Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
16-02-2015

Καλμαζίδης: «Το μυαλό μας στο Κύπελλο με τον Εθνικό»

Rate this item
(1 Vote)

Ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Μπάμπη Παπάζογλου για:

 

-Την καλή εικόνα του ΠΑΟΚ: «Δεν παύει να είναι μια έκπληξη από τον ΠΑΟΚ. Νομίζω πως είναι από τις ελάχιστες φορές που διεκδικεί κάτι τόσο καλό όπως φέτος. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή για την ομάδα».

-Το τι έκρινε έναν τόσο «κλειστό» αγώνα: «Τα παιχνίδια μεταξύ δύο ισοδύναμων ομάδων με παίχτες ικανούς και έμπειρους, οπωσδήποτε κρίνονται στις λεπτομέρειες. Το tie brake συνήθως κρίνεται στην εμπειρία παικτών που μπορούν να τραβήξουν το βάρος των επιθέσεων».

-Τον Γκόμεζ: «Ο Γκόμεζ είναι ένας πολύ καταρτισμένος παίκτης με μεγάλη εμπειρία σε Παγκόσμιο επίπεδο, όμως, οι καλές εμφανίσεις προέρχονται συνολικά από όλη την ομάδα. Είναι το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, αλλά για να φτάσει η μπάλα σε αυτόν είναι από πίσω μια ομαδική προσπάθεια από δώδεκα παιδιά τα οποία δουλεύουν».

-Τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Ενώ είμαι τόσο χαρούμενος που καταφέρνουμε και παίζουμε τόσο καλά και νικάμε μέσα σε μια τέτοια έδρα με καλή εικόνα της ομάδος, απογοητεύομαι πολύ. Είναι ζούγκλα, θέλουμε να λέμε πως είμαστε Έλληνες που έχουμε διδάξει πρώτοι τον πολιτισμό και τη δημοκρατία και λειτουργούμε αντίθετα. Έχω παίξει σε όλο το κόσμο και αυτό δεν συμβαίνει πουθενά αλλού».

-την ένταση και από πού πηγάζει: «Δεν μπορώ να καταλάβω από πού μεταφέρεται η ένταση αυτή. Από το ποδόσφαιρο; Υπάρχουν πολλά που σε απογοητεύουν. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και εμείς και όλες οι ομάδες καθώς το βόλεϊ είναι κάτι σαν μία μεγάλη οικογένεια. Τη μια χρόνια είμαστε εδώ και την άλλη αλλού. Συμβαίνουν συχνά αυτά. Μην αδικούμε βέβαια τις ομάδες της επαρχίας όπου παρατηρούνται λιγότερα συχνά τέτοια φαινόμενα. Κάθε χρόνο λέμε πως πρέπει να σταματήσουν τα επεισόδια και η βία στα γήπεδα. Έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι αλλά η εικόνα αυτή χαλάει την ομορφιά του».

-Τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Σίγουρα το χθεσινό παιχνίδι ήταν κρίσιμο όχι τόσο βαθμολογικά όσο ψυχολογικά. Νομίζω ότι «δείξαμε τα δόντια μας». Εδώ που είμαστε θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Ήδη έχουμε καταφέρει να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα και ελπίζω να έχει συνέχεια. Πρωταρχικός στόχος αυτή τη στιγμή είναι το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Εθνικό για το Κύπελλο. Θέλουμε να κερδίσουμε στην Αλεξανδρούπολη και να φτάσουμε στα ημιτελικά του θεσμού. Προερχόμαστε από έναν αγώνα με πολύ μεγάλη ένταση και δε θα είναι εύκολο. Μετά θα ασχοληθούμε ξανά με το πρωτάθλημα. Ο στόχος είναι να φτάσουμε στους τελικούς. Η Σύρος, η Κηφισιά, ο Εθνικός και ο Παναθηναϊκός είναι ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν κάτι καλό και πιθανόν να τις βρούμε στα ημιτελικά. Θέλει πολλή δουλειά για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

-Το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ: «Το βόλεϊ δεν είναι πρώτο άθλημα στην Ελλάδα, ωστόσο, βγαίνουν κατά καιρούς παιδιά με πολύ καλές προδιαγραφές. Το θετικό αυτή τη στιγμή είναι ότι οι παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό, όπως ο Τζούριτς, ο Φιλίποφ και ο Τζουμάκας, βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχουν παιδιά που παίζουν σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και δυστυχώς τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία, έχουν αντίκτυπο στον αθλητισμό . Δεν είναι ιδανικές οι συνθήκες να εξελιχθούν στο βαθμό που έπρεπε αλλά υπάρχουν αρκετοί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που έχουν κάνει βήματα προόδου. Μακάρι να αγωνιστούν και άλλοι εκτός Ελλάδας για να δυναμώσει κι άλλο το επίπεδο. Αν οι άλλες χώρες δουλεύουν σωστά είναι μονόδρομος και για εμάς. Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από την τύχη. Πρέπει να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσουμε να «βγάλουμε» παίκτες. Για αυτό κι άλλες χώρες δουλεύουν πιο συστηματικά και έχουν επιτυχίες».

Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Π.Α.Ο.Κ. Καλμαζίδης: «Το μυαλό μας στο Κύπελλο με τον Εθνικό»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject