είχαμε τον χρόνο στην κανονική περίοδο για να χτίσουμε την νέα ομάδα. Έτσι ήρθαν οι δύο αποκλεισμοί σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ και η 4η θεση. Αυτά δεν ματς πτόησαν και τελικά ήταν καλύτερα που ήρθε ο Ολυμπιακός στους ημιτελικούς γιατί ματς κράτησε σε εγρήγορση».

Για την είσοδό του στον ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να μιλήσω για το παρελθόν γιατί μόλις μπήκα στην ομάδα ήταν ο Καλμαζίδης προπονητής. Εγώ  είδα μια οργανωμένη ομάδα. Ήρθα με την επιθυμία του κόουτς και του προέδρου. Έχουν τον πρώτο λόγο και θα ήθελα πολύ να μείνω στον ΠΑΟΚ». 

Τσαλόπουλος: «Τωρα αρχίζουν τα δύσκολα»

Από τη Θεσσαλονίκη μίλησε και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Αντώνης Τσαλόπουλος: «Τώρα αρχίζουν τα πιο δύσκολα. Τον Βασίλη Κουρνέτα κανείς δεν μπορεί να τον επηρεάσει. Είμαι σίγουρος ότι θα πάρει την πιο σωστή απόφαση και θα την σεβαστούμε. Ήταν καταλυτική η παρουσία του για τον ΠΑΟΚ. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί σε δύσκολες στιγμές ανταλλάξαμε γνώμες και με βοήθησε. 

Για την επιστροφή του Γιάννη Καλμαζίδη: «Δεν πρόλαβα να πω πολλά γιατί με είχε προλάβει ο Αχιλλέας Τζήκας. Κάναμε μια συζήτηση και ο ένας καταλάβαινε τον άλλο.  Μετά το κύπελλο και το Λιγκ Λαπ δοκιμαστήκαμε. Δεν υπάρχει άλλη περίοδος που να μας τρομάξει. Ήρθαμε πολύ κοντά. 

«Ήθελα να βραβεύσω τους γονείς του»

Περιμένω με μεγάλη αγωνία την απόφαση του Βασίλη. Δεν είναι μικρό παιδί. Έχει γνώση και ήθος. Στεναχωριέμαι για ένα πράγμα. Ήθελα να τον βραβεύσω σαν άνθρωπο, αλλά όχι τον ίδιο. Ήθελα να βραβεύσουμε τους γονείς του, που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαν να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη. 

Έκλεισε ο Γκόμεζ

Μετά έριξε την... είδηση: «Σαν μια προσφορά και τους φιλάθλους και στον προπονητή. Έχει κλείσει ήδη ο Γκόμεζ».

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject