Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
01-09-2014

Νίκες για Βραζιλία, Φινλανδία, Βουλγαρία και ντέρμπι ΗΠΑ - Ιράν

Rate this item
(0 votes)
H νίκη της Βραζιλίας επί της Γερμανίας με 3-0 στην πρεμιέρα του Β΄ομίλου, αλλά και η ανατροπή που έκανε η Φινλανδία για να νικήσει την Κούβα 3-2 σετ, όπως και οι εύκολες νίκες της Ρωσίας και της Βουλγαρίας του Πλάμεν Κονσταντίνοφ ξεχώρισαν στους αγώνες της 2ης ημέρας του 18ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών που γίνεται στην Πολωνία.
H νίκη της Βραζιλίας επί της Γερμανίας με 3-0 στην πρεμιέρα του Β΄ομίλου, αλλά και η ανατροπή που έκανε η Φινλανδία για να νικήσει την Κούβα 3-2 σετ, όπως και οι εύκολες νίκες της Ρωσίας και της Βουλγαρίας του Πλάμεν Κονσταντίνοφ ξεχώρισαν στους αγώνες της 2ης ημέρας του 18ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών που γίνεται στην Πολωνία.
Έτσι ολοκληρώθιηκαν οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους. Tους έξι αγώνες της 2ης ημέρας παρακολούθησαν 20.000 θεατές ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θεατών για τους αγώνες της πρεμιέρας και στους τέσσερις ομίλους στους 102.000.
Στο πρώτο ντέρμπι του Β΄ομίλου που έγινε στο στάδιο Σπόντεκ του Κατοβίτσε η Βραζιλία νίκησε την Γερμανία 3-0 (25-21, 25-19, 25-17) παίρνοντας άτυπη ρεβάνς για την ντροπιαστική ήττα στον τελικό του Μουντιάλ ποδοσφαίρου στην πρώτη αναμέτρηση των δύο χωρών σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα.
Οι βραζιλιάνοι έπαιξαν παθιασμένα, έκαναν λίγα λάθη κι όπως δείχνει το σκορ επιβλήθηκαν με άνεση. Ο Λουκαρέλι με 13 πόντους και ο Σάαντκαμπ με 12 πόντους ήταν οι δύο πρώτοι σκόρερ της Βραζιλίας που είχε «μαέστρο» τον Μπρούνο Ρεζέντε. Η Γερμανία δεν έβαλε καλό σερβίς, είχε αργή ανάπτυξη και πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκρόζερ με 12 πόντους.
Στο άλλο ντέρμπι του Β΄ ομίλου η Φινλανδία παρότι έχανε 2-0 σετ πήρε τη νίκη επί της Κούβας με 3-2 σετ μετά από συγκλονιστικό αγώνα. Η ομάδα του Τόμας Σαμουέλβο είχε κορυφαίο τον πρώην «ερυθρόλευκο» Τόμας Κουνάρι αλλά η αποκάλυψη και ο παίκτης του γύρισε τον αγώνα ήταν ο Όλι Πέκα Ογιανσίβου που αγωνίστηκε στο παρελθόν στον ΠΑΟΚ και πήρε 23 πόντους.
Οι δευτεραθλητές κόσμου του 2010 που κατεβάζουν ανανεωμένη ομάδα με προπονητή τον Σάντσεζ που το 1996 κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το Κύπελλο Κυπελλούχων, έκαναν λάθη στα τελειώματα των τριών τελευταίων σετ.
Στο τρίτο αγώνα του ομίλου η Κορέα νίκησε την Τυνησία με 3-1 σετ ύστερα από πολύ καλό αγώνα με πολλές φάσεις και φοβερές άμυνες. Τελικά η Κορέα πιο αποτελεσματική στο μπλοκ (16 πόντοι) και με πρώτο σκόρερ τον Σεό Γι Ντακ με 24 πόντους πήρε τη νίκη.
Στην πρεμιέρα του C ομίλου που γίνεται στο Γκντανσκ η Ρωσία με αιχμή τον Ντιμίτρι Μουσέρσκι που σημείωσε 18 πόντους νίκησε με 3-0 τον Καναδά και με το «καλημέρα» έδειξε πως θα είναι το αφεντικό στον όμιλο. Από τον Καναδά μόνο ο Γκάβιν Σμιθ έπιασε διψήφιο αριθμό πόντων (11).
Με τους Αλεξίεφ και Σοκόλοφ σε μεγάλα κέφια (σημείωσαν από 14 πόντους) η Βουλγαρία νίκησε το Μεξικό με 3-0 σετ κι έτσι ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε Μουντιάλ ως προπονητής της Βουλγαρίας.
Πιο δύσκολα απ΄ότι δείχνει το τελικό σκορ επικράτησε η Κίνα της Αιγύπτου με 3-1 σετ κι έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
Ιράν εναντίον ΗΠΑ
Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι αγώνες της 2ης αγωνιστικής του Α και D ομίλου και ξεχωρίζει το σούπερ ντέρμπι μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ σε ένα ματς που εκτός από βαθμολογικό ενδιαφέρον (στην πρεμιέρα το Ιράν νίκησε την Ιταλία 3-1 και οι ΗΠΑ το Βέλγιο 3-2 σετ) έχει και ξεχωριστή σημασία για το γόητρο των δύο χωρών που δεν διανύουν και τις καλύτερες διπλωματικές σχέσεις.
 
* Στη φωτογραφία ο Μεξικανός Γκουέρα καρφώνει μπροστά από το μπλοκ της Βουλγαρίας των Σοκόλοφ, Γιοσίφοφ, Γκότσεφ.
Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Διεθνή πρωταθλήματα Νίκες για Βραζιλία, Φινλανδία, Βουλγαρία και ντέρμπι ΗΠΑ - Ιράν
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject